Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Online Karja
44942 příspěvků moje polička 28. února 2020 21:14

Evaeva No, ma takovou tu klasickou kokosovou, je to docela tvrde. Postylku ma uprostred obyvaku, chudinka nevi, co driv sledovat:-D. Ty jsi tusim psala, ze se syn mimina boji, tak to u nas nehrozi....vecne ji svlika obleceni, dava ruce do pusy, dava dudlika, proste chudak mimino.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 28. února 2020 21:33

Karja mimina se nebojí, ale respekt má. Teď po čtyřech měsících přítomnosti mimina v naší domácnosti mu občas ukáže hračku nebo mu sáhne na břicho nebo nohu. Bojí se lezoucích mimin, snad ho to přejde než druhorozený začne lézt. Taky jsem se bála, že je budu muset pořád hlídat, to potřeba není, akorát hrozí, že starší na miminko spadne nebo šlápne. Dávám ho hodně pod tu hrazdičku, ta docela vymezuje prostor pro miminko a zašlápnutí nehrozí.

K té matraci, já bych řekla, že to nevadí. Můžeš jí dávat na zem, když starší spí, pro svůj klid.

Offline Janulik03
20387 příspěvků moje polička 28. února 2020 21:52

Mutziputzi ja som teda uz len pozorovatel a obcasna opatrovatelka, ale to hupatko mi pride fajn. Nasa mala to miluje a da sa to zablokovat proti pohybu. Na chvilkove odlozenie aby stale decko iba nelezalo a malo vyhlad je to super. Tapoloha  v nom mi pride ako v autosedacke tak aky problem?

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 28. února 2020 22:18

Mutziputzi Ono ta poloha není zrovna ideální pro páteř. Dětem se to většinou líbí, ale jsou v tom "líné", ochabuje jim bříško apod. Je to stejně blbě jako když matky vycvaknou dítě z auta, ve vajíčku ho cvaknou na podvozek kočáru a jdou na celé odpoledne do obchoďáku. Prostě dítě má trávit čas na tvrdé rovné podložce, která ho nejlíp stimuluje k vývoji a pro pohyb je nejpřínosnější. Tyhle lehátka se doporučují na pár minut max. a kvůli nim bych to fakt nepořizovala, za mě to je přesně ten miminí krám do domu.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 28. února 2020 22:19

Janulik03 

No stejnej problém jako u autosedačky, ty děti by v tom neměly být zbytečně (dlouho). Právě v tom věku, pro který jsou ta lehátka, by měly ležet na rovné podložce, ne být v pololehu polosedu. Zaprvé se při rovném ležení správně vyvíjejí břišní svaly, zadruhé to skoro sezení může svádět k nesprávnému nácviku pohybů - "sklapovačky" nejsou v tomhle věku žádoucí. 

Já osobně mám totálně dokur..nou páteř, takže s postupy minulé generace v tomhle nesouhlasím a snažím se to se svými dětmi dělat líp, no. Podle aktuálních poznatků. Jestli to bude co platné, uvidíme za pár let. Chápu, že naše mámy to taky dělaly nejlíp, jak uměly, ale jsem hrozně ráda, že naše babičky teď respektují naši cestu.

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 00:06
Reakce na dzizisketa:

Byla jsem na besedě s dočasnou pěstounkou a ty příběhy dětí, z jakých poměrů se k ní dostaly, byly otřesné. Jednu holčičku týrali rodiče od narození, poprvé jim prý spadla z přebalováku ve třech týdnech. Málem jsem se tam rozbrečela. 

​Ja jsem si zrovna nedavno rikala, ze tehotenstvi uz asi nevyjde, ale ze bych se treba pripadne mohla stat pestounkou, kdyz uz mam to americke obcanstvi a jsem tady zabydlena... 

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 29. února 2020 06:31

Janulik03 Kamarádka dítě dávala do houpátka dost často (byl tam tak spokojený přece), cestovala jen autem, tudíž s děckem ve vajíčku, které pak rovnou nacvakla na kočár, a dítě se skoro v roce nedokázalo obrátit na břicho. Museli pak intenzivně cvičit, a i po několika letech ten pohyb není ideální. Lékař i fyzioterapeutka jí řekli, že je to jednoznačně způsobeno těmi lehátky a tím, že ji málo dávali na zem. Teď má druhé dítě a ptala se mě, od kdy ho může začít dávat do houpátka . Za mě nebrat, až jedině kdyby to třeba bylo kvůli pláči k nepřežití. Mutziputzi 

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:28

Mi přijde že to neprohýbá tolik co autosedačka, mně se to líbí, myslim, že ty záda jsou spíš o dispozicích a na celodenní sezení to samozřejmě není.

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:41

Mutziputzi chodím sem proto že je to tady sama inteligentní ženská.  A pak mě překvapí když někdo předpokládá, že se zde najde někdo kdo, kdo by přicvaknul dítě do houpátka a nechal ho v něm hodiny Po pravdě něco takového by mě ani nenapadlo. Naši  kluci v něm bývali nejčasteji právě v takhle v sedě na kuchyňské desce a "vařili" s mamkou. Jo a má to nejpevnější a nejrovnější záda s těch co mladí vybírali. A taky je pravda že je to věc zbytná

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:46

Manuka Mám pocit, že dneska je všechno "fatální", autosedačky, boty jedině orto a za litr na 3 měsíce, atd atd. Mně osobně by zajímalo v čem by tohle mohlo v řádu desítek minut pobytu denně zdeformovat páteř, osobně mi přijdou horší nosítka všeho druhu třeba...a tak jsem laik a určitě úplně vedle 

Offline Garfie
28644 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:51

Mutziputzi Je krásný a když už sedátko, tak tohle! :-) Ale pokud budeš mít autosedačku, tak je to fakt věc "navíc" (nic proti, pokud ji chceš). Na větší dítě to nevyužieš, vidíš to i na těch fotkách, že ty starší holčičky jsou v tom spíš naaranžované, než že by se jim v tom dobře sedělo. Dítě pak bude chtít sedět spíš s váma u stolu. 

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:52

Garfie budu, ale v tý mi právě připadá, že je to dítě takovej utemovanej skrčenec, tohle je skoro leh

Online Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:56

Garfie A to jsou pak asi lepsi židle stokke a ty různý nástavce k tomu, ne?

Mutziputzi vypada to, ze to fakt chces :-)

Offline Garfie
28644 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:58

Mutziputzi Jako jo, já měla taky doma ještě takové to lehátko, i když jsem měla autosedačku. I jsem v tom dítě krmila a houpala...mělo to i nějaký nastavitelný polohy si pamatuju. No ono to hlavně nespěchá, novorozeně do toho stejně nedáš a můžeš si to promyslet podle potřeby. 

Potrefenáhusa  jj, přesně. Tohle je fakt poměrně na krátko. V podstatě jen, než dítě začne sedět. 

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 07:59

Potrefenáhusa Líbí se mi to, doufám že se zas nedočkám poznámek o umanutosti. Můj dotaz byl míněn spíš jako žádost o doporučení vhodnějších substitutů ne kokosový matrace na podlahu

Offline Manuka
662 příspěvků moje polička 29. února 2020 08:03
Online Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 29. února 2020 08:05

Mutziputzi Já to chápu, když něco chci, taky hledám důvody, proč jo a štve mě, když mi všichni pisou, proč ne (ale ta židle mi přijde lepší a na zem koberec :-)

Offline Malenge
4866 příspěvků moje polička 29. února 2020 08:14
Reakce na Mutziputzi:

Můj dotaz byl míněn spíš jako žádost o doporučení vhodnějších substitutů ne kokosový matrace na podlahu

​hele, ale to se musíš vyjadřovat jasněji  dotaz zněl: co tohle? A fotka. A protože se často zmiňuješ, že těm věcech pro mimina nerozumíš, chtěla jsi třeba nějaký základní seznam toho, co pořídit a tak, dalo se z toho usoudit, že prostě o těch lehátkách nic nevíš, což já dřív taky nevěděla. Proto jsem třeba já psala nebrat. Hodně lidí je má a doporučuje, protože děti v nich bývají fakt spokojené, a právě proto mají pak někteří rodiče tendence je tam nechávat mnohem déle než by bylo dobré. Vždyť přece tak hezky kouká a líbí se mu v něm!! 
ten příklad od Pinot Noir je přesnej... ale každej dle svého, teď už víš, že to nic zdravého není, tak tam Eliška bude jen chvilku

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. února 2020 08:17

Mutziputzi a tohle lehatko houpa samo nebo se v nem houpe to dite vlastnim pohybem? Nebrala bych automatizovany houpani. Ja jsem pak koupila ten Baby bjorn, Tondovi to pomahalo na bolavy brisko. Nevim jak to tvoje, ten Bb je lehkej a prenosnej a tak sem si ho v nem brala do koupelny abych si mohla umejt vlasy. On se houpal a koukal na me:) ale vic se mi teda fakt osvedcila ta Stokke zidlicka, v ni travi docela dost casu, protoze je k ni takovej drzak na hracku a hlavne sedime oba u stolu a ja se najim a muzu u toho s nim nejak blbnout. Co jsem teda doma nikdy nedelala bylo davat dite do autosedacky. 

Jo a teda dost lidi dava dite v ruznejch lehatkach na stul, to mi ted rikala kamaradka ze delala. To mi prijde super nebezpecny a je to teda i u toho lehatka napsany, ze jedine na zemi. Tak bych rozmyslela, v jaky vysce to dite budes chtit a jestli se treba po cisari budes schopna takhle sklanet a bejt s ni na zemi. Protoze ty lehatka fakt vyuzijou hlavne maly miminka.

Offline Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 29. února 2020 08:18

Manuka Nejde o to, že by v tomto nechal někdo dítě hodiny, ale pár minut v tomto, pár minut v autosedačce, na chvilku ve vajíčku na nákup a k doktorovi, chvilka "sezení" na klíně a nasčítá se to dost. Když k tomu přičtu, že dost lidí se bojí/štítí/nebo co vlastně dávat mimina na podlahu, není divu, že je tolik děcek s povolenými břišními svaly.