Mrakoplas syn teda líp snáší, když spí u babičky. Asi mu přijde normální, že je na návštěvě a já čekám doma. Když byl bez rodičů doma, bylo to horší.
Vše o těhotenství a dětech
Věděly jste, že dítě do 3 let musí mít v MHD průkazku, že mu ještě nebyly 3, aby s ním doprovod mohl jet zdarma? Dnes jsem byla poučena...![]()
Stačí teda občanka...
Mohučanka to máš dobrý že poučena. Já jednou tu průkazku zapomněla a dostala pokutu za jízdu na černo.
Mohučanka ano, vime.
V Brne me teda ani revizori nekontrolovail, kdyz videli, ze mam sebou male deti.
žluťásek diky za to vcerejsi upozorneni, nakonec jsem to nevyuzila..sleva by se rovnala postovnemu, to mi za to nestoji.
Mohučanka Jasně, vyřizuju průkazku každý rok. U té občanky jsem si neuměla představit, jak tam to měsíční mimino šteluju, aby ho na úřadu vyfotili.
Pinot Noir to zjistime za 14 dni, kdy jdu s Tondou pro jeho obcanku![]()
Lamicka ty mladsi musej, protoze doprovod ma narok taky na jizdu zdarma...
Lamicka Oni ani ti do tří neprokazují, to prokazuješ ty, abys mohla zadarmo ;)
711990 jj, to vim, proto jsem vozila ten pas. Pak je tam ta kategorie bez prukazu 3 - 6 let a od 6 - 10 zase musi mit prukazku.
U nas meli na urade vajicko, do nej se dala cista plena, vajicko se pridrzelo na zidli pred fotakem a bylo hotovo.
Pinot Noir jj, ja vim, ale prokazujes jeho vek, tak jsem to myslela. Asi jsem se do toho zamotala.
Věděly jste, že dítě do 3 let musí mít v MHD průkazku, že mu ještě nebyly 3, aby s ním doprovod mohl jet zdarma? Dnes jsem byla poučena...
Stačí teda občanka...
To je nějaká novinka? Nikdy jsem nic takovýho neslyšela... jako snad případnej revizor pozná rozdíl mezi ročním a tříletým, ne?
Ale eště toho trochu, občanku nebo průkazku
to bych si radši koupila lístek teda! Do těch tří let se přece nejezdí s dítětem každej boží den někam... kolik se tím ušetří? Taková buzerace kvůli kravině!
Mohučanka Ja teda do ted netusila, ze doprovod muze jet zadarmo!!
AAno, minulý týden jsem byla malému vyřídit občanku, skončil mi kupón na litacce.
barbucha Chacha, jezdím denně, to bych s jízdenkama přišla na buben!
Edit: a jo, vlastně, já zapomněla, důry na mateřské mají sedět doma a neotravovat na veřejnosti, nedej bože v MHD.
barbucha Nahodou je to super benefit pro rodice. Ja jezdila hodne, usetrila jsem tim urcite dost. Poridit diteti pas, OP nebo prukazku neni zadny velky problem, ne? Je to podminka cerpani benefitu, ne buzerace.
TTo je kvůli jízdě zdarma pro doprovod. Vzhledem k tomu, že nejlevnější lístek pro dospělé stojí 24 a vyřízení občanky 50,tak docela dost.
Mohučanka Ja teda do ted netusila, ze doprovod muze jet zadarmo!!
Jo. A může to být kdokoliv, proto má průkaz mimino, nikoli ten doprovod.
Jezdím takhle denně a když jedu sama, samozřejmě vždycky zapomenu cvaknout jízdenku. Jsem v tomto poctivě, takže jakmile si uvědomím, že jedu načerno, udělá se mi vždycky úplně mdlo!
Jo a bacha, odpoledne jedu do města a budu kojit v kavárně Nové Scény, tak kdyžtak běžte na kafe jinam.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY