viktorka_od splavu jenze nejhorsi je, ze se stara i chrani (pokud tim minime to same) ale zaroven je pysny na to ze to dle jeho mineni zvladam levou zadni a ono to tak neni ted a je toncely na levacku
Vše o těhotenství a dětech
Mutziputzi Stokke nebrat, to je vysoký lízátko na tyčce. Kámoška ho má a vedle mýho bugaboo tam sedí to díte snad o metr vejš. Je to divný. Fakt se na ně jdi podívat, do toho vandastoru nebo třeba do feeda na Harfe, na živo je to všechno úplně o něčem jinym. Jako tohle popírání toho, že budeš mít dítě, je v pohodě a taky sem to měla, ale dřív nebo později s tím stejně budeš muset přestat. Ze svojí zkušenosti doporučuju dlouho si v tomhle přístupu nerochnit a vzít to jak to je, teď už stejně není cesty zpět a zbytečně hrozí, že se v tom zabejčíš a nemusí to pak bejt dobrý, protože do toho dětskýho bahna se prostě budeš muset na chvíli namočit a může to bejt bez psychický přípravy slušná facka. Bohužel vím, o čem mluvím.
Stokke nechci ten co myslíš, dávala jsem fotku, Beat myslim a je normální, ne ta hrůza na tyči.
Jinak já samozřejmě nic nepopírám, na to už nemám věk, já se tomu nebránim, jenom mě to prostě nebaví a vlastně i právě prozo, že mám mírný dojem, že jsou matky obětí šílenýho marketingu, přiznám se, že přesně, monitor dechu, teploměr do vody, viděla jsem za x tisíc různý sedátka, houpátka co zaberou půlku obejváku a spol. bych nikdy nekoupila. Plus teda mast "Rybilka", to bych se poblila, pardon))
Mutziputzi blejt muzes, ale necim tomu diteti zadek namazat budes muset...:) ale jeste se to muze jmenovat treba Bepanthen. Mozna by to slo Indulonou?
711990 Bepanthenu mam zásoby na 1000 let díky matce, ten nesmrdí![]()
Mutziputzi tak to ti zavidim! Ja ho koupila, ale pak sem zjistila ze ta tuba, co spotrebuju za tejden, stoji 3 kila, tak s radosti pouzivam Rybilku, mne teda nesmrdi, sem.na ni zvykla uz od jinejch deti co sem se o ne starala. Za usetreny peniz si neco pekneho koupim![]()
Premýšľam, čo sme mali pre bábätko zbytočné a asi nič, vo vanicke sa kúpe stále, veľa veľkých vecí som mala požičaných (kočík, monitor dychu, detskú jedálensku stoličku, postieľku), ale zas sme mali veľa vecí dvojmo, doma a u našich. A postupne som prikupovala, čo bolo treba, za pochodu.
711990 my mame jen sprchac a tak do jejich 5 let jsme je koupali ve vetsi plastove vanicce, ktera se vesla do sprchace (mame hodne velky). Sprchu by zvladli driv, ale meli koupani radi.
711990 Hele, ale ten Bepanthen se má mazat, když je problém. Jinak není ty zadky třeba mazat ničím, v porodnici radili když tak jen indulonou, aby ten zadek při příštím potentování šel snadněji otřít. To děcko není třeba pořád něčím matlat. Všechny ty Bepantheny, Sudocremy a Rybilky obsahují účinné látky na nějaký problém. Mně vydrží měsíce ;)
Mutziputzi tak to neres, kdyz nechces. Ja mela vybavu minimalni, zadna lehatka, kojici polstare, teplomery. Nemela jsem ani prebalovak. Jsi v Praze, vsechno hned muzes koupit nebo ti to priveze Rohlik nebo 711990
. Spechala bych jen s kocarem, dodaci lhuty jsou nekdy dlouhe. My kvuli tomu museli vzit trochu jiny.
Pinot Noir No Tonda ma porad hodne ridkou stolici a kdyz ho neprebalim, vsecko se na nej nalepi a jde to dost tezko dolu, pokud nejsi doma a nemuzes ho strcit pod vodu. Rybilka je prevence, protoze je hodne mastna. Nevysusuje jako sudocrem, nema v sobe tu zinkovou slozku. V moji porodnici zas museli mazat vsichni povinne a jsem na to i zvykla od jinych deti. Kdyz jsem to udelala malo, byl hned cervenej, kdyz jsem ho neprebalila hnedka. A protoze zvraci, prebalovani po jidle je zarucena cesta k bliti.
Na prvni dite jsem nekupovala skoro nic - snad jen krome postylky, lahvicek a pampersek. Vsim ostatnim me zahrnuly kamaradky, nebo jsem resila po domacku v duchu zasady "proc kupovat sterilizator, kdyz to muzu vyvarit v hrnci". S druhym ditetetem jsem si musela hodne kramu nakoupit a uznavam, ze jich mam dost - az se stydim! Ale: satek mi na chvili zajisti spokojene dite, ohrivacek a sterilizator usetri par minut casu, odsavacka mi pomohla vytezit aspon trosku mlika, vanicku hodim na linku a nemusim se hrbit nad vanou v koupelne. Jinak za me top vec je vanicka s vypusti na dne;)
Mutziputzi marketing to je ohromny, matky jsou dojne kravy. A neni to jen o vecech, za chvili na tebe zacnou vyskakovat reklamy na kojenecke plavani, cviceni, masaze miminek...
Mutziputzi Spousta věcí ti ten život s děckem prostě usnadní. Ale které věci to budou zrovna u vás doma, to se uvidí časem. Souhlasím, že potřebuješ autosedačku, kočár, plenky, lahve a mlíko a nějaké oblečení a všechno ostatní se dá kdykoliv koupit, vždyť dnes můžeš mít cokoliv doma ještě tentýž den.
Lamicka tak sprchac mame taky velkej, tak mu tam asi poridim vanicku. Mne je to ted lito, protoze si ve vode hrozne hezky a rad hraje. A kdyz sme resili jestli sprchac nebo vanu, rikala sem si ze na co kvuli diteti davat vanu![]()
711990 OK, mně se chce z Rybilky zvracet, takže vzorek, co jsem dostala v porodnici, letěl hned do koše, tudíž jsem ji nezkoumala. Ale Bepanthen teda fakt není určený na vyplácání za týden.
711990 jo, to my si rikali taky
vanu mame na chalupe a hrozne radi se tam rochnej.
Přiznávám, my máme všechno, i to, co tu většinou zaznělo jako zbytečnost. Už i to utukutu. A podnikáme taky různé věci, blw, znakování, byla jsem na lekci cvičení v The Little Gym, včera na cvičení u nás v mateřském centru, těším se, až budeme chodit na hřiště. No a co, doma jsem kvůli děcku a když mě bavilo zkoušet různé blbosti za bezdětna, teď se na tom nic nezměnilo. Není se za co stydět. Tady ta diskuze občas zní jako olympiáda v přístupu "mateřství mne nezmění", což je taky kravina, a kdokoli dělá s dítětem i jiné věci, než že ho nakrmi, umyje a povozi v kočárku, je hned ta MATKA.
Mutziputzi Marketing je to šílenej, to souhlasím. Ale zrovna teploměr do vody je věc za pár kaček, která se používala, už když jsme se narodili my.
A jinak teda já v prvním těhotenství nakupovala jak o život, byly to pro mne berličky, díky kterým jsem doufala, že to mateřství zvládnu.
dzizisketa Já ta hřiště moc nemusím, ale teď už se na ně taky normálně těším! Teda my tam teda chodíme pořád, ale jsme tam vždycky sami. To je úplně depresivní vystřídat během odpoledne tři hřiště a nepotkat ani nohu! Tahle blátivá zima mě dost ničí.
MutziputziAha, fotku jsem viděla, ale já měla pocit, že jsou Stokke vysoké víceméně všechny stejně.
S tím marketingem souhlas. Okolí se rozrodilo, takže já mám kolem sebe teď fakt hodně matek a každá k tomu přistupuje trochu jinak. Jedna si ulítává na bio, takže utratí majlant za jídlo a všechny ty smoothiemakery a napařovače apod. Jiná si jede ve "značkách", takže každej měsíc vykoupí na Mallu komplet sortiment Pampers. Další ulítává na nošení, takže má snad 10 šátků, ale zato kočár žádný. Stežejní podle mě je, nekupovat to dopředu, protože nikdy úplně nevíš, jakým směrem to s tebou švihne
To je přístup, za kterej ti Greta poděkuje ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY