Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:08

barbucha tyjo, no ušetřila jsem hodně přes sedm tisíc, nejmíň do dvou let jsem nikam bez něj nejezdila a v MHD denně

Prukazka vyřízená během 3 minut u okýnka kdekoliv v metru, to není snad problém pro nikoho. 

Offline barbucha blogger
36162 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:09
Reakce na Pinot Noir:

barbucha Chacha, jezdím denně, to bych s jízdenkama přišla na buben!

Edit: a jo, vlastně, já zapomněla, důry na mateřské mají sedět doma a neotravovat na veřejnosti, nedej bože v MHD.

​A to nemáš legitku, když jezdíš denně?

Jinak jsi to ale špatně pochopila - v MHD můžes pro mě za mě strávit celej boží den, ale nesmíš tam kojit!

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:11

barbucha to je právě ten fór, že když denně jezdíš s ditetem, legitku nepotřebuješ. Stačí ti ten jeho průkaz a jedeš zdarm . 

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:16

barbucha Nemám, s průkazkou za dvacku pro děcko jezdím zdarma už čtvrtý rok ;)

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:16

Zde slusne slevy na boty, pokud se nebojite kupovat pres net : Botickomat Brno

Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:17
Reakce na barbucha:

Ale eště toho trochu, občanku nebo průkazku  to bych si radši koupila lístek teda! Do těch tří let se přece nejezdí s dítětem každej boží den někam... kolik se tím ušetří? Taková buzerace kvůli kravině!

​prej kravině, ty jsi fakt vtipná! Tak roční kupon stojí 3650,- vynásob to třemi a máš to, co ušetříš. Ale jo, je to buzerace a neušetří se tím nic, však pro občanku se musí na úřad a chtějí za ni 50,- a vůbec ji nepotřebuješ, když třeba na Šumavě nebo kdekoli jinde chceš na skok za hranice.

Offline barbucha blogger
36162 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:23

Malenge 

No já jsem asi nepochopila, že na mateřský se MHD jezdí denně. Dojíždění do práce cajk, to ještě poberu - ale tam zas netaháš dítě, ne? A kam jinam se musí denně jezdit?

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:28

barbucha no asi kamkoliv, když nechceš sedět celej den doma, ne? Nákupy, jakékoliv zařizování, úřad, pošta, lékař, návštěvy. My jezdíme denně tramvaji i někam do kusu přírody, do Šárky, Hvězdy, Stromovky, na Letnou. Jezdíme za babičkou na návštěvu, na hřbitov, někam za kulturou, do knihovny, do muzea, dokonce i do kavárny. Ale už tam nekojim, tak snad můžu

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:29

barbucha Vzdálené hřiště? Lesopark? Obchod jiný než nejbližší? Děcko už bolí nohy? Potřebuješ být z procházky rychleji doma? Lékař? Ke kámošce? Na plavání? Jen tak výlet metrem pro malého fanouška dopravy? 

Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:32

barbucha Musí?!? Kdo tvrdí, že musí? Já mám třeba kluky a ten starší cokoli pohyblivého miluje, je to pro něj výlet. Výše máš těch příkladů asi sto, k doktorovi se musí, na nákup taky, na hřiště může. Ale ty furt razíš teorii, že sedět na zadku doma a nikoho neobtěžovat, že. Jo a jezdíme mimo špičku a než do narvané tramvaje, radši počkám.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:38

žluťásek tiež som tam včera posielala peniaze, dúfam, že to stihnú. ak som dobre zachytila,mali už vyzbieraných cca 1.300.000,-Eur, tých 700.000,-Eur sa hádam dozbiera včas. 

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:39

Malenge No nedejboze, aby jsi jezdila ve spicce a navic s kocarem! Jsi na matersky, si to muzes vyridit kdykoli! A neprekazet.

Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:41

tv Amen! Hele s kočárem a ještě navíc někdy s odrážedlem, si to představ

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:43

Karja moc, moc držím palce aby sa to u vás všetko čo najskôr ukľudnilo a našli ste si systém, ktorý bude fungovať. Tie začiatky s nerežimovými bábätkami sú masaker, ae mysli na toako ti bude fajn až budú obe väčšie :) A držím palce aj s malou veľkou,neskúšala si inak vyhradiť si na ňu každý deň pravidelnú polhodinku  alebo hodinku, kedy by si sa venovala len jej a sambo/starí rodičia by sa starali o malú malú? Možnoby aj veľká malá bola potom kľudnejšia ak by vedela,že môže každý deň počítať s časom, kedy ťa bude mať len pre seba a bude môcť byť zas ona tá malá malá :) 

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:44

Malenge jednou jsem byla svědkem, jak nějaký pán nadával mámě, jestli si to dítě nemůže postavit někam jinam. Paní byla pohotová a odsekla "kam asi, zpátky do břicha"? Smáli jsme se kolem nahlas. 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:45

barbucha Teda byť bych kolikrát nány co se naperou do plný tramvaje s kočárem, kolikrát dvě a s kočárem velikosti korábu, venku neprší a trasa nevede podél čtyřproudovky, aby po dvou zastávkách zase vystoupily, hnala klackem, tím spíš že maj kolikrát prdel jak valach a prospělo by jim tuplem mazat po svejch, tak teď tu hůl na psa hledáš teda hodně urputně, jediný co bych ti odpověděla kam že trajdam, je co je ti do toho!

Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:53

žluťásek To byl dobrej vůl

a děkuji za sdílení, jdu Riškovi poslat nějaké peníze, co jsem ušetřila za lístky na MHD

Offline barbucha blogger
36162 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:55

Mutziputzi 

A budeš mít pravdu

Nicméně já nerazím teorii že maminy maj sedět doma na prdeli 365 dní v roce a kupodivu jsem i já občas někam jela... jen jsem si nedokázala představit trajdat někam MHD každej den! Už jen při představě, kolik tam jezdí tuberáků a morovejch ran... A když musíš něco vyřídit na úřadě/u svýho doktora/po nákupech pro sebe... tak abys to malý alibi tahala všude s sebou protože pak jedeš zadarmo... Ale máš recht, každej dle svýho uvážení.

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 20. února 2020 10:57

barbucha Jsi fakt vtipná. KAM ho jako mám dát, když jedu něco koupit sobě, ke svému lékaři, na úřad? Ty alibi

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:07

barbucha mohu tě ujistit, že pokud jsem měla dítě komu předat, ráda jsem si koupila jízdenku a jela sama. By mě zajímalo, kdo by si bral dítě s sebou dobrovolně na úřad, aby mohl jet zadarmo