tv Si myslim, že sportovní boty běžných značek jsou taky ohebný, stojí půlku
Vše o těhotenství a dětech
A na to jsi prisla jak? I tady v tom nekdo jede, nekdo jede v klasickych a fakt si nepamatuju, ze by tady nekdo nekoho pranyroval.
proč tady? A přišla jsem na to tak, že jsem viděla nabídku značek, co znám odsud, například, ptám se v čem to stojí za to.
Ze jsou ohebny, tomu verim, tam je spis problem, ze se nevejdou na sirku.
proč tady? A přišla jsem na to tak, že jsem viděla nabídku značek, co znám odsud, například, ptám se v čem to stojí za to.
Psala jsi, ze pokud je nekoupis, jsi povazovana za matku na houby, tak jsem myslela, ze ti to vyplynulo z nejake zdejsi diskuse.
Tak když už si mám vybrat, do čeho vrazit své omezené finance, tak to není krám, ve kterém dítě tráví deset minut denně, ale něco, ve kterém tráví denně několik hodin.
U těch prvních dětských bot jde o to, aby byl fixovaný kotník a vnitřní stélka tvarovaná. Pokud si matně vzpomínám. Dají se sehnat i za rozumnou cenu.
dzizisketa 10 minut denně, ale X let, ne pár měsíců, ale není nutno konfrontačně. Spíš se ptám, jestli si fakt myslíte, že tím preventujete problémy se zádama a podobné obvyklý neduhy v dospělosti, neboť tomu já nevěřim.
U těch prvních dětských bot jde o to, aby byl fixovaný kotník a vnitřní stélka tvarovaná. Pokud si matně vzpomínám. Dají se sehnat i za rozumnou cenu.
no to je to co se teď tvrdí no, já nevím proč
Peggy tvarovana stelka je blbost. ohledne kotniku se nejak vedou spory, ale u mych deti to jeste platilo
JJistě, to, že malé nožičky, které se teprve učí pořádně chodit a nesou celou váhu občas ještě dost nestabilního těla, se dají snadno trvale špatnou obuví poškodit, je nesmysl, který si lékaři a fyzioterapeuti vymysleli. Já mám třeba propadlou příčnou klenbu, a to jsem na tom v porovnání s ostatními své generace dobře, nebolí mě záda ani nohy. A to nám rodiče kupovali dětské boty v normálním obchodě, ne na tržnici. Já teď držela ty dětské botičky v ruce a to se fakt s běžnou obuví, byť značkovou, srovnat nedá. Máme doma jedny dětské adidasy, co jsme dostali v nějakém balíku oblečení, a ty boty jsou těžké, tvrdé a stélka vypadá už od pohledu jinak.
BTW bývá to tak, že kluci jsou po matce a naopak? Či by se mi Mendel smál
U nás ano, dokonale se to překřížilo, každý máme doma jedno svoje zrcadýlko.
Peggy tvarovana stelka je blbost. ohledne kotniku se nejak vedou spory, ale u mych deti to jeste platilo
Je to docela možné s tou stélkou. Ty názory a rady se fakt mění. Co si pamatuji, některé děti opravdu musely mít ty boty s tou stélkou. Doporučení od pediatra + ortopeda.
dzizisketa Lékaři kdysi podávali heroin
OK a proč to není třeba tak, že čím míň já budu dítěti nohu fixovat a pomáhat orto stélkou, tím spíš se vytvaruje sama, i teď někdo jede barefoot, někdo fixuje kotník, ale solíte všichni. Tu klenbu třeba nemáš zborcenou kvůli zanedbání něčeho v batolecím věku, já mám klenbu ukázkovou a záda v pořádku, ale boty jsem měla co dal trh tehdá, čili něco dnes vražednýho.
Mutziputzi Dva kluci, jeden po mě, jeden po tatínkovi.
Ad dětské boty: Nekupovala bych z druhé ruky a aspoň ze začátku ne různé adidasky, nike nebo no name křusky. Soustředila bych se fakt na výrobce, co se specializují na dětskou obuv. Ovšem i zde jsou ceny různé, mám pocit, že přes tisícovku jsme dali vždycky jen za zimní boty a to ještě, když už měli hnáty přes číslo 30.
Tvarovanou stelku snad už dnes nedoporučuje nikdo, ohledně fixovaneho kotníku a opatku se vedou diskuze. Zastánci barefoot doporučuji co nejvíc navolno, maximálně kožené capáčky nebo ponožky, tradiční obuv jede ty vysoké kotníkové.
V mojí bublině jede barefoot a kompromisní obuv, i já se tak rozhodla pro dítě i pro sebe. Klenbu mám sice ukázkovou, ale hrozné haluxy a začíná mě to docela zlobit. Bf boty mají mnohem lepší až dokonalou špičku respektující přirozený tvar chodidla.
Nemyslím si, že botou z deichmanna dítě celoživotně poškodím, ale když si mám vybrat jestli boty levné nebo pohodlné, beru to druhé.
Mutziputzi já jsem slušný krpatec, co si pamatuji mám problémy se zádama, držením těla, povolený vnitřní stabilizační systém. A nevím, do jaké míry je to dáno genetikou, do jaké míry malým množstvím pohybu v dětsví a nebo lacinýma nevyhovujícíma botama, které jsem celý dětství a dospívání nosila. A už se to ani nikdy nedozvím, vždycky jen budu pracně napravovat to, jak mi to tělo vyrostlo.
Když byla dcera maličká, cvičila jsem s ní vojtovku a pak jak už seděla a nějak čerstvě stála, jsme byly po delší době na kontrole a fyzio mi říkala, že z jejího pohledu už ta vojtovka není úplně nutná, ale že mám dbát na dostatek správného pohybu a běžného cvičení, protože na ní vidí, jak začíná mít vystrčenou bradu, shrbená ramena, povolený propadlý pupek atd. Jsem na ni zděšeně vyhrkla, že to jako přesně popisuje mě a že teda vojtovku cvičit dál budeme a ona mi na to řekla, že jestli chci, tak klidně můžu, ale že je otázka, jak moc přecvičím genetiku. A to mě dost dostalo a zařekla jsem se, že udělám co půjde pro to, aby dcera, když už podědila ne moc vhodné genetické dispozice, měla možnost naučit se pracovat se svým tělem lépe, což zahrnuje i vhodné boty, protože ve standartních botách šlapky nemají moc možností jak pracovat.
Ale nezávisle na výše uvedeným nevidím důvod proč od malička nohu dítěti deformovat. Jak píše výš tv, tvar standartních bot prostě neodpovídá tvaru chodila. A pokud obecně uznáváme že není vhodné, aby bota tlačila zepředu nebo zezadu, tak nevím, proč bychom měli akceptovat, že tlačí z boku.
Taky mi dost vadí, jsou jsou tyto boty předražené, protože si nemyslím že existuje objektivní důvod pro prakticky dvojnásobnou cenu. Ale považuji to za lepší investici než kočár za desítky tisíc a podobně. Protože to není o pár minutách, ale teď dcera tráví v botech tak 1-2 hodiny denně, až se oteplí, tak to bude zase mnohem víc.
barbucha Houpátko jsem neměla, ale pokud by zabíralo, tak nedej tam pak toho prcka, když řve. Chovat se chtěla a nejlíp vertikálně a koukat. A být přisátá 24 hodin v kuse. Po pár měsích jsem přemýšlela, kdo koho "pochová".![]()
DDrahé dětské boty jsou klasické, kompromisy i barefoot. Jako neoprávněně to nevnímám, sportovní boty jsou taky drahé, protože splňují nějaké standardy, u těch dětských to je podobné. Navíc ty nemáš problém vydat peníze za drahé boty, nechápu, proč zrovna u dětských a tím máš problém. Jo vlastně, ty nevěříš na to, že tím, co děcku koupíš, aby denně používalo, tím něco ovlivníš. Já myslím, že je fakt nejvyšší čas tuhle pozu opustit.
dzizisketa Já tvrdím, že je plno jinejch, dle mého prospěšnějších způsobů jak dětské zdraví a život ovlivnit a do nich investovat schvaluju, u těch bot prostě tu hodnotu nevidim, přijde mi to jako tahák na peníze, není nutno mi zpřifařovat pozérství.
dzizisketa 10 minut denně, ale X let, ne pár měsíců, ale není nutno konfrontačně. Spíš se ptám, jestli si fakt myslíte, že tím preventujete problémy se zádama a podobné obvyklý neduhy v dospělosti, neboť tomu já nevěřim.
Mutzi, jasně, že ty boty nezkazí zdraví každému, ale zvyšuje to pravděpodobnost, kor, pokud je tam společně ještě nějaký další problém..... Moje švagrová teď dováží české dětské botičky s pevným kotníkem do Austrálie, protože tam nic takového neseženeš a přitom to leckteré děti potřebují. A ne, nejsou to děti, co potřebují terapeutické boty, ale dost často jde o děti, co na fyzioterapii dochází kvůli jinému problému. Má tchýně tyhle botičky posílá svým dcerám do Austrálie i do USA.....
Jinak tyhle botičky se pořád ještě většinou nedělají strojově, musíš k tomu zaměstnávat víc lidí, musíš mít technologie, aby byly certifikované pro použití na nejmenší, etc.....
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY