Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline brrr
12392 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:21

MP Meri Narposto souhlasím se seznamem zbytečností, měla jsem to podobně.

Mutziputzi Neboj, já si před porodem vygooglila seznam toho, co je pro dítě třeba a tak u třetiny věcí jsem netušila (a doteď netuším), co to je. Podle mě by mohl stačit kočár, autosedačka, postýlka, přebalovák (podložku ne nábytek), pampersky, bepanthen, něco na mytí (mívala jsem weledu), kupka oblečení (někdo radil pyžámka, to je fajn tip) a pak tak dvacet obyčejných plen, ty se hodí na všechno (i na mytí oken, když na to dojde). Vaničku jsme neměli nikdy, natož teploměr.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:26

brrr No, ale minimalne jste meli lehatko na myti! A kde je zavinovacka? A to jentak strilim na rychlo;-)

Offline brrr
12392 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:33

Karja Žádné lehátko. Koupali jsme nejdřív v umyvadle, pak ve vaně, dítě položené na dně a nadzvednutá hlavička. Zavinovačku, přiznávám, jsme dostali, ale dítka ji nerady. Ale jo, asi by mě ještě něco napadlo, ovšem dokoupit to jde vždycky.

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:33

Karja my lehátko neměli a dite koupali ve škopku, co nám půjčila babička

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:37

žluťásekja sebe taky, ale ja si vetsinou necuram na nohy a nese*u na zada....:) 

Gatita proficiprijde mi hrozne velkej uz!!!

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:39

Tyhle seznamy zbytečností jsou úplně zbytečné. Pro někoho může být zbytečností kočárek, protože děcko v něm nechce jezdit, autosedacka, protože nemá auto, postýlka, protože dítě spí s rodiči v posteli... 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:45

dzizisketa asi tak...pak se z toho stava soutez, kdo potrebuje na dite min veci. 

Osobne bych bez monitoru klidna nebyla. Na to znam prilis mnoho konkretnich pripadu z okoli. Ale ostatnim ho nenutim, ani se jim nevysmivam ze ho pouzivaj. 

A kdyz uz sme u tech zbytecnosti, mate nekdo JEN sprchac? Tonda je zatim spokojenej ve shnuggle vanicce, ale az z ni vyroste, tak porad jeste nebude dost velkej na to, aby jen tak stal ve sprchaci....pokud vubec bude stat. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:49

711990 

Jen sprcháč je v bazénech, to jsem brala nestojící dítě do sprchy s sebou v náručí.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:52

dynda to jsem zkusila zatim jednou a stastnej nebyl. Asi ho budu mejt u sousedusnad maj vanu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 05. února 2020 23:57

711990 

Ještě je maličkej. Oni i na tu sprchu si musí zvyknout, stejně vám asi nezbyde než to zkoušet. Nebo ti sousedi, no. Prádelnu s neckama v přízemí asi nemáte

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2020 00:06

dynda to je fakt. Pradelnu nemame, ani mandl!!! 

Offline Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 06. února 2020 00:09

711990 Na všech dovolených se vždycky sprchoval jeden z nás s miminem v náručí, sedící se pak posadil na zem na nějakou podložku a osprchoval. Však on si zvykne ;)

Online žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. února 2020 00:28

711990 tyjo, stěhovali jsme se do bytu jen se sprchovým koutem, když bylo malýmu asi 8 měsíců a tou dobou se jen plazil. Já už vůbec neví , jak jsem ho myla. Nejspíš vleže na bříšku na dně sprcháče

Jak se naučil sedět, koupili jsme malej nafukovací bazének a občas se v něm koupe doteď. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2020 00:35
Reakce na Pinot Noir:

711990 Na všech dovolených se vždycky sprchoval jeden z nás s miminem v náručí, sedící se pak posadil na zem na nějakou podložku a osprchoval. Však on si zvykne ;)

​Tak umyvame babatka aj my na výletoch :)

Inak 711990segra ma tiez len sprchu a decka uz 7 rokov umyva v detskej vanicke polozenej do sprchaca. Moj Starsi sa uz kupal vo velkej vani ale odkedy sa narodil mladší, tak uz chce len detsku vanicku, v tom si posedi a pohra este roky

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 06. února 2020 00:44

K tomu zoznamu zbytočnosti. Pre mna to bolo hniezdo a ohradka a pred prvym porodom aj monitor dychu. Az kym sa narodil starsi, bol maly a grckavy a pustili nas z porodnice s vystrahou, ze s monitorom..tak som zan bola vdacna (podedila som od sestry) a veru ma to vedomie, ze nepipa, ukludnovalo. Aj ked pri druhom som zistila, ze aj v porodnici tie ich monitory pipaju az tak po 5 minutach odkedy to dieta zoberies (a zabudnes vypnut), takze za ten cas by som uz nezachránila nic a nikoho..ale ten psychologicky efekt to malo, spala som kludnejsie.

Online Gatita
8709 příspěvků moje polička 06. února 2020 03:01

notna i vsem ostatnim dekuju, s tou hlavou by me to asi samotnou nenapadlo.

Co se tyka seznamu pro Mutzi, tak ono toho pro mimino fakt neni moc potreba. Jak tu nekdo psal, neni nutna ani ta vanicka....jenze ty kramy proste casto usnadni zivot, uz jen treba tim, ze se clovek nemusi furt dokola bolave ohybat (vanicka, prebalovak) nebo v pripade nekojeni usetri ve tri rano tri minuty casu (ohrivacek) - muze cumet na parfu;) ale potreba to neni, skoro vsechno lze nahradit nejak podomacku.

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 06. února 2020 04:18

Gatitafakt reklama na nosenie :)

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 06. února 2020 06:51

Karja Takove pochuzky s dvema miminama mi zni jako sci-fi, takze se tve reakci vubec nedivim ;-)

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 06. února 2020 06:54

continuity diky za pochopeni, uz se v tom radsi nebudu pitvat, asi budu muset odvelet deti k babi, a dat s nim rec. Takhle to proste dal nejde. Kamaradi mu obcas reknou at se mirni ale stejne je to casto k nicemu. 

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 06. února 2020 06:56

rasaNori vis ja tu kdysi psala ze muz ma svou zenu chranit a starat se o ni. dostala jsem sice cocku, ale pravda to proste je, akorat ten tvuj to zatim nepochopil. bud pochopi, nebo..

a mozna by se to bez deti neprovalilo mozna jo, jsou i jine obtizne situace v zivote, kdy ocenis podporu a ne trenovani co jeste vydrzis