Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:22

nonemy Catherinne diky, jsem stejneho nazoru. Zitra se zeptam tridni.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:38

Lamicka tyjo, to je jak kdyby se po dětech chtělo, aby denně nosily v nositku svého osmimesicniho sourozence. Lecktera máma už při téhle váze nechce nosit, že ji z toho bolí záda. Strašný. 

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:42

Lamicka Neptala bych se, rovnou bych rekla, zda nemuzou vymyslet jiny system, ze aktovka dcery vazi 8 kilo a proste to nosit nebude. A rekla neco v tom smyslu, ze vam doktorka rikala, ze se ma.nosit jen x procento z vahy, to by mohl byt argument na ktery bude slyset.

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 16:46

betsey Nase dcera ma ted taky uplne rozharaseny rytmus. Vcera neusla, chudinka pak brecela navecer fakt v kuse hodinu a pulx nic nepomahalo. A dneska taky neusnula a pak ve tri usnula za chuze(!!!) venku na vychazce s dedou. Prej se najednou motala, capnul ji a v tu ranu spala. Pritom ji uspaval tatinek v klidu s knizkou, ne ja s miminem na rameni, takze nas cekaji krusne casy teda. Spat potrebuje ocividne, ale treba vcera jsme to zkouseli fakt hodinu a pul a nic.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:05

žluťásek no prave, kdyz jsem si predstavila, ze kazdy den taham 8 kg

žluťásek nejriv vysonduju, jak to je. Mozne je vsechno, treba to dcera popletla. Taky me napadlo, ze je to bic na zaky, kteri neustale neco zapominaji. Oni s tim na podzim dost bojovali, kazdou chvili prislo oznameni, abychom kontrolovali detem tasky, ze zapomenute pracovni sesity, ucebnice a pomucky brzdi praci cele tridy. Dcera je svedomita, nikdy se ji nestalo, ze by neco zapomnela, tak jestli to je ten duvod, tak na to pujdu, jak jsi napsala.  

Offline Catherinne
10897 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 17:28

Lamicka no určitě není normální nosit každý den všechno. 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 18:21

Lamicka U nás byl stejný problém. Syn vážil 25 kg, aktovka 8. Domluvit se nedalo, do každého předmětu měli 5 sešitů klasických, minimálně jeden pracovní a učebnice. Ještě jezdil tramvají, takže s tím musel po schodech. Naše doktorka mu to nakonec napsala ze zdravotních důvodů a byl klid. Rozdíl byla za rok jiná škola, kde nenosí domů vůbec nic. Úkoly nemají, učebnice nechávají ve škole a chodí jen se svačinou

Online continuity
43665 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 18:29

Lamicka když děti zapomínají pomůcky, přece není řešení ničeho aby nosily vždy všechno

Mají se to naučit. co budou dělat, až budu mít těch předmětů na druhém stupni víc?

Moje mladší je taky expert. má kromě ucebnic v aktovce sbírku nejrůznějších obalu a sanonu a nedá si říct. Tolik to neřeším, na to pár kroků, tak jich těch 2x 10 minut denne zada nezničí, ale je to des.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 13. ledna 2020 18:45

Karja ono se to usadí, musí se vyrovnat s tou změnou. Syn je velmi dobrý spáč, ale když jsme přivezli malého z porodnice, začal vstávat o hodinu a půl dřív. Trvalo tak měsíc a půl, než se to úplně srovnalo. 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 19:01

Karja bože chúďa. Ja už som malú uspávala aj tri hodiny (s prestávkami), a to nemá žiadne vzrúšo v podobe mladšieho súrodenca. Niekedy je to strašný boj

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 19:41

betsey Evaeva Jojo, ona ted nechce ani moc chodit ven, takze ani neni vybehana, tak se ji moc nechce. Tak jsem zvedava, nejlip usnula, kdyz jsem tu radila jak furie, ale takovym dramatum bych ji uz nerada vystavovala;-)

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 19:49

Karja tak třeba potřebuje nějaký vzrůšo:-) akorát vymyslet nějaký pozitivní

u nás teda záměr unavit dítě co nejvíc, aby brzy usnulo, fungoval u jednoho dobře a u druhýho vůbec - přetaženej prostě neusnul a když jo, tak oč později usnul, o to dřív vstával:-/

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 19:59

viktorka_od splavu No, nejake emoce co! No uvidime dalsi dny, ale tak aspon si nebudu pripadat neschopna, kdyz se mi to nepovede, kdyz jsme to nedali ani bez mimina. Skoda, ze je zima a musi se tak navlikat, soupla bych je treba do kocarku nebo bychom po obede jezdily nakupovat a vytuhly by mi v aute:-D.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 20:03

Renusatko dcera ma 24 kg

continuity opravdu nevim, jaky je duvod, proc najednou nosi vsechno, to byla zatim jen moje domnenka. Zitra to proberu s tridni. Nase to ma taky kousek, ale 8 kg je hodne, navic ji se to neveslo do aktovky. Me by to ani nenapadlo vazit, kdyby se rano nezeptala, do ceho si ma dat desky se A5 sesity a knihu na projekt.

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 20:14

Karja jo a ted se mi styska po tom hodinovem uspavani a zpetne si nadavvam no tak co tak trvali hodinu nez usla... Je to bida obcas. Skolka je fajn, nemocnost je na prd. Sara ma 4,5 mesice a jeste nema prvni hexu, neb jsme furt nekdo na hromade. Chtela jsem ji nechat naockovat zitra, a Barca ma teplotu a kaselte sem chtela tez dat ocko na megingokoka tak zas nic! 

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 20:20

Lamicka Určitě není dobré to tahat ani kousek. Syn to měl na zádech minimálně půl hodiny a ještě přestupoval. Když mohl někdo s ním, tak mu to vzal, ale když ne, tak to musel táhnout sám. Byli jsme škola, kde většina dětí dojížděla a přesto nám pomohlo až potvrzení od doktorky. Doufám, že dopadnete lépe a domluvíte se. Já jsem to řešila celkem rychle. Byla s ním celkem domluva, takže napřed jsme mu řekli, že to má nechávat ve škole ve skříňce a brát si jen to, kde má úkol a potom hned mu to doktorka napsala. 

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 13. ledna 2020 23:53

Nemuze mit to moje dite nejaky porodni trauma? Typicke koliky to nejsou bych rekla, mozna nejaky lehci...ale presne v ten cas rozeni hrozne breci, navecer  postupne zacne, prorve celej vecer a po pulnoci prestane. Asi je to blbost a zitra nasadime jiny kapky, ale fakt to kopiruje ten prubeh, presne jak to bylo, a vyjma dvou noci to tak dela cely ten necely mesic, co je na svete!

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 00:19

Karja u nás byl ten čas taky kritický. Zní to teda trochu ezo, ale postupem času jsem začala docela věřit,že je to možné.

Velký štěstí, že se nenarodil ve tři ráno. 

Teď je velký trend diagnostikovat na dálku podle virtuální diskuze cizímu dítěti Kiss syndrom. Ale na ten je zas vaše malá malá ještě nedostatečné uplakana, co? :) 

Offline Karja
44967 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 05:20

žluťásek Jee, to ona je asi normalni mimino, nic extra mit nebude. Bud nejaky vecerni boleni nebo to trauma, musim ji odtraumatizovat, vcera tomu uz uveril I sambo, ja o tom teda nikde necetla ani neslysela, jen me to nejak napadlo:-D

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 14. ledna 2020 07:10

Karja dcera pár měsíců řvala večer, asi tak od 7 do 10, i když se narodila ráno. Nicméně porodní trauma (prý) miminko mít může, (prý) hlavně když porod trvá dlouho, tak se dostane do stresu a pak hodně pláče.