Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Sweet Potato
40652 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 18:54

žluťásek No a já zase plavala a kroužkovala o život

Aby taky ne, když tam ta naše siréna neprotestovala a pak třeba i chvíli spala.

Offline Pinot Noir
30076 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 19:04

Sweet Potato To se jeden rád obětuje

Online Sweet Potato
40652 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 19:09

Pinot Noir Tak. Ale já jsem společenská, já tam ani netrpěla. Pro mne by bylo obětí to namáčení a nevím jaké ještě tanečky kolem těch plen. Já se teda jinak považuju celkem za eko, ale tady jsem si tu svou stopu řádně vyryla.

Online Karja
44965 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 19:18

rysamona No vsude prave nachazim rady, jak na maly mimina, ale dceri je rok a pul a chvili (par mesicu) mela tu stolici v pohode. Jakoze z te mimini ridke presla do bezne formovane, ale za par mesicu zase prujmova obcas s hlenem. Poradim se s doktorkou co by to mohlo byt, na internetu jsem I objevila, ze detem se to spravilo, kdyz jim vymenily znacku umeleho mleka. Ona.zadne jine priznaky ci potize nema, umele mleko ma od narozeni stejne, zadna jina skladba vyzivy me nenapada, ze by byla...Ale je to neprijemne, jednak to neni asi zdravotne uplne v poradku a taky je to absolutne neprakticke na prebalovani, div se musi cela komplet prevliknout a hlavne hned dat cista plina, staci chvilka a ma desne opruzeniny. 

Online Karja
44965 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 19:21

Sweet Potato No, my musime mit ted o popelnici navic! Chudak tata sel na ,,vybor,, (my na vesnici mame stale vybor a jzd) a tam se dozvedel, ze v jeho dome ma trvale bydliste nahlaseno vic osob nez sam tusil a popelnice navic bude zadarmo:-D.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 19:54

Karja a mazes ji dostatecne rybilkou nebo tak necim? To se na tuhle ridkou stolici musi, no:(( jinak ja bych chtela od doktorky nejak zajistit doplnek vapniku, jinak proste vsechno davej bez mleka, no. Kup si margarin Alsan (opatrne  Rama a Hera a tak v sobe mleko obcashuji!) a jinak proste var jak jso zvykla, akorat misto masla ten margarin a mleko muzes nahradit treba ovesnym nebo mandlovym. Sojovy by deti snad nemely nebo co. 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:37

Sweet Potato No však, každej podle svých sil. Mě třeba vždycky potěší, když potkáme někoho známýho na hřišti nebo se tam dám do řeči s nějakou sympatickou matkou. Ale jak by to mělo být nějak plánovaný a častěji, určitě bych z toho neměla takovou radost

Online Karja
44965 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:46

711990 A cim nahrazujes smetanu? To pouzivam hodne, do polevek a omacek

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 20:58

Karja 

Hele a není problém v té smetaně? Syn měl podobný zažívání a jediný problematický, na co jsem za těch x měsíců přišla, byly tučný jídla(ty doma neděláme, ale babička hezky omastila výpekem z kuřete apod.) a omáčka typu králík na smetaně. Jinak musím zaťukat, už je to snad pryč, stolice už je nějaký čas vzorná a teda nejsem si úplně jistá, jak moc se to časové období shoduje s dobou, kdy jsme mu místo večerního UM začali dávat večerní mlíko z krabice. Taky trávicí soustava mohla prostě dozrát

Online Karja
44965 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 22:18

dynda To jsme si ze zacatku mysleli, ze je to tucnym, ale nepotvrdilo se to. Ono to zas neni tolik tucne, ja dam treba pul smetany do polevky, kolik toho sni? Nebo jeden kelimek na 5 porci omacky, ona sni treba tretinu dospele porce, spis min. Tak mi to neprijde moc, ale treba je no.No prodiskutuju to s doktorkou, fakt me nic nenapada, ale cekat se mi az to prejde uz nechce. 

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 22:56

tenzie paní doktorka řekla že u těch mrňavých mimin to většinou kolem půl roku přejde tak doporučila pomalu zkoušet. Já to zkoušela myslím o něco dřív, ale klaplo to. Máme doktorku starší paní s rozhledem, zkušenostmi  a velmi přístupnou tak co řekne tak to má u mě váhu.

Offline rysamona
1112 příspěvků moje polička 24. ledna 2020 23:04

Karja aha, vzdyt vím že je vetsi. Teď mě napadá, že známá pila mléko z těch "plechových krav" a ač miminko alergii nemělo tak se tak tvářilo protože to tučné mléko bylo prostě moc. A pak trvá dlouho než se to upraví. Nemusí vadit mlíko a nemusí vadit tucny ale dohromady špatná kombinace. A ta úprava je pak fakt na dlouho.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 01:08

Karja 

No když měl syn průjem po omáčce, tak jí taky nesnědl litr, malou dětskou porci k 1 nebo 2 knedlíkům. Bylo to poslední jídlo, které ho prohnalo, kostičky zeleniny byly jasně identifikovány... Zítra bude mít smetanovou omáčku po dleší době, minule ji vůbec nechtěl, to taky může něco znamenat. Uvidíme.

Offline letfenixa
10966 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 06:13

Karja ak jej vadi, tak je jedno, že je to pidimnozstvo

Offline dupali
473 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 06:39

Karja syn také trpěl alergií na bílkovinu kravskeho mléka, když jsem kojila,  držela jsem dietu, když sám jedl, tak jsem mu hodně vařila i dávala rýžové mléko z DM, mají jej obohacené vápníkem z mořských řas. Také není špatná ovesna smetana. Sójové náhražky jsem dávala méně. Jen na okraj, má doteď alergii na vajecny bílek a to chodí do školy. Zpětně jsem zjistila, že mléko tolik nevadilo jako vejce a kuře (obsahuje také bilkovinu). Měl lehce bolení břicha, ale třeba az s odstupem 5-6hodin a hlavně trpěl na ekzemy.

Online Karja
44965 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 07:35

dupali No prave, ji brisko neboli, ani nema zadnej ekzem. Fakt nevim.... To spis premyslim ted u te mensi jestlijestli ji taky neco nevadi, kdyz nam ty vecery tak breciva.....Asi zavedu plosne dietu vsem na vsechno:-D:-D.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 08:47

Karja no ja nikdy se smetanou nevarila, protoze to nemam rada, takze nahrazovat nemusim:( prodava se sojovo/ryzova, pripadne v globusu jsem videla kokosovo/cosi nahrazku zakysanky. Ale s tim bohuzel neporadim:( vlastne jediny jidlo, kam se dava smetana a chutna mi, je kure na paprice a to proste ted nedelam no. 

Offline olivieraa
505 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 09:16
Reakce na Karja:

dupali No prave, ji brisko neboli, ani nema zadnej ekzem. Fakt nevim.... To spis premyslim ted u te mensi jestlijestli ji taky neco nevadi, kdyz nam ty vecery tak breciva.....Asi zavedu plosne dietu vsem na vsechno:-D:-D.

​my to tak máme :D a v pohode...lebo začiatky tiež tragedia u oboch detí,a u staršej aj neskor opakované skúšky nasadenia mlieka, lepku,laktózy končili strašným zhoršením správania- nevedela vyjadriť poriadne že ju bolí bruško a bola strašne nervózna, urevaná, no a samozrejme my nas..tí čo je taká zlá, tak začarovaný kruh... Pri diete normálne decko. A musím povedat že peditričky mi nepomohli, skor naopak bohužial.

Online Karja
44965 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 10:44

olivieraa Nase je ujecena pekne (ta starsi), ale prijde mi, ze to ma psychicky:-D. Proste jdyz ji neco zakazu, nedelam podle ni, chci ji obliknout........mensi ta je teda rvounek, bud nespi do pulnoci, nebo usne normalne vecer kolem osme, sedme a pak bdime v noci pres dve hodiny, clovek.nevi, ktera varianta je lepsi:-D. Ja to asi tyden zkusim, kdyz se maji ucinky projevit hned.

Online Myrtila
5486 příspěvků moje polička 25. ledna 2020 10:54

Karja Rostlinne smetany maji v DM, nebo jeste lépe ve zdravych vyzivach. Za sebe doporucuju mandlovou nebo kesu do omacek, do polevek ovesnou.