Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 20. února 2020 12:13

Pinot Noir já jsem tehdy vytiskla čtyři fotky v automatu v Rossmannu, úplně běžný momentky - dítě venku na hřišti, s talirem polívky u stolu apod. Paní u okýnka vybrala jednu z nich, prý tahle je nejvtipnější, ostrihla na čtvereček a prukazka hotova za pár minut. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. února 2020 12:28

Jos 

Prozkoumej, jak je to v kterém městě, v Praze momentálně stačí, aby dítě do 3 let mělo u sebe OP nebo pas, což je doklad, který se hodí i při jiných příležitostech, a jeho doprovod 1 ks jede zdarma. Moje děti mají každé ve své tašce svoje doklady, takže kdo dostane dítě, má automaticky plíny, náhradní fusekle... a tu občanku a jede.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. února 2020 12:41

Bydlím v centru Prahy a jako fakt mě ani na vteřinu nepadlo, že by bylo něco divnýho na tom, že jsem prakticky denně v MHD. Ženská na mateřský asi nemůže někam spěchat, bolet ji nohy, jet někam daleko ... nebo já fakt nevím, proč vlastně jezdí MHD ostatní lidi? Trochu si to teda protiřečí s tím, že bych se měla stihnout vrátit domů do dalšího kojení, takže mi z toho vyplývá, že máma má nárok na opušťák fakt jenom na tu hodinu a půl v kuse a vypravit se může maximálně tak do nejbližšího parku. Mi to přijde jako reinkarnace Amun.

Jinak dík za info, že stačí i pas/OP, dítě má tu průkazku už půl roku propadlou a já se furt nemohla dokopat zařídit novou.

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:05

MP Meri Hahaha, presne, clovek uz jednou bydli v tom smradlavym velkomeste a ani by se nemohl svezt MHD.....Nebo  matky po porodu automaticky maj presedlat na SUV s vajickem vzadu a kelimkem na kafe vedle sebe? (to suv jsem chtela, sambo to nepochopil ale...)

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:07

Karja jako mohly by jezdit s městskými kočárky, nikoli skříněma na kolečkách a smysluplně že, ne z Albertova na Výtoň třeba

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2020 13:09

Pinot Noir u nás stačilo dítě asi na 5 vteřin zvednout, aby tam nebyla moje hlava. Držela jsem ho v podpaží, bylo mu, myslím, 6 měsíců. Jak se to dělá s novorozencem nevím, ale když udrží hlavu, tak už to jde takhle. Bylo mi jedno, jak se tváří, takže to bylo za chvilku hotovo. Akorát nesměl spát to se na poprvé nepovedlo.

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:12

Tak jsem byla na kontrole, vet nadsen, ale prej mam s dalsim otehotnenim pockat urcite rok no:-D. Hahahaha, to je blazen. No a ukazalo se, ze mi placenta prorostla do delohy....proto ten bordel. Takze to treti dite si musim jeste par let setrit, abych to nevyplacala se sambem a na toho mladyho a bohatyho nezbylo!!! Pak rekl, ze deti za sebou jsou nejlepsi - von, chlap,doktor, myslivec, vecne v praci nebo v lese, co muze vedet!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:13

Mutziputzi Hele ale proč jede z Albertova na Vyton člověk bez dítěte? Protože spěchá předsednout na spoj, má s někým sraz na Naplavce, nechce se mu chodit? Jako fakt co je komu do toho, jakej má ta matka důvod. Jedu kolikrát i jednu zastávku, nebo se naopak projdu z Vyšehradu až na Žižkov, s kočárem nebo bez, záleží n okolnostech. Podle mě do toho nikomu nic není. 

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:14

Mutziputzi Prosim te, on rozdil mezi skrini a mestskym kocarkem je ve vysledku asi tak 15 cm. A nektere deti jsou velke a tu skrin potrebujou....pockej vsak ona se ti ctyrkilova Eliska pak v listopadu s fusakem taky nevejde! 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:15

Karja te chtel podporit,ne?si toho vaz.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:16
Reakce na Karja:

Mutziputzi Prosim te, on rozdil mezi skrini a mestskym kocarkem je ve vysledku asi tak 15 cm. A nektere deti jsou velke a tu skrin potrebujou....pockej vsak ona se ti ctyrkilova Eliska pak v listopadu s fusakem taky nevejde! 

Spomenula somsina kamarátku, ktorá jejobré dieťa musela v 4 mesiacoch začať voziť v športovomkočíku,lebo do korby sa už nevošlo. Kočík schválne vyberalas najväčšoukorbou, ktorú malina trhu...no mohla si to odpustiť :D 

20970 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:17

Karja Ja mam SUV, tak cajk

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:21

Mutziputzi No tak to cajk, to je velkou autosedacku a frcite!

Offline Karja
44947 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:22

DrowRanger Jo ty deti jsou dlouhy ale vyrobci kocarku to jeste nepochopili... 

20970 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:23

Karja Ja jsem hlavne ohleduplna, cili nejsem lina na krok! 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:23

Karjaveď toto. Ja som klasickú korbu nevyužila vôbec ale tá kamarátka bola celkom nešťastná, dieťa ešte ani nesedelo a užbolov športovej časti...

20970 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:26

Karja Spis pochopili, ze vyrobci prostredku verejne dopravy a urbaniste to nepochopili, takovy tri kamosky s korabama ucpou zfleku centrum, horsi jak segway

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:27

Mutziputzi ešteže sú tu potom ľudia ako ty, s pidi kočiarmi, SUV a pod. Rovnováha zachovaná ;)

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 20. února 2020 13:28

Mutziputzi k čemu mi bude malej kočár, když do něj nedám dítě?

20970 příspěvků moje polička 20. února 2020 13:29

DrowRanger Ja chodim hlavne pesky kvuli vam prave, az pak je rovnovaha