Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:43

Lamickamy dostaly 2dl kelimek s vodou a do toho rozpustit ochucenou glukozu. Mela sem limetkovou a chutnala jak Sprite:) myslim, ze v tehotenstvi a pri porodu clovek zazije horsi veci nez tohle....navic je to dulezity, zvlast u matek nad 35 a kuracek, ty to maj casteji (svagrova je z obou kategorii a mela ji).

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:45
Reakce na 711990:

Mutziputzi vypit 2 decky sladkyho piti?

​Mne po tom bylo strasne zle, ale jako fakt strasne. Normalne jsem se slozila, museli me tam krisit. Ten test jsem skoro nedokoncila, a to me polozili na luzko. Do dneska nechapu, ale velky spatny. Po porodu nejhorsi zazitek. Jo a vysledky uplne na jednicku. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:46

711990 Vadi mi ze si nemuzu dat kafe, nic k jidlu a tvrdnu tady jak blazen

Lamicka Známa lekarka mi potvrdila, ze je to nsprosto zbytecnej test na plosny delani, z krve se dispozice pozna a i driv se prej indikoval kdyz bylo riziko

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:47

MP Meri to mas z toho, ze urcite nerada sladky!kdybys poctive trenovala jako ja, jeste budes chtit pridavek.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:48

Jo a problem nebyly ty odbery, udelalo se mi zle hned po vypiti toho roztoku. Na odbery jsem navic zvykla, mam nemoc krve, takze chodim casto.

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:53

Mutziputzi jak myslis, to je tvoje vec. Ja bych v tomhle verila spis gynekologovi a diabetologum. Vysvetleni mezitim napsala 711990

Mne to taky nedelalo dobre, ale jsem rada, ze jsem tam sla.

At ti to dobre dopadne. 

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:54

711990 ja prave vubec nepiju sladky a skoro ho nejim, to se nedalo

Offline barbucha blogger
36165 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:55
Reakce na notna:

Sweet Potato O škemrání nic nepíšu. Divím se, že je potřeba žádat. Začalo to tím, že dzizisketa se postěžovala, že manžel odmítá se podílet na domácích prace. Opakovaně. A je tady osočována, že jí nikdo nemůže vidět do hlavy, ať muže požádá. To nechápu já. Žádat o každé vysátí, když dříve to dělal bez žádosti a očividně mu už i dzizisketa řekla,že opět potřebuje, aby to dělal.

​Přesně. O notoricky se opakující práce (potřeby) se přece nemusí znova a znova žádat. Jako jo, kdybych potřebovala něco přinést ze sklepa třeba... tam se nechodí každej den, ani každej tejden předpokládám - tak to klidně teda požádám.

Mě taky nikdo nežádá ani neprosí, jestli bych vyprala ten plnej koš prádla! To se snad dělá pravidelně, takže netřeba řečí. A co když je praní už u konce? Co s tím prádlem? Mám fakt pokaždý žádat, aby ho někdo vyndal? A zase naopak - musí mě ten druhej požádat, abych zapla sušičku?! Nebo jím naplněnou myčku? (beru to podle sebe, takto jediný zodpovědný osoby za ovládání složitých spotřebičů )

Jak u blbejch bysme byli.

Offline barbucha blogger
36165 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:59
Reakce na Peggy:

​Pravda, ten porcelán mi byl povědomý. Máme ho na chatě. Bulharsko! 

​To je kamenina

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 09:59
Reakce na 711990:

Mutziputzi a co ti tak vadi na tom vypiti ty sladky vody? Onata cukrovka neni jen problem v glykemii na lacno, ale prave v rychlosti odbouravani ty glukozy. 

​Mě přijde docela zejdnodušující takhle šmahem odsoudit problémy jiných s tím,ž e je to jen sladká voda. Spousta mých známých měla primárně probléms  tím lačněním, některé skoro nejí cukr, takže to co bylo v té sladké vodě bylo víc, než co zkonzumují za dva týdny...... navíc spousta center neprovádí odběry tak, jak mají, takže výsledky jsou pak stejně zkreslené (jedné známé řekli,ž e se může mezi odběry klidně jít projít i když věděla, že má jen sedět v čekárně, protože pohyb může zkreslit výsledky).Jinde zase neměží glykemii před vypitím roztoku, takže ho klidně nacpou i ženské, která by měla už prvotní test zvýšený (čímž ji zbytečně zatíží).

Strašně často se to srovnává s vypitím půllitrovky koly, ale kdo vypije colu po lačnění od půlnoci na ex?

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:01
Reakce na Mutziputzi:

711990 Vadi mi ze si nemuzu dat kafe, nic k jidlu a tvrdnu tady jak blazen

Lamicka Známa lekarka mi potvrdila, ze je to nsprosto zbytecnej test na plosny delani, z krve se dispozice pozna a i driv se prej indikoval kdyz bylo riziko

​Třeba tady v Německu OOGT rozhodně plošný není a teda nemám pocit, že by tu byly tak strašné následky..... jinak mohla jsi ho odmítnout, nic není povinné

Jinak zajímavé taky je, že se nedávno měnily limity, takže byly ženy, co při stejných hodnotách v obou těhotenstvích v prvním cukrovku neměly (a dítě se narodilo normální) a v druhém měli...... Podle mého by bylo fajn, kdyby alespoň gynekologové nedělali problémy těm, co to absolvovat enchtějí. prostě dát všechny informace a aťs e žena sama rozhodne. Pokud žena například vyzvrací roztok, tak se stejně dělá jiná, mírnější verze toho testu...... Vím,ž e nkteré to řešily it ak, že si prostě doma týden nebo 14 dní ěmřily glukozu na glukometru....

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:02

Mutziputzi Mne to jako kravina neprijde, sama vidis v tehle diskusi, ze to mely i zeny, ktere cukrovku v rodine nemely. Moje kamaradka to same.

Jako je to nepohodlne, to ano, ale za chvili to budes mit za sebou. Ze to nekomu udela tak spatne, to je mi lito, se mnou to ani nehlo. A to sladke nejim. Tvrda Valaska, to bude tim!

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:03

Mne na tom teste najviac vadilo, že som sa potom nesmela 2 hodiny napiť. Sladké nápoje nepijem vôbec a ten pocit, že ak sa nenapijem tak uschnem s tými zalepenými ústami bol strašný. Takže potľapkávam Mutziputzi .

Online Pinot Noir
30070 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:07

A666 Ale to není půl litru, jsou to dvě deci, max 250 ml.

Online Pinot Noir
30070 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:10

tv Sladké jsem před těhotenstvím nejedla a nepila deset let a taky to se mnou ani nehlo. Já to dokonce vypila skoro s chutí, zasekla jsem se v ranní dopravě a musela lačnit o dost déle, tak jsem se normálně těšila, že tím zaženu hlad

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:11
Reakce na Pinot Noir:

A666 Ale to není půl litru, jsou to dvě deci, max 250 ml.

​Já vím,ž e diabetoložka co to propaguje to srovnávala s tou půllitrovkou (obsahem cukru)......

Offline Lamicka
14208 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:11

Pinot Noir ale myslim, ze driv to opravdu bylo vic. Poprve jsem pila urcite tak 0.4- 0.5 litru. Podruhe uz jen ten maly kelimek. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:16

Me nasli na zachode na zemi pod umyvadlem, fakt jak z blbyho filmu. Sladky normalne jim, ale tohle me uplne rozsekalo Ale jo, prospesnost asi nepochybnuju, ale za mě peklo.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:16

Lamicka 

Tady ale opravdu nešlo o objem, ta doktorka argumentovala, že v tom roztoku, co musí žena vypít, je stejně cukru, jako v půllitrovce koly s tím, že to je přece v pohodě, protože každý sem tam vypijeme půllitrovku koly........

Online Pinot Noir
30070 příspěvků moje polička 11. února 2020 10:21

A666 Tak půllitrovku koly asi běžně ne, ale ty kýble zmrzliny, co tu běžně lítají, budou mít toho cukru mnohem víc