Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 07. února 2020 22:53

711990 No, teoreticky jo, i me to napadlo, prakticky ale nemam takovej vykon a ani casovej prostor na odsavani a hlavne nejde o to, ze ted chvili nepije mliko ale ze spis nevim, co ji nesedi...To mliko jen to evidentne neni, takze fakt musim asi plne se dat do te eliminacni diety no

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 07. února 2020 23:02

Karja 

Do toho kojení by ti pak zase i vstoupilo to, že co sníš ty, dostane velká malá v mlíce. Takže dieta pro celou rodinu...

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 08. února 2020 03:24

dynda Ja vim, no uz ted se mirnim kvuli maly maly, ale stoprocentne to drzet nedokazu.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 08. února 2020 07:36

Karja pokud jí ostatní jídlo normálně, tak bych se nebála, že to s živinama bez mléka bude špatný. nahradí si to z jiných věcí.

Ještě častá alergie je na vajíčka. Ale počítej, že se jí ta stolice může srovnávat hodně dlouho. Jestli měla rok a půl špatné zažívání, tak po týdnu se to nespraví. My jsme synovi přidávali velmi dlouho probiotika, než to bylo dobré.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 08. února 2020 08:00

Karja to je fakt, no:( Pry ta ABKM je casto i na maso....ale ono to fakt trva:( pry prvni maly zlepseni by melo byt po tydnu, opravdovy tak po mesici.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 08. února 2020 10:48

Karja Jestli teď dávám nevyžádanou radu, tak mne prosím ignoruj, nebo po zásluze pošli do háje  Vysadila si jen mléko, nebo všechny mléčné výrobky a to včetně všeho v čem je i sušené mléko nebo syrovátka? Pokud máš podezření na to, že mléko je původce je třeba vysadit všechno. To znamená ze začátku číst etikety, protože se mléko přidává do hodně věcí a ne vždy by ho tam člověk hledal. 

A ano, je to na palici. Soucitim ! Kdybych ti mohla nějak pomoci, napiš

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 08. února 2020 11:46

Dneska jsem malému ke snídani naházela jáhlové křupky do kastrolu. BLW + montessori. 

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 08. února 2020 13:32

katkas VSECHNO. Jako vcera treba snedla na navsteve, jednu minijogurtovou kulicku nez jsem to zatrhla, ale to.nic nemuze byt.MaeGandal Pridam probiotika jeste. Ja vzdycky neco zmenim a zlepsi se to na tyden...a pak stejny. Takhle uz jsme postupovali s ,,tucnym,,, s probiotiky i ted s mlikem. Proste az budu po te nemocnici doma, zacneme uplne od nuly, bez vsech potencialnich alergenu. 

Offline miuu
414 příspěvků moje polička 08. února 2020 14:31

Karja Ja jsem u Ladika poznala,ze mel treba jen kousek mlecne cokolady. Fakt to chce vyloucit vsechno mleko. Jako,je to narez,zvlast s malyma detma a navstevama. 

Offline slniecko admin
19685 příspěvků moje polička 08. února 2020 15:25

Karja ja si pamätám výsyp z polky orieškovej Mannerky (nie balíčka, ale keksíku), ktorú som navyše zjedla ja (kojila som ešte). Ale malá bola alergická aj na oriešky, tak tam ťažko povedať, tak tam mohli byť príčinou oboje.

Offline DruI
5610 příspěvků moje polička 08. února 2020 21:36

Karja Jako ono se to nezdá, ale fakt může stačit stopové množství. U nás mám teda intoleranci já, ale jsou období, kdy mě rozhodí vpodstatě neznatelné množství.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 08. února 2020 23:10

DruI Jasny, no blbe se to hlida u tech socializovanejsich deti. Hlavne treba moji rodice nemaji vubec potuchy o tom, co by mely nemely jist deti, jo a to se nebavim o nejakym zakazu piskotu, ale treba o flickach s uzenym (navic dost nekvalitnim) atp. Ale stejne z 10 dnu byla ta 5mm kulicka obalena jogurtem jedinej ulet, myslim, ze kdyby to bylo to mliko, tak ty vysledky budou znatelnejsi.

Nejaky doporuceni na probiotika mimo BioGaiu nemate? Jako fakt se do toho opru a uz to musi byt lepsi.

A diky za reakce, moc si toho vazim! Prijde mi,ze jsem uplne full, dneska jsem videla nejakej komiks o matkach jakozto manazerkach domacnosti a bylo to presne o mne... To sem frknu.

Offline Karja
44962 příspěvků moje polička 08. února 2020 23:18

Mela jsi mi to.rict

Presne u nas doma, jako pomijim nejaky ty reci v druhe polovine, cim je to zpusobene, to nedokazu posoudit, ale jinak to sedi zcela. Dnesni den byl na to ukazkovej, ja jsem fakt unavena z toho neustalyho mysleni nez fyzickyho vykonu...Chtela bych zit s zenskou, takovou sikovnou jako jsem ja!

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 08. února 2020 23:33

Karja to je asi všude, telefonát z tohoto tydne:

JA: Byl jsi nakoupit? ( Zajímá mne jediné, jestli mám koupit mléko k snídani nebo už je v lednici).

ON: Ne, ale přijd domů, uděláme seznam a já tam skočím

(Než přijdu domů a napíšu mu seznam, tak nakoupit stihnu 3x)

Pokud máš malinké děti, není z toho moc cesta ven, protože ty pliny a jídlo proste potřebuješ.

Až ty děti povyrostou tak se to zlepsi, protože už neni tak nutné mít v lednici konkrétní jídlo a děti z nějakého prechmatu nebudou mít ujmu. Pokud já chci mít mléko k snídani, tak si ho zařídím, ale když nejsem doma, chlap to většinou nějak vyřeši. Jenom je potřeba osvobodit se od představy vyglanceneho bytů a denně teplé večeře. 

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 08. února 2020 23:42

Karja

TTen znám už dlouho, taky jsem se tady nedávno sverovala, jak mě tímhle muž štve, že to zařízování je nejnáročnější. Dnes jsme měli výstup na téma králík. Vyndej prosím toho králíka. A kde je? V mrazáku. No ale kde v mrazáku? Nevím, toho najdeš. No ale to budu muset prohledat celý mrazák! (Podotýkám, že máme tři šuplíky pod lednici, žádný pulťák jako v masně.) To si že mě děláš srandu? No já jen, jestli si nepamatuješ, kam jsi ho dala? Upřímně, možná bych si i vzpomněla. Ale proč mu do pr. dele musím furt dávat ke všemu kompletní manuál? Já z těch otázek a kde? A jak? A kdy? u věcí, které dělá opakovaně, nebo kde vysvětlení zabere delší čas, než kdyby šel a naslepo to zkusil, jako třeba s tím kralikem, fakt rostu. Naštěstí jsme o tom vedli vážný rozhovor, tak se to obešlo bez dalšího výstupu "vždyť jsem se jen zeptal, nemusíš na mě rvatz." Ale to "jen zeptal" je to gros toho, co mi vadí. Prostě odmítá zapojit hlavu a vlastní iniciativu. Pořád abych všechno hlídala já. Věci pro sebe, pro dítě, pro psa a chod domácnosti celkově. Včetně těch, co dříve měl na starosti on, ale jak jsem jako doma, tak přece asi mám čas objednat tohle, vyzvednout tamto, odvézt tohle. Grrr, já snad půjdu do práce na částečný úvazek, abych se toho definitivně zbavila. 

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 08. února 2020 23:59

dzizisketa u nás je kauza králík ještě vylepšena tím, že maso dávám do jediného šuflíku a parky taky maji svoje místo. Nenajde, parky si teda už najde i mladší dítě, být to na muži, tak pro ně radsi dojde do krámu. Mrazák je prostě moje území. 

Přitom dnes našel za 5 vteřin knížku, kterou jsme s tou starší neúspěšně hledaly půl hodiny ( teda já jsem hledání asi 15 minut z tech 30 jenom předstírala). Takze hledat umí! 

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 09. února 2020 00:04

continuity

MMy máme taky lidské jídlo jen v horním šuplíku, další dva jsou na psí maso a kosti. Jenže naposledy dával psí maso do mrazáku on (jindy to dělám já) a navíc ten den donesl i nějaké mražené věci z práce, tak aby se tam vše vešlo, nějak to přeorganizoval. Ale samozřejmě králíka mám na svědomí já! 

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 00:05

Jinak, abychom těm chlapum zas tak nekrivdily, my máme teď novou projektacku a to je úplně to samé. Ona teda předstírá, že nás řídí, ale vola mi tak 2x denne, čo má udělat, komu a co napsat.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2020 01:52

Jeizis to ste tak trafili! Ten manual a zapojit hlavu. Dnes po obede som sla na novy byt (kde este nebyvame) umyvat po rekonštrukcii). Sambo s ulohou uspat deti a byt doma. O jednej som sla a o pol 5 mi píše, ze mladsi je uz o.i. hore a place a je zjavne hladny, mam mu dať jest? Nie tvl, nejedol 4 hodiny, aku odpoveď odo mna ocakavas, co su to za otazky? Podotýkam, ze vsetky ukony zvlada, ale sam  rozhodovanie asi nula bodov. Ja neviem keby mu poviem, že "nie, nedaj mu jest", tak asi ho necha vyhladovať a caka na mna? Je to fakt narocne, mysliet na všetko a organizovať vsetkych, mna to tak neba!

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 09. února 2020 01:55

continuity ako ja to chápem, vie, ze sa ma na koho spoľahnúť, tak ide po tom. Ale je to niekedy naozaj unavne. Nemozem vypnut ani pri cisteni kachliciek a to som sa na to tak tesila aky bude klud! No, som to dopracovala ked ja bordelar sa tesim na pokojne upratovanie