Karja Jedna moje kamarádka to pak testovala máznutím jogurtu na tvář. Když místo zčervenalo, zarudlo, pochopila, že alergie trvá. Tj. není potřeba trápit dítě vnucením lipánku a pak řešit ty trávicí obtíže, může to bejt vidět i takhle jednodušeji.
Vše o těhotenství a dětech
Gatita Sweet Potato Jo, ale bylo nam naznaceno, ze za mesic uz nam nemuzou zarucit misto, respektive nemusi byt misto v ty dny, ktere by se nam hodily. A pak mame zase termin na ockovani spalnicek, pak zas dalsi dovolenou ... ono asi nikdy neni vhodna doba. No nic, jen si tady tak tridim myslenky ![]()
MP Meri A zaplatit a zatím nenastoupit?
Sweet Potato Kde bych na to vzala ![]()
MP Meri Ale když nastoupí a padne, nebudeš muset platit?což se téměř jistě stane, první setkání s kolektivem v takhle nízkém věku..., tak to
Sweet Potato Jen 50 % a může si to nahradit. A možná dobře, když by si to dobyl před tou dovolenou ... No a taky neonemocní přece sto procent dětí hned po nástupu, nebo ... ? ![]()
MP Meri no spíš bych s nějakou nemoci počítala, co chodí děti do školy, ještě ani jeden rok jsme nejeli na jarnaky všichni zdraví, jednou jsem je rušila úplně.
A to jsou ještě celkem v pohodě, co se nemoci týče.
Kdyby to šlo, tak je nechám týden před odjezdem doma v karanténě jeste i teď.
MP Meri syn chodí do školičky jednou týdně od října. Myslím, že tam víc nebyl než byl. Jednou jde a následně jeden až dva týdny léčíme rýmu. Když mu teče z nosu nebo trochu víc kašle, tak ho nevezmou nebo mi ho za hodinu vrátí. Teď by měl chodit dvakrát, už se nemůžu dočkat jara, kdy ty nachlazení ustanou. Nic horšího teda zatím nepřinesl. Každopádně bych spíš počítala, že nemocný bude. U takhle malých dětí je to prý běžné.
MP Meri Ten rok, co deti nastoupily do jesli, byly vic doma nez v jeslich. Same osklive kasle a zelene rymy. Vlastne nevim o nikom, kdo by to mel jinak. Cim mensi, tim to byva horsi.
MP Meri No, po naší zkušenosti, tj. dvou letech neustálých nemocí, včetně chuťovek jako pneumokok a mononukleóza, bych teď dítě do kolektivu nedávala. Nechala bych to až po tom očkování.
MP Meri navíc letos ta chřipka kosi hlavně malinké děti, čím menší, tím horší .teď mi psala známá, co dělá asistentku, že v první třídě jsou dvě děti ve škole. Na zavření školy to není, protože ve vyšších třídách jich chybí třeba jenom pět.
Pinot Noir To by znamenalo nástup až v dubnu a to se obavam, že už nevydržím.
No očividně nás to kolečko nemocí stejně čeká, takže je jenom otázka kdy a to s člověk asi vhodnej čas stejně nevybere ![]()
MP Meri Náš nastupoval taky v únoru, očkovaný byl v květnu a mezitím byl v té školce tak pětkrát. Třeba to tak nebude a má lepší imunitu, nebo prostě budete mít štěstí. Ale já bych to radši doma nemohla vydržet se zdravým děckem, než s nemocným ;)
MP Meri takhle budes doma stejne, jen s nemocnym ditetem. Neslo by to vyresit chuvou?
MP Meri ja budu asi vyjimka, ale soupla bych ho tam. Stejně si moc nevyberes.
A asi to je menší kolektiv,jak jsem pochopila.
Tak Betty ta školička, kam chodí syn, je jen pro dvanáct dětí a nemocné okamžitě posílají domů. Stejně onemocní skoro po každé návštěvě, fakt se stalo asi čtyřikrát, že šel víckrát za sebou. Má teda vždycky jen rýmu a já jsem doma s miminem, takže nás program to moc nenaruší, ale pokud mp meri plánuje v té době chodit do práce, tak asi bude trochu zklamaná. V létě už ty virózy tolik neřadí a co se týče imunity je každý čtvrt roku znát. Ty lehká nachlazení jsou podle mě skoro jistota, chce to prostě zvážit. Ale mp meri asi teď hlídá babička nebo někdo, tak té by to trochu odlehčilo.
MP Meri Já bych byla za to, abys to zkusila. Můj starší chodil do jeslí každý den od 10m, rýmu měl určitě, i kašel, ale tu první zimu jsem s ním doma nezůstávala, max třeba dva dny.
Pinot Noir Lamicka Zní to naprosto logicky, ale očividně s nemocným dítětem skončím doma tak jako tak, takže si to asi radši odbydu dřív, než později. Jestli tahle fáze imunizace musí proběhnout, tak si fakt asi vhodnej čas nevyberu. Očkování se dá kdyžtak vždycky odložit, dovolená je s full servisem, plnou penzí a hlídacíma babičkama, takže tam by se nám eventuelně taky stonalo dobře (nadsázka
).
Tak BettySoukromá školka, tři třídy po cca 10 dětech, ani nevím, jestli je to málo nebo hodně. Budu věřit, že akorát
Navíc pořád kojím, tak si říkam, že nějakou tu imunitu navíc snad má ...
Asi jsem rozhodnutá, ta touha po svobodě je asi momentálně silnější. Jestli vás to potěší, klidně vám pak sem napíšu, že jste měly pravdu ![]()
Evaeva Nehlídá mi nikdo :( Jen nárazově. Dělám z domova a už je to pro mě nad hlavu. V práci se mnou zatím nikdo nepočítá, když přijdu, přijdu, když ne, tak si to holt odmakám z domova, jako teď. Takže v tomhle ohledu je to celkem bez problému.
TabeaTak aspoň jedno uklidnění, dík
My jsme se zrovna nedávno vyhrabali z třítýdenního nachlazení, tak třeba už to máme za sebou
a do kolektivu chodíme stejně furt, a nakupovat potraviny do Flory kazdej druhej den a hrát si do Hamleys ... Určitě jsme nejodolnější jedinci v okolí! (věř a víra tvá ...
jo,klidně.mi.pak.všechny.mužete.napsat,že.jste.mi.to.říkaly
)
MP Meri Věř, že budeme radši, když ti to psát nebudeme muset.
A jo, řekněme, že imunizace někdy proběhnout musí. Akorát tomu dětskému organismu není jedno, kdy to bude. Ale jak píšeš, už jsi rozhodnutá. Takže tfuj tfuj tfuj a viz první věta.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY