Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 16:39
Reakce na 711990:

A666 hele ale ja jsem nepochopila, ono to ma nejaky riziko? To preventivni podani? Pac jestli ne, tak prof bych mela bejt informovana a kdesi cosi, kdyz mi to nic neudela, maximalne prospeje?

​všechno má riziko - například máš riziko alergické reakce. Máš riziko zanesení infekce. Máš nenulové riziko záměny za jinou látku (což se stalo například u OGGT testu v ČR). A v neposlední řadě, u těhotných se bojí jim v těhotenství dát i blbý antibiotika nehledě na léky, co potřebují kvůli své chronické nemoci, ale budeme do nich píchat látku, kterou třeba nepotřebují (platí zejména pro ženy s Rh- partnerem)? Plus je tu například riziko, že narazíš na blba, který Ti bude tvrdit, že aplikace Anti-D v těhotenství stačí a po porodu Rh+ dítěte už Ti ho nedá (reálný případ) - a máš zaděláno na komplikace s daleko větší pravděpodobností, než když to plošné preventivní podání odmítneš...

jsou ženy, které to z jakéhokoliv důvodu podstoupit nechtějí a můžu Ti říct, že dohadovat se s doktorem není zrovna jednoduché....

Za mě by bylo fajn, kdyby doktoři museli povinně jasně informovat těhotnou, protože by si to konečně museli sami nastudovat a nekecali by bláboly (jo, zní to příkře, ale doktoři fakt nejsou studnice moudrosti, stačí mi, jaké blbáoly tvrdí ohledně mé nemoci jak na běžícím pásu....)....

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 16:45
Reakce na 711990:

A666 hele ale ja jsem nepochopila, ono to ma nejaky riziko? To preventivni podani? Pac jestli ne, tak prof bych mela bejt informovana a kdesi cosi, kdyz mi to nic neudela, maximalne prospeje?

​Plus co je průšvih je, že dneska záleží to, jestli Anti-D ve 28tt dostaneš nebo ne hodně na tom, jakého máš doktora. Buď máš takového, který to dává každému )a pak ji dostaneš i když je Tvé riziko 0 0 nic) anebot akového, co se mu ta preventivní aplikace nelíbí a ten Ti to zase vůbec nenabídne..... takhle nemá systém už vůbec fungovat.

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 11. února 2020 16:50

A po te, co ti píchnou anti-D, pošlou te na screening protilátek (protože to tak má sestra v plánovacim kalendáři) a tam zjistej překvapivě co? :-)

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 11. února 2020 16:50

A666 No, presne tak, vsechno ma nejaka rizika. Vzdycky je to benefit proti riziku a idealne statisticky ty benefity prevazujou.  Ja osobne treba nemam problem odmitnout proceduru, lek nebo cokoli, protoze vim, ze na to mam pravo. Kdyz neco nevim, tak si to nekde nastuduju a pak to treba proberu s doktorem. Pripadne muzu jit jeste k jinymu doktoru, abych mela dva lekarsky nazory. Zase si moc neumim predstavit, ze by doktor uplne vsechno vysvetloval do mrte kazdy tehotny (v tomhle pripade). Predpokladam, ze nejaky zakladni vysvetleni podaji vzdy a co si pamatuju, tak v cekarnach byvaly stohy letaku na milion ruznych temat tykajicich se tehotenstvi. Myslim, ze spoustu lidi o to nakonec ani nestoji a ani se jim moc nechce nest tu tihu rozhodnuti, tak to proste nechaji na lekari. I pacienti by se meli zajimat.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 16:52
Reakce na moora:

A po te, co ti píchnou anti-D, pošlou te na screening protilátek (protože to tak má sestra v plánovacim kalendáři) a tam zjistej překvapivě co? :-)

​S aplikovanou Anti-D nemá cenu posílat hned na screening protilátek, vyjde pozitivně, protože Anti-D jsou umělé protilátky. Musí se několik měsíců vyčkat, až je jistota, že umělé protilátky z Anti-D se rozložily......

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 11. února 2020 16:56

A666 Šiš, měla jsem zvednout cedulku "sarkasmus". Mně to neříkej, v gynekologickejch ordinacích dělej osvětu :-)

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 11. února 2020 16:56

A666 Jiste, proto pisu statisticky....bohuzel ani sam jedinec neni jasnovidec, aby vedel, jak to dopadne, at uz se rozhodne tak nebo onak. 

V cem s tebou souhlasim je to, ze by doktor nemel udelat tohle rozhodnuti na zaklade pouze sveho presvedceni bez predlozeni variant.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:00
Reakce na moora:

A666 Šiš, měla jsem zvednout cedulku "sarkasmus". Mně to neříkej, v gynekologickejch ordinacích dělej osvětu :-)

​Sorry, četla jsem moc rychle Ale to jsme zase u toho, že nejvíc dovzdělat by potřebovali doktoři a nejlíp k tomu budou donucení, když budou donucení předávat ty informace dál protože pokud máš ěnco vysvětlit někomu, kdo o tom skoro nic neví, tak si to musíš setsakramentsky nastudovat, abys mu to správně zjednodušil

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:02

A666 tak riziko je i kdyz beru paralen, takze pro me je mnohem lepsi plosna aplikace, aby prave nedochazelo k pochybenim doktoru. Proste kolonka do prukazky a hotovo. A poporodni injekce hezky jeste na porodnim sale, taky dle tehotensky prukazky:) 

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:02

A666 Obávám se, že riziko záměny látek v žádném sebeinformovanějším souhlasu fakt zmíněno nebude. To mi přijde kapku vyhrocené, promiň. To bych nikdy nesměla vlézt k žádnému doktorovi. 

Online Karja
44957 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:03

Me klepne z velky maly! Ona ma ted to jecive obdobi,je to desny, rev, rev, rev ve vysoky frekvenci, sambo to furt komentuje, coz je jeste horsi nez ten jeji rev....Nevim no,co delat, cekat ze? Proste ona jeci, kdyz chce neco zakazaneho, kdyz nechce delat, co ja chci, kdyz je pretazena, kdyz se staram o mimino, zrovna kdyz neco chce....Tak ja jsem na ni mila, pochovam ji, vysvetlim ji, pak jsem na ni oskliva, zarvu na ni, jako neucinkuje nic. Obcas pomuze to nejak zamluvit ,,neslysis, nejde tata/deda seka drevo, ale stejne nic moc. A ty samba kecy, tak on se psychicky rekreuuje v praci a stejne horko tezko snese tu 1/4 co zazivam ja!

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:05

Karja chudinko:(((( dneska sem takovy jecivy dite potkala v zoo a byl to des i na 3 minuty. Snad to brzo prejde!!!! Nebo ohluchnes a bude to dobry:D

Online dzizisketa
9032 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:07

Karja

NNo není zvyklej, to je jak když psa učíš nebát se střelby

Online dzizisketa
9032 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:09

Já se dneska dočetla, že se v ČR plně kojí tříměsíční miminko jen 13 % žen! A s dokrmem v půl roce 39 %. To je strašně málo. 

Offline Setare
942 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:09

Karja Aj, to te lituju, to je strasny, strasny, ten rev dokaze cloveka psychicky uplne rozebrat. Poradila bych ti spunty do usi a vino, ale vino asi nemuzes, tak asi zatim jenom ty spunty. 

Offline rasaNori
8885 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:09

Karja starsi uz tak 2 mesice dela ze kdyz neco chce nebo ma pocit ze se ji nevenujem tak zakrici takove to vztekle jecive aaaaaa. Ja muzi furt vysvetluju at na to vubec nereaguje, ze takhle to bude delat furt, protoze misto ignorace se ji pta Baro proc kricistak je idiot nebo nevim. 

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:10

dzizisketa to neni moc teda:( tak hlavne ze si lidi stezujou ze se vsude furt CPE kojeni

Offline Sweet Potato
40651 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:11

dzizisketa To mi opět potvrzuje, že žiju v bublince. A nebylo tam náhodou i srovnání, jak je to jinde?

Online Karja
44957 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:12

rasaNori Ja ti nahraju nase jecive aaaa,nase dite rve nejhrozbeji urcite, ona ma po sambovi takovej vyraznej hlas (po mne mozna taky), pac tu silu rvani nam verej i lidi, co ji ani nevideli:-D:-D

Me vodvezou. Vezmete si je nekdo? U nas jsou vsichni full, dalsi deti nezvladnou.

Online Karja
44957 příspěvků moje polička 11. února 2020 17:13

711990 No hele cpe se vsude, to ti povim!