Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:19

dzizisketa Jáse i jako bezdětná snažila žít střídmě a trochu v duchu minimum waste, takže v tom pokračuju i s dítětem. Takže já jsem asi švihlá tímhle směrem

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:24

Já bych s případným druhým jako první věc objednala hacku a k ní rovnou šumícího medvídka

Spoustu věcí jsme dostali, ale vybírat všelijaké cetky v ikea mě tedy těšilo.

A musím souhlasit, že bez většiny věci se dá obejít, ale s nimi je to mnohem jednodušší. Když se malý narodil, bydleli jsme v garsonce. Ale mít od začátku víc prostoru, určitě bych koupila i lehátko, matraci do koutku se zrcadlem, k UM i všechny ty krámy na manipulaci s mlíkem, fakt bych se snažila si to co nejvíc usnadnit, pokud to jde. Protože i když si to jedna nepřipouští, tak šestinedělí umí pěkně semlít a každá ušetřená minuta se počítá. 

Offline Sweet Potato
40652 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:29

žluťásek Co je šumící medvídek? Určitě něco, co by mi tenkrát výrazně zlepšilo kvalitu života, kdyby to bylo existovalo.

Offline Potrefenáhusa
39067 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:30

žluťásek Sumici medvídek vim, ale matrace do koutku se zrcadlem? 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:32

Lamickau nas nastesti ma velkou vanu moje mamka, tak mu ji vzdycky napustim celou a nalozim se tam s nim!:) Ale je to vtipny, no. I kdyz jsem za velkej sprchac rada a nikdy jsem napusteny vane neholdovala, ted bych se s nim machala klidne denne;)

dzizisketa na utukutu se fakt tesim! 

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:33

Pinot Noir zrovna jsme si včera doma říkali, co dělají s dětmi jiné rodiny, když není hezky slunečno. Náš ta hřiště miluje, chodíme i v zimě, když je hnusně, mokro, často jsme tam úplně sami. Já fakt nevím, co bych si s ním ve městě počala, nemít tu pískoviště a klouzačky. Šla bych do lesa, ale tam hučí a nudí se. S odrážedly podél silnic jsem akorát ve stresu a křičím na něj pořád, ať brzdí nebo zastaví. Chodíme pořád do stromovky nebo do hvězdy, to je fajn. Ale stejně tam skončíme na hřišti

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:34

Potrefenáhusa 

To je zařízení podle montessori. Miminko se rozvíjí pomocí zrcadla, fyzicky i psychicky. Taky to chci pro příští kolo zařídit, mimina své odrazy fakt milují.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:37

rasaNori ak ťa to ukľudní, my sa pravidelne posielame do hája zeleného aj pri jednom. Nejak nám to dieťa dáva zabrať (a to je jeden z dôvodov, prečo zrejme druhé mať nebudeme). Neviem či ste už tak ďaleko, ale my sme sa už zhodli, že v prípade rozvodu ideme do striedavky s tým,že sa budeme striedať pri malom v našom spoločnom byte. Ehm...

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:40

Sweet Potato plyšák, co vydává bílý šum a uspava a prodlužuje spánek věčně uřvanýho mimina. Milovala bys ho a opečovávala vic než digestoř.

Potrefenáhusa taková parádička pro matky, co ulitnou Montessori směrem. Obyč matrace nebo žíněnka na zemi, na zdi vedle nalepené zrcadlo, nad tím třeba takový ten mobil se závěsnými věcmi nebo hrazdička. (v Monte vládne přesvědčení, že postýlka je na spaní a bdělý čas by miminko mělo trávit jinde, říkají tomu pohybová zóna. Postupně si tam má miminko hrát, objevovat, učit se...) 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:43

žluťásek My jsem doma nebo po kavárnách

Hřiště má celkem rád, ale mě to tam ukrutně, ale ukrutně nebaví. Občas se teda přemůžu, ale moc často to není. 

711990 Náš se už nějaký čas odmítá koupat, prostě si za nic nechce do té vody sednout jen stojí a ohýbá se k hračkám. Trochu podezírám muže, že to trochu přepálil s vodníma hrátkama, několikrát to skončilo pláčem Takže ho jen sprchuju, třeba taky tak dopadnete A.stát.začal.asi.týden.potom,co.si.sednul,takže.někdy.v.6.měsící,tak.třebato.vyjde.v.pohodě

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:45
Reakce na rasaNori:

viktorka_od splavu jenze nejhorsi je, ze se stara i chrani (pokud tim minime to same) ale zaroven je pysny na to ze to dle jeho mineni zvladam levou zadni a ono to tak neni ted a je toncely na levacku

​A kde vzal to mínění, že to zvládáš? Můj muž je asi podobný v tom smyslu, že se taky stará, pomáhá, chrání, ale zároveň má jakousi představu o tom, že jsem hrozně úžasná a zvládnu cokoliv co je potřeba. Proto jsem první měsíce s malou (které teda ale byly skutečné peklo) před ním trochu zveličovala, nebo jak to říct. Nic dramatického, spíš v tom smyslu že když byla nějaká situace, u které bych normálně stejně asi jako většina ženských řekla, že zatnu zuby a ještě to zvládnu, tak jsem mu prostě řekla že to nevládnu. A i když to takto možná zní blbě a manipulativně, tak mi přišlo že mě to zachránilo před nějakým větším kolapsem a následnýma výčitkama, a muž díky tady těm drobnostem, u kterých by ho předtím ani nenapadlo že bych nezvládla měl lepší představu o tom jak špatný to asi je.

Jinak pokud nemusíte řešit peníze, tak bych zvolila nějakou paní/studentku na výpomoc. I kdyby měla jen 2x týdně ráno vypravit a dovést starší do školky ať nemusíš se vypravovat i s menší a pak u vás na pár hodin pouklízela, tak to rozhodně smysl má.

My čekáme druhý přírůstek v červnu a už pomalu po nějaké začínám koukat. Muž se sice vrací z práce už kolem 4, takže je pak k dispozici, ale jakmile se oteplí tak má silné nutkání dělat venku na zahradě a kolem baráku. Tak než abych koukala na ten jeho umučený výraz že místo toho aby opravoval plot, tak umývá koupelnu, tak si radši na tu koupelnu někoho seženu.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:47

MP Meri tak brzo??? Tondovi bude pul roku za mesic, ale teda sem rada ze chvili polezi na brise. Na sezeni ani stani to nevypada:) 

žluťásek tak to nevedomky delam Montessori. V postylce jen spi, vsechno ostatni se odehrava na zemi v obyvaku. Kde mame teda i zrcadlo a to ho fascinuje neskutecne. Diky tomu vydrzi na brise mnohem dyl:) 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:48

Sairon jezis uz jedete druhy kolo? Gratuluju!Nebo se to uz vi? Nejsem v obraze...

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:49

MP Meri ty kavárny lezou hrozně do peněz, o hernách ani nemluvím, to zas strašně nebaví mě. Já jsem si během tý doby, co jsem s malým doma, hrozně zvykla na to, být venku. Když nejdeme náhodou ven, jsem úplně rozmrzela, s malým není k vydržení.

Ideální všední den si představuji dosyta se vyspat, nasnídat, vyrazit ven, oběd si dát někde v restauraci a pokračovat venku do setmění :) 

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:51

žluťásek 

Rosťa spal přes den v postýlce asi 2x, ještě jako malé miminko. Maria Montessori měla pravdu.

Offline žluťásek
8887 příspěvků moje polička 06. února 2020 09:58

711990 jasný, ona spousta ta montessori věcí vychází z běžných aktivit a věci, není potřeba tomu dávat tu nálepku.

Ostatně, jak teď začínám hledat školku a čtu hodně diskuze a zkušenosti, přestávám si být o té Monte školce přesvědčena. Už mnohokrát jsem se dočetla, jak školka jde často nějakým úplně divným směrem, misto respektu se tam pěstuje podivná sobeckost, striktně dodržují pravidla ohledně pomůcek a práce s nimi, nevím, zda to je pro syna to pravé. 

Offline Tulipe
2474 příspěvků moje polička 06. února 2020 10:03

žluťásek Šumící medvídek to zní skvěle, to potřebuju pro sebe!!

Offline Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 06. února 2020 10:06
Reakce na žluťásek:

Já bych s případným druhým jako první věc objednala hacku a k ní rovnou šumícího medvídka

​No a vsaď se, že bys to nepotřebovala, protože číslo 2 bude úplně jiný

Třeba monitor dechu jsem u prvního vlastně moc nepotřebovala, protože o tom, že dýchá, dával vědět prakticky pořád . Ale Viktor dokázal v prvních týdnech spát i 13 hodin v kuse bez jediného hlesnutí! To bych byla bez monitoru asi úplně na nervy.

Offline Pinot Noir
30073 příspěvků moje polička 06. února 2020 10:09

žluťásek My právě trávíme čas venku tak, že já sprintuju s kočárkem za Richardem na odrážedle a řvu na kraj, zastav, zpomal, jedeme doprava!!! Takže občasná zastávka na hřišti je momentálně pro mě vysvobozením a kdyby tam někdo byl, Ríšu by to tam bavilo déle. Nikam do kaváren a center nechci, bojím se nemocí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 06. února 2020 10:11

Pinot Noir 

My jsme venku 2x denně bez ohledu na počasí, bez toho by ten den byl hrozně dlouhý. A připadá mi to lepší, než být někde v herně, kde se to hemží bacily.