Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 22:37

brrr No jo, Ryžoviště, to je luxusní město - tam mají kostel, sochu i tělocvičnu!

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 22:40

slniecko to moze byt aj natiahnuta niektora slacha.  mozes mazat kostihojom, tym sa nic nepokazi, a uvidis. 

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 08. prosince 2019 22:45

slniecko Hele zajdete, neter si takhle udelala neco s nohou, mysleli ze je to nejaky vyron ci co, uz to mela totiz...no a leci to uz pres pul roku, fyzio a vsechno mozny. Ted byla na nejake soukrome klinice a prej s tim mela jit hned do sadry.Lepsi jit jednou zbytecne, zvlast s ditetem;-)

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 06:24

Nepecu neb odlitame, a vcerejsi advent jsem obrecela. Mladsi prudila a starsi dvojnasob. Ja nevim ja s tak tesila na svicky a krasno a misto toho, skoda mluvit... 

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 07:09

predminuly rok som robila par kusov lineckeho. nemalo to velky vyznam pretoze u nas to nema kto jest. minuly rok som spravila aspon malu tortu a aj z tej sa vyhadzovalo. tento rok som nakupila mrazene makronky a budem vytahovat podla chuti ak nejaka vobec bude.

tortu alebo kolac spravim akurat na rodinne stretnutie kde nas bude vela aby som tak odlahcila hostitelku

nemam absolutne ziadne vycitky ze vianocne kusovky piect nebudem. syn ma 2.5 a je mu to aj tak u prdele. na nejake spolocne vykrajovanie mozem s jeho povahou zabudnut

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 08:20

rasaNori Já jsem poslední dny úplně na dně. Zdálo se mi, že to vztekání už ustupuje, ale místo toho to teď udeřilo takovou silou, že uvažuju o odborné pomoci, jen nevím, jestli pro sebe, nebo pro něj . Je to jako vichřice, vypadá vždycky, že by potřeboval vymítače ďábla a že dostane infarkt. Dnes jeden výstup i ve dvě v noci, protože přikrývka se nechovala podle jeho představ. Hrozně mě to ničí, úplně se klepu, kdy to zas přijde, nemám chuť jíst, protože mám sevřené vnitřnosti. A vůbec nic se mi nechce s ním podnikat, protože ať se celý den pronudíme doma, nebo vymyslím fajn zábavu, vždycky to skončí scénou, že se musím strašně ovládat, abych mu něco neudělala. Ještě že je mladší už na světě, po tomhle by zřejmě zůstal jedináčkem. Jediné, co mě drží nad vodou, jsou okamžiky, kdy jsou ti dva spolu. Ten ďáblík to miminko miluje.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 08:24

Pinot Noir vydrz, bude lip! Ale je to strasne vysilujici, ja vim... hlavne ten stres, co se zase stane. Uplne se mi to vybavilo. 

Offline rasaNori
8888 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 08:33

Pinot Noir diky, ted se citim trosku lip. Ale nejak me to sebralo, tohle jsem fakt necekala. 

Offline Gatita
8716 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 08:36

Pinot Noir to jsme meli taky. Preslo to. A ted se to zas vraci, ale v umirnenejsi podobe

Offline Karja
44977 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 08:55

Pinot Noir To me mrzi, mam pocit ale, ze JEMU by nic neporadili, spis tobe jak nekoho nebo sebe nesprovodit ze sveta, ale urcite bych se nebala to zkusit. Ono I vyslovene pochopeni ulevi tvym vnitrnostem a budes sw citit lip;-) A pak nam tady I poradis, ze;-). Nekdy ma dcera taky den jak blbec a ja si presne rikam, proc se sakra tak snazim, kdyz to vyjde nastejno I kdyz se nesnazim! A to je pritom mala a zadny extra vztekaci pekla nedela, to ne;-). Tak ti drzim palce, at je brzo lip!

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:07

Karja No pro něho bych to viděla na sedativa

Lamicka Gatita Děkuju, děkuju strašně moc. Každého, kdo potvrdí, že to přejde, miluju

Offline viktorka_od splavu
49477 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:11

Pinot Noir muj syn je hrozny vztekloun a ma to po otci, takze ano preslo to - tak z 80% ;-) ale jediny co pomaha je nevsimat si ho. stret vuli nema smysl, on se zanic nepodvoli a  zabila bych ho (dnes uz spis naopak) a nevstupovat zbytecne do konfliktu. "nepomahat" a neresit to. s odstupem si pak clovek i uvedomi ze ten duvod mel..

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:13

Pinot Noir ono to fakt prejde. Dokonca u nas je to tak, ze to puvodne vic vztekaci dite je ted daleko vic v klidu. 

Ta sourozenecka laska je skvela . Navic, po tom cca 1,5 roce veku mladsiho z toho budou uz jenom vyhody, i kdyz se obcas poperou. 

49477 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:15

rasaNori mne ten koncept adventu hrozne nevyhovuje a leta jsem ho nenavidela. letos poprve to mam trochu v pazi neb jinak uz bych neprezila a dokonce jsem zapomnela dat chlapum mikulase jako fakt nemusi byt na povel krasno a vetsinou ani neni..

49477 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:17

continuity u nas teda neni "vic v klidu" ale vi si rady v narocnych situacich, to fakt ocenuji, proste z te nasranosti ma taky paru a cas kdy to umi ovladnout a pracovat s tim je fajn

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:17

viktorka_od splavu tak ti starsi deti se vztekaji taky, dokonce i nekteri dospeli. ale tam to vetsinou neni jakk blesk z cisteho nebe a lepe se s tim vyporadava. A ten duvod tam je. Taky deti se s tim vztekem nauci trochu pracovat a ke zklidneni uz nepotrebuji asistenci. 

Ale u techto malinkych je hlavnim duvodem nezrala nervova soustava (jeste byva duvod, ze potrebuji posunout/uvolnit hranice, ale v tom pripade je nerozcili perina, spis zakaz neco delat).

Offline continuity
43695 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:19

K tomu adventu. Ja si myslim, ze proto jsou ty adventni nedele ctyri, aby byla sance, ze se trochu povede alespon jedna

49477 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:20

continuity dle me zkusenosti duvod je vzdy

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:51

Pinot Noir osobně mi žádná odborná pomoc nikdy nebyla k ničemu. A že jsme jich absolvovali. Jako hodinu po tom hovoru jsem se citila líp, šla domů s nějakým cílem, že se teda budeme snažit dělat to tak a tak. Po hodině přišla nějaká scéna a čím víc se člověk snažil, tím horší byla. Já mám teda kluka s ADHD, tam žádné zlepšení do puberty nebylo, ale u vás to určitě přejde. Ono je to věk do toho sourozenec a těch změn  je hodně. Určitě se to upraví. 

Offline Pinot Noir
30088 příspěvků moje polička 09. prosince 2019 09:59

viktorka_od splavu Zjistila jsem, že úplně největší záchvat má, když se mu sebere možnost napravit chybu nebo udělat něco správně. Nedávno jsme byli venku a měli jsme sejít z velmi prudkého kopce, který ústí na most (nebo do rybníka). Řekla jsem mu, ať na odrážedle brzdí brzdou i nohama, ale on schválně zvednul nohy, že jako brzdit nebude. Tak jsem zařvala brzdi! a on se ještě odrazil. Tak jsem po něm v poslední chvíli hmátla a za kapucu ho strhla k zemi. Jenomže druhou rukou jsem držela kočár, který jsem v tom prudkém kopci nemohla pustit, tak jsem málem vyklopila mimino. Nákup se rozlítl všude, mimino řvalo... Tak jsem hodila odrážedlo na kočár a nejkratší cestou domů. Celou cestu děsivý ryk, vrhal se mi pod kola, sople lítaly, no horor, kterého ze zdejších obyvatel zůstali ušetřeni fakt jenom ti, co byli zrovna v metru. Trvalo to snad hodinu. Až se trochu uklidnil, pochopila jsem, že si nechce vyřvat to kolo zpět, ale chce se vrátit a opravdu sjet ten kopec a brzdit. Došlo mi to pozdě. Jindy potom neposlechl, že má jít spát, tak jsem ho popadla a vynesla do patra. Zase záchvat, ale tentokrát jsem mu dovolila sejít dolů a obratem vyjít schody po svých, a hned se uklidnil a zalezl do postele. Takže na řešení/zmírnění v těchto situacích jsem asi přišla. Co se zlovolnou peřinou ve dvě ráno, to teda ale fakt nevím

Nejhorší je, že já jsem cholerik a vztekloun taky, pro mě je zůstat v klidu neskutečně těžké