Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:10

dzizisketa to neni příjemný ne?

Offline dzizisketa
9033 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:12

Mutziputzi 

Tak naštěstí jednoduchý hédonismus není mým životním cílem.

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:21

dzizisketa se ti divim

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:30

rasaNori pocekj až budou větší. U nás si oblečení mění pořád, navíc se vyžívají v tom mít některé věci stejně. všimnu si to asi jenom já. Jedna má bundu malou, druhá v ní plave, ale všichni jsou v pohodě.

Zas to má výhody, když se některa na dovolené víckrát neplánovaně zaprasi, dá se půjčit triko od ségry. 

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:32
Reakce na Garfie:

Ale pokud netuší, kde máme talíře na polévku a přitom ho rozčílí, když je podá soused pozvaný na večeři...tak to už je vyšší level  (je to teda historka z období před dětma, teď už by se to asi nestalo). 

​u toho bych chtěla být

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:38

continuity Jo, bylo to vtipný!

Offline continuity
43663 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:40

Garfie musím si zlepšit náladu, donutila jsem dítě napsat si zážitek do kulturního denníku a dává nám to dost sežrat. A to jsme ještě neudělali korektury

Offline Garfie
28649 příspěvků moje polička 09. února 2020 18:45

continuity  Mně právě dítě vybouchlo vzteky, protože muž je na večeři a ona tudíž nemůže přečíst svůj deník, co si vedla v Japonsku (čteme teď s odstupem dvou let) a "kdy to teda jako má přečíst, když zítra má další zápis!!" Takže humorná vzpomínka mě taky vzpružila! 

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 09. února 2020 19:08

dzizisketa ja te chapu.

Me by tohle stvalo a hodne a nektery jakoze vtipny historky tady mi teda vubec vtipny neprijdou. Ja teda nemam vlastni dite, z vlastniho rozhodnuti ale hodne pracuju a od partnera ocekavam podporu a spolecnou peci o domacnost, ne nejaky ze mi bude pomahat. Zatim jsme se vzdycky domluvili tak, aby to bylo prijatelny pro oba. A maji to tak i vsichni rodice v mym okoli, takze mi to prijde normalni.

Tim nechci vyvolavat nejakej flejm, vim, ze deti s tim nejdou srovnavat atd., ale chci ti vyjadrit podporu a pochopeni.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. února 2020 19:27

Lilly_Ku my taky vedeme společnou péči o domácnost, ale já jsem doma víc (pracuji kvůli dětem na poloviční úvazek) a tak mám větší přehled o tom, co a kdy je třeba udělat. Prostě jsem převzala ten management domácnosti. Manžel je schopen udělat cokoliv, ale prostě já vím, že teď je třeba vyprat světlé prádlo, protože v tom mají děti oblečení na tělocvik, které budou potřebovat. Jako je to náročné, vyprat a podobné ne, ale držet v hlavě, že teď tohle a pak tamto. Pokud je žena na mateřské, tak je ona doma a vaří přes den pro sebe s dítětem, takže má lepší přehled o tom, co je v ledničce, co je na kdy v plánu na jídlo, co je třeba dokoupit. Takže ano, ten nákup může udělat muž, ale je třeba mu říct, kdy a co nakoupit. Klobouk dolů před páry, kde to zvládají "přesně na půl".

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 09. února 2020 19:33
Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 09. února 2020 19:43

MaeGandal rozumim ti a myslim, ze to mate zarizeny fajn.

Ja bych nikdy nekritizovala jinej model nez mam ja, hlavni je, aby vyhovoval obema.

No a dziziskete ocividne ten aktualni model nevyhovuje, tak jsem ji chtela vyslovne vyjadrit podporu, protoze si nemyslim, ze ta role manazerky domacnosti je nevyhnutelna nebo ze si na ni bude muset zvyknout. Nemusi, to uz fakt dneska neni nutny, minimalne v my socialni bubline rozhodne me. 

Tim se nedotykam lidi, kterym tohle usporadani vyhovuje.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 09. února 2020 19:48

Lilly_Ku ještě mě napadlo, já třeba managuju domácnost, ale zahradu nebo auta to má na starosti manžel. O to se nestarám. Když je třeba vzít auto na technickou, tak mi to řekne a domluvíme se, který den si mám vzít jeho. Jako kde je sekačka na trávu vím, tu nepřehlédnu, ale kdybych měla jít stříhat keře, tak se ho budu muset zeptat, kde jsou nůžky, nebo strávím čas prohledáváním zahradního domku.

Ono se to s dětma opravdu změní a je třeba si to vyříkat a najít nějaký kompromis v nové situaci. My jsme taky fungovali úplně jinak před dětma. Ono se sice pořád jede na to, že děti se prostě zařadí do života rodičů, ale prostě nějaká změna tam "chca nechca" proběhne.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 09. února 2020 19:55

Lilly_Ku nějak si neumím představit, jak by to prakticky vypadalo, pokud by domácnost managoval ten, kdo není s dětmi doma. Tím nemyslím, že má dělat všechno nebo většinu prací. Ale je to obvykle ten, kdo ví, co je třeba koupit nebo že je špinavá bunda, kterou dítě bude zítra potřebovat. Když už pak chodí do práce oba, tak se to samozřejmě změní. I tak obvykle na jednom ten management leží víc.

Mě to obvykle nevadí, ale štvalo mě to v případě balení se, když někam jedeme. Protože i když mi chtěl muž ulehčit, tak zabalení jakékoli věci předcházelo několik otázek. Vyřešila jsem to tak, že jsem muži "přidělila" balení věcí, kde "není co zkazit". Pleny jsou prostě pořád pleny. Myslím, že se nám oběma ulevilo.

Offline viktorka_od splavu
49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:00

Lilly_Ku nemusí si zvyknout, jen momentálně je doma a tak je to na ní. přesně jak píše MaeGandal 

chlap to zvládne taky a klidně to může být na něm, pak se ovšem žena musí podřídit. a to bych třeba já nechtěla. radši velím:D a fakticky v tomhle případě je velký rozdíl když jste dva dospělí lidé a staráte se jen sami o sebe a když máš domácnost s dětmi/zvířaty/docházkou do různých ústavů, kroužků apod., to je fakt potřeba sladit a někdo na to dohlížet musí, není vůbec nikde řečeno že to musí být žena, ale buď ten, kdo je víc doma/míň pracuje, nebo ten kdo se toho ujme. já třeba přišla do domácnosti kde toto dělal muž, postupně jsem část vzala na sebe, ale rozhodně to neznamená že bych já šúrovala a ostatní leželi. na druhou stranu snažím se nepřemísťovat věci aniž bych to konzultovala, tohle jsem třeba dřív dělala automaticky, protože domácnost byla od mých dvaceti let prostě moje (přestože tehdejší manžel myl okna, pral záclony..). takže má to své výhody i nevýhody:D

Offline letfenixa
10965 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:01

Tak mne sa s dieťaťom svet pretocil, a ešte keď pribudla starosť o chorých rodičov, úplná zmena. Ale dobre mi tak (v pozitivnom zmysle), by som neobjavila niektoré svoje možnosti a schopnosti.

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:01
Offline Potrefenáhusa
39065 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:02

Mne ty dotazy, kde máme lžíce, čistý ručníky, večeři v lednici apod. taky dost serou, na druhou stranu když jsem byla tenhle tejden sama doma a překvapila mě paní, co prisla odečitat vodu, připravila mi fakt hodně horký chvilky, kdy jsem se cítila jak úplnej debil, protože jsem vůbec netušila, kde bych takovou věc, jako vodomer, měla hledat.

treba v takový garáži jsem se byla za dva roky asi jednou podívat a ani nevim, kde jsou od ni klíče 

49476 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:06

Potrefenáhusa no tak nějak. navíc, když se balíme na dovolenou tak neřeším, jestli máme držáky na kola a jak je připevnit na střechu (loni muž kupoval nový na nový auto a když je tam montoval to bylo takový puzzle, že bych to v životě nedala dohromady:-)) a tak dále.. jako já jim fakt nemám za zlý, že to co nepotřebujou v té hlavě prostě nedrží. když tu kuchyň vypustíš a nebudeš tam chodit jak do té garáže, tak tě možná za rok dva překvapí, kde jsou příbory, protože je mezitím dá jinam že se mu to tam bude zdát šikovnější. nebo budou tam kde byly, akorát tys na to nemyslela a automaticky půjdeš tam, kde jste je mívávali doma, když jsi byla malá.. atd

Offline Lilly_Ku
4580 příspěvků moje polička 09. února 2020 20:09

Me presvedcovat nemusite... pisu o tom, co vidim u kamaradu, proste rodice v mym okoli tenhle model z 99% nepraktikujou, ja taky ne. Moji kamaradi se deli o materskou, takze s detma je doma i otec atd., proste ten manazer nemusi bejt nutne zena.