Potrefenáhusa Pro děti taky.
Vše o těhotenství a dětech
Mně znakování přijde fajn, ač jsme s ním nakonec nikdy nezačali.
Tohle odsuzování něčeho, co jsem sama nezkoušela a neznám v praxi mě (nejen tady) vždycky udivuje. Učící věž blbost, stačí židle. Znakování nesmysl, naučí se dorozumět i bez toho. Všelijaké pomůcky a drobnosti pro mimino, kraviny a krámy nanic.
Plně bych respektovala, kdyby tu zazněl názor zkusili jsme a bylo to blbý, nepotřebný. Ale je potřeba zpochybňovat hned všechno nové?
Potrefenáhusa Vždycky jsem myslela, že to znakování pro mimina je nějak dané, všeobecně platné, podobně jako znaková řeč. Pokud se znakováním ale nazývá jakékoliv gesto, pak mi to připadá zase jako honosné pojmenování něčeho úplně přirozeného - když děcku ukážu nosní kapky, lžíci nebo plenu, taky bude rozumět, co ho čeká. A že to potřebuje i to dítě k vlastnímu vyjádření? No, to úplně nevím. Hlad a žízeň jsou u dětí snadno identifikovatelné, to umějí vyjádřit dost dobře. A že by CHTĚLO stříknout do nosu nebo umýt obličej a řeklo si o to, to mi zní jako sci-fi ![]()
Pinot Noir Náš kluk jako malej pořád mručel. Takovej příšernej zvuk, já jsem ho úplně nenáviděla. Vždycky mi třeba venku nebo v knížce něco ukazoval a mručel. Kdyby uměl znakovat auto, pes, tramvaj, miminko, asi by se mi dost ulevilo ![]()
Pinot Noir gesta pro psa taky nejsou nijak daný, dostávaj význam až používáním, ale můžeš si vymyslet, co chceš
žluťásek Já to rozhodně neodsuzují, četla jsem o několika případech, kde znakování a kartičky s obrázky značně zlepšily kvalitu komunikace. Vždycky teda šlo o děti s nějakým řečovým problémem. Jen mě překvapilo, že ty znaky nejsou nijak formalizované.
Pinot Noir gesta pro psa taky nejsou nijak daný
Nejsou. Ale kdyby teď přišel někdo s tím, že se to bude odteď nazývat dejme tomu "kynologické komunikační gestikulování", taky by to bylo jen honosné pojmenování něčeho, co dávno existuje.
Moje mama me tak vysira!!! (Ma dovolenou).Ja ji asi taky zaznakuju, ale bude stacit jen jedno gesto!
Nejhorsi je, ze ona to dela schvalne nebo to proste vi, protoze kdyz jsem ji poslala do haje, tak mi rekla, ja uz budu normalni, tohle byl takovej extrem....
Jesteze moje mama neni moje tchyne, to bych neprezila a musela se ,,rozvest,,!
Karja Vzala si na víkend všechny sestřiny děti, zatímco tebe poslala včera s hlídáním na hodinu do háje? ![]()
Pinot Noir tak vono to asi nějakej název má, co já vim, jen mi to přijde z praxe jednodušší
a budu-li např. vědět, že si dítě ukazuje na pusu, když má hlad, přijde mi to významnější, než když otevře pusu, když mě uvidí se lžící (příklad)
Pinot Noir Náš kluk jako malej pořád mručel. Takovej příšernej zvuk, já jsem ho úplně nenáviděla. Vždycky mi třeba venku nebo v knížce něco ukazoval a mručel. Kdyby uměl znakovat auto, pes, tramvaj, miminko, asi by se mi dost ulevilo
Aby to nedopadlo tak, že by mručel a u toho dělal divný gesta ![]()
Pinot Noir ona ta "oficiální metoda" má jakýsi univerzální systém znaků a když si člověk zaplatí kurz,tak se naučí tady ty znaky z kurzu a pak je ukazuje miminu. A není to o tom že ty ukážeš dítěti kapky,ale že ono dokáže líp vyjádřit co chce/vidí/citi...
Já to zkoušela několik měsíců ( v období kdy začala dělat papa) a pak to vzdala protože me byla žádná odezva a spíš začala mluvit.A jak měla rok a začala s pár slovy, tak začala dcera znakovat sama od sebe. Vůbec nic z toho ofiko systému, ale něco co vychází z běžné komunikace, něco si sama vymyslela. Takže teď třeba čteme knížku a ona mi ukazuje co je v knížce a medvěd řekne "brumbrum " a pak ukáže znak že ten medvěd spí, nebo že pták letí, je taky částečně mluvené, částečně slovo...
žluťásek Ne, to by me nenastvalo, ty jeji reci, to je fakt na knihu!
A taky na psychiatra, ale tezko rict, zda myho nebo jejiho!
žluťásek ja myslim ze to tu nikdo nekritizuje, spis byl vyjadren nazor, ze dite vicemene rozumi i tak. Zvlast, kdyz prirotene nejaky znaky k tomu mluveni pridava kazda mama....
žluťásek Ty jo, ten Krtek a maminka ty děti fakt fascinuje. Už to dnes jedeme potřetí ![]()
Pinot Noir haha, taky to by bylo, aby je nefascinoval ![]()
Tak asi zacneme s tou mlecnou dietou, dceri (starsi) se ta stolice vubec nelepsi, chvilkove se to zlepsilo po probioticich, ale tak na tyden. Ted ma ve stolici I hlen. Ale, napada me, je lepsi ji hnat nekam na testy/vysetreni, zda to ma nebo zacit sami? Za jak dlouho se ta dieta projevi? V pondeli jdu k doktorce, tak se ji zeptam (ale ona zrejme odkyve moje pripravene reseni), ale ted pres vikend bych mela cas se teochu pripravit a nakoupit a pripravit se na to jine vareni.
Lamicka Já bych to jako dítě asi nechtěla vidět ![]()
Pinot Noir proc? Oni to berou jako fakt. Je lepší jim to říct jak to je.
Teď mi kamarádka říkala, že její dcera si myslela, že mít dítě znamená automaticky operaci, protože kamarádky maminka rodila císařem. To je určitě lepší s těma dětma o tom mluvit a ten krteček je takovej nazornej a neškodnej.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY