Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:09

barbucha Začínáš se ztrapňovat. Nikdo neřekl, že se musí jezdit každý boží den, toho se držíš ty. Akorát jeden lístek stojí 32,- a OP 50,- na 3 roky ehm... no a když si chci koupit něco pro sebe, tak dítě určitě táhnu jen proto, abych měla alibi a mohla jet zadáčo  každý nemá u nosu babičku/tetičku na hlídání, ani tu chůvu, kterou mimochodem musíš zaplatit, a to většinou minimálně 3 hodiny jejího času, i když chci vypadnout na půl hodiny. To se mi ta řasenka sakra prodraží.

edit: a přidaná hodnota, dítě má výlet, tj. zábavu a je spokojené.

Online DruI
5610 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:13

barbucha Tak když se matce podaří dítě někde upíchnout na hlídání, tak si normálně koupí lístek.

Já už si teda koupila normální tramvajenku, protože jsem si furt zapomínala koupit lístek když jsem byla sama a ve vlacích se na dítě zdarma jezdit stejně nedá :)

Offline barbucha blogger
36162 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:19

Malenge 

" Nikdo neřekl, že se musí jezdit každý boží den, toho se držíš ty."

Tak například žluťásek tvrdí, že jezdí každej den (cituji: nejmíň do dvou let jsem nikam bez něj nejezdila a v MHD denně)... a výčet nutných aktivit ostatních, například pinot, se tomu nebezpečně blíží

Já se držím toho, co je psáno, zkus to taky

Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:23

barbucha Tak on je dost rozdíl mezi muset a chtít, že. I mutzi psala, že tohle nevyhraješ. A to je co říct

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:23

barbucha Tak skoro denně, o víkendu většinou ne. Ale to je celkem vedlejší, ne? 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:26

barbucha Hele, je to jednoduchy, i kdyby jely 2x tydne nekam, kde je treba stravit hodinu, vyplati se koupit rocni litacku (4x 24 je 96, rocni litacka la den stoji 70). Kdyz mam dite do 3 let a nemusim teda mit litacku, tak mi ale vyjde lip si koupit listek narazovepro sebe jen v pripade, ze nekam nahodou dite upichnu 

Offline Mohučanka
7373 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:30

žluťásek Já měla naštěstí občanku, ale když jede s dcerou manžel, tak nemá nic...o existenci tramvajenky pro nemluvňata jsem neměla ani tušení.

Pinot Noir nechat na úřadu vyfotit měsíční miminko bylo mnohem jednodušší než totéž s dvouletým batoletem

Já neměla tramvajenku až do dceřiných dvou let. Bylo to příjemné. Když jsem náhodou jela někam sama, většinou jsem si v půlce cesty vzpomněla, že si musím koupit lístek a naháněla jsem celá zpocená signál, abych si koupila sms jízdenku.

Offline žluťásek
8886 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:31

barbucha my fakt denně, a co? Nemuseli bysme, klidně můžeme jít půl hodiny podél velký silnice, ale nevidím důvod. Radši se do toho lesoparku svezeme a tam už ho můžu vypustit bez obav, že ho někde sejme auto.

Bydlíme ve městě, metro i tramvaj pár kroků, nevím proč bychom měli sedět jen na nejbližším hřišti nebo doma. Dokonce se občas vezeme MHD někam ven na jídlo, když se mi nechce vařit. Není to nutný, ale je to pohodlný. 

Offline Solathis
2412 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:32

žluťásek Koledujes si o flame na tema s detma se do restauraci nenechodi, delaji tam bordel a neumi stolovat

Offline barbucha blogger
36162 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:36
Reakce na Malenge:

barbucha Tak on je dost rozdíl mezi muset a chtít, že. I mutzi psala, že tohle nevyhraješ. A to je co říct

​Jde ti o vítězství? Resp. musí někdo vyhrát? Jestli ti to vylepší den, tak já ti první místo klidně na místě podepíšu, ať se nemusíš víc rozčilovat. Ano, cenu nejlepšího diskutéra všech dob vyhrává... Malenge! Blahopřejeme!

Citovala jsem slovo od slova, žádné muset nebo chtít tam nepadlo, aniž bych nějaké vynechala nebo přidala. Se s tim smiř.

Tím bych debatu s tebou považovala za uzavřenou.

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:39

Solathis Na ten jsem zvědavá, protože jsem už stihla vysledovat, že u skandinávských dětí je v pořádku, když leží mezi stoly a číšník je překračuje, zatímco české děti mají sedět na židli, jíst příborem a neceknout. Jsem zvědavá na další vývoj.

Online Jos
příspěvků moje polička 20. února 2020 11:39

Co se tady clovek nedozvi, by me vubec nenapadlo, ze doprovod neplati jako nic, jsem myslela ze neplati akorat to decko. Ok bude se mi tahle znalost hodit

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:46

Jos Chceš říct, že sis dítě nenaplánovala kvůli této jedinečné výhodě?!

Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:47

Pinot Noir Nééé, Skandinávii už zas ne  to se zvrhne v ten skvělý západ a zaprděné ukřivděné místní.

Offline ziginka
729 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:47

Jos Jak kde. V Ostrave za sebe platim i s detmi. Deti jsou zdarma do 6 let.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:49

Mohučanka 

Teď už stačí ta občanka, když byl malý starší, musel být extra průkaz dítěte do 3 let. Pro mě to i tak teda bylo příjemné zjištění, protože jsem asi rok pro sebe kupovala jízdenku. 

Online Jos
příspěvků moje polička 20. února 2020 11:50

ziginka Jsem nejak tusila, ze v tom bude nejaka zrada

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:51

Pinot Noir 711990 

U nás se mimina ve vajíčku fotí na občanku ve vajíčku vypodložená bílou plenou, aby měla bílé pozadí. Sedící už se pak nějak fotil sedící taky s tou plenou za sebou.

Online Pinot Noir
30062 příspěvků moje polička 20. února 2020 11:58

Mohučanka dynda Asi je to všude jinak, kamarádka musela to mimino držet, plenku mít na sobě, prý se tu furt hrnulo, děcku padala hlava, pak tam zas byla její ruka... Jak znám náš úřad, bylo by to podobné . Fotit dvouletého Ríšu, to by byl horor tuplem .

Na tu průkazku jsme tiskli fotku doma, výřez z jakékoliv, rozměr přibližný, je jim to jedno. 

Online Malenge
4866 příspěvků moje polička 20. února 2020 12:11

Pro úplná mimina jsem tam taky něco viděla, ale byla to spíš židlička, takže pro sedící. Malého jsem měla na klíně, jakoby bokem na koleni, aby byla za ním bílá zeď a ne já. Taky to chvilku trvalo, ale jsou zvyklí. To starší se přesně v ten okamžik nějak zaksichtil, že slečna za přepážkou padla smíchy, vypadal tam jak malej drsnej blonďatej gangster. To jsme se shodli, že teda další pokus