Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 17:48

Prosim, jake kupujete hucule/snehule do snehu?

Ja totiz vzdy kupovala jen jedny boty na zimu - goretex Superfit. Letos synovi jeste jsou lonske, tak se mi nechce kupovat za dva litry nove, ale maji uz trochu prodrenou tu kuzi co lemuje spicku, tak se trochu bojim je mit jako jedine boty na hory.

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 17:55

LamickaTaky má Superfit a k nim jsem koupila jako levnou náhradu Demar Lucky. Ale letos poprvé, tak ještě nemám zkušenost.

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 17:57

Lamicka Ja mam teda mensi dite, ale.na ty Demary jsem jako levnou variantu dostala hodne doporuceni, koupila je I segra pro petileteho

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 18:26

Pinot Noir Od svých tří let jsem cca 20let jezdila každé prázdniny do Karlova a párkrát v zimě na Barborku pod Pradědem. Miluju Jeseníky. V Bruntále a třeba i Rýmařově jsme byli často, tak celkem vůbec nechápu, vo co komu go.

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 18:55

Lamicka ja taky kupuju jen jedny zimni superfity.a stejne jako ty jsem se loni bala vyjet na hory jen s 1 parem bot. Nakonec jsem kratce pred odjezdem koupila takove jakoby zateplene holiny v lidlu, jen pro sichr. Ale ani jsme je nakonec nevyuzili...

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:12

Pinot Noir Karja Gatita demar ma detsky obchod u nas na rohu, tak se tam stavime. Diky. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:32

V potu tváře s nespolupracujícím batoletem po boku jsem upekla 16 lineckých koleček, aby je v nestřežené půlminutě okousal kocour.

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:33

crazydaisy Bruntál bylo naše okresní město, ale moc jsme tam nejezdili, spíš vůbec, radši do Olomouce. Nevím, jak to tam teď vypadá, pamatuju si dost ošklivé město, vybydlené paneláky po ruských vojácích. Dlouhodobě je to místo se snad nejvyšší nezaměstnaností a nejchudším obyvatelstvem, za mých mladých let zcela bez tradic a kultury... Zkrátka nebylo to sídlo snů ;) Za poslední léta jsem tam byla jednou, a to v aquaparku, moc hezkém, se slanou vodou.

Jinak Jeseníky jsou opravdu krásné, ale chudé. Bydleli jsme v takové osadě u lesa, kdy z jednoho domu sotva člověk dohlédl k dalšímu. Patřili jsme k obci Jiříkov, právě u Rýmařova, tam se natáčel film Divoké včely. Vím, že lidi ho považovali za přehnaný, prostředí za přitažené za vlasy... Ve skutečnosti je to tam daleko horší. Chlast, cigarety, dřina v lese, v zimě na pracák. A ženy tam nevypadají jako Wilhelmová nebo Hybnerová ;)

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:35

Mohučanka Promiň, ale.... Ale soucítím.

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:44
Reakce na JankaM:

Tak bych zhodnotila prvni mesic v praci - je to mazec. Rano v 7 vyrazit do skolky, pak na kole do prace, tam cely den na nohach a ve 4 zpet do skolky na nakup a domu. Nachystat jidlo a zahnat deti do pelechu. Mam kupony do divadla a vubec nemam kapacitu vymyslet kdy pujdu, uz dlouho slibuji dcerce, ze pujdem na druhe Frozen, atd atd. Snad se to usadi. Jeste ze minuly vikend byli deti u prapodicu, to jsem trochu nacerpala sily. Ale verim ze bude lip, sambo bude uz mit vic volneho casu.  A priznejte se, kdo objednaval andelske zvoneni, uplne nam mizi pod rukama. 

​Ať se to usadí co nejdřív! Držím palce a obdivuju, že dáš dohromady souvislý text ;) A to zvonění chci prosím taky, teda pokud je to to, co opravdu zvoní . Kde si ho mám objednat? Klidně SZ ;)

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:49

Mohučanka Hele me se dnes zeptala bezdetna kamoska, zda pecu, normalne jsem dostala zachvat smichu. Takze ses hrdinka, ze ses do toho vubec pustila. Mne ted pije krev I ta ucici vez, dcera do ni furt chce, I kdyz nevarim, takze musim furt vymyslet, co u te linky delat, dela v tom bordel a leze po tom jak opice:-D

Online continuity
43695 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:51

Mohučanka

S batelotema velmi doporucuji pracny. Muze cpat testo do tech formicek, to ho bude bavit a snadno to opravis.

Offline faustefra
156 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 19:55

Pinot Noir Velmi důvěrně znám trojúhelník Jiříkov-Těchanov-Sovinec a mám/měla jsem tam pár kamarádů 

Offline crazydaisy
2667 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 20:08

Pinot Noir No jo, já to tam znám nejpozději do začátku 90. let. Žádná nezaměstnanost a chudoba.

Já teď v létě zažila trochu šok při návštěvě rodného města mých prarodičů. Naposled jsem tam byla před 15ti lety a pořád ještě to bylo krásné, malebné městečko. Teď jsem tam jela s maminkou a dost jsem toho litovala. Úplný město duchů. V každé ulici několik opuštěných, rozpadajících se domů, zavřené obchody. Od místních jsme zjistily, že před 10ti lety zkrachovala továrna, která zaměstnávala většinu lidí v širokém okolí. Dost se jich odstěhovalo a nemovitosti jsou neprodejné. No prostě jen zmar a chudoba.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 20:09

My pecieme s kamoskami v ramci babskych vecerov, deti strazia chlapi. Mna to samu ukrutne nebavi ale v dobrej spolocnosti a s vinom je to superjedine medovnicky chcem robit aby som mohla syna zapojit (ako to dopadne si iluzie nerobim)

Offline 711990
18331 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 20:09

Mohučanka 16 pred slepenim nebo po?jinak soucitim! Ja napecu maximalne pernicky z ikei, pokud ovsem seberu odvahu tam jet!

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 20:31

711990 16 hypotetických, takže 32. Naštěstí ještě slepený nebyly. Zrovna jsem je vytáhla z trouby...

Karja continuity jako říkala jsem si, že to vykrajování by jí mohlo bavit, ale ona teď má nějaké fakt nepříjemné období vyznačující se zejména tím, že všechno říká nebo dělá naopak pracny už pekla s babičkou a prej dobrý.

Já navíc nejsem žádná Magdalena Dobromila, sladký nepeču téměř nikdy, ale zdědila jsem kuchařku po (pra)babičce a po těch poctivých chutích se mi stejská, obzvlášť na Vánoce, že. 

Online continuity
43695 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 20:52

Mohučanka vykrajovani je tedy mor i se spolupracujicim batoletem. Ale kdyz pracny dobry, ja mam tri ruzne recepty . S takto malyma detma jsem velkem ambice nemela. Ale casem se to lepsi, i kdyz ted zas pecu po nocich, abych si to taky trochu uzila. 

Jeste muzete upect ty medovnikove koule ala Marlenka. Testo se musi upect a je uplne jedno v jakem to bude stavu, protoze se pak pomele. 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 20:58

continuity

Pracny (stejně jako vanilkáčky, marokánky, kávové dortíčky a zázvorky) mi stačí ty od mámy, děkuju pěkně, někdy jindy

Já mám v plánu ještě sněhové pusinky a vosí hnizda, které bohužel máma nedělá, ale napřed odizoluju dítě i kocoura

Offline SunEclipse
3511 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 21:13

Mohučanka a budeš izolovat tepelně, vodivě, nebo protihlukově?