A666 hele ale ja jsem nepochopila, ono to ma nejaky riziko? To preventivni podani? Pac jestli ne, tak prof bych mela bejt informovana a kdesi cosi, kdyz mi to nic neudela, maximalne prospeje?
všechno má riziko - například máš riziko alergické reakce. Máš riziko zanesení infekce. Máš nenulové riziko záměny za jinou látku (což se stalo například u OGGT testu v ČR). A v neposlední řadě, u těhotných se bojí jim v těhotenství dát i blbý antibiotika nehledě na léky, co potřebují kvůli své chronické nemoci, ale budeme do nich píchat látku, kterou třeba nepotřebují (platí zejména pro ženy s Rh- partnerem)? Plus je tu například riziko, že narazíš na blba, který Ti bude tvrdit, že aplikace Anti-D v těhotenství stačí a po porodu Rh+ dítěte už Ti ho nedá (reálný případ) - a máš zaděláno na komplikace s daleko větší pravděpodobností, než když to plošné preventivní podání odmítneš...
jsou ženy, které to z jakéhokoliv důvodu podstoupit nechtějí a můžu Ti říct, že dohadovat se s doktorem není zrovna jednoduché....
Za mě by bylo fajn, kdyby doktoři museli povinně jasně informovat těhotnou, protože by si to konečně museli sami nastudovat a nekecali by bláboly (jo, zní to příkře, ale doktoři fakt nejsou studnice moudrosti, stačí mi, jaké blbáoly tvrdí ohledně mé nemoci jak na běžícím pásu....)....