Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 16:33

barbucha A tak se sebestředností sobě vlastní si stejně myslim, že je z toho zas štěkačka, páč jsem se dotázala já, a to mi šlo vo ty chudáky děti co budou pak terčem posměchu, hodobóžo boty ze speciálky a k tomu tepláky do gumy po máti z pětavosumdesátýho

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. února 2020 16:43

Mutziputzi s topánkami ešte môžeš naraziť ako ja pri synovi - začal chodiť okolo roku, na jeseň, je drobný. Prišla som do obchodu, povedala, že chcem ohybnu podrážku a veľa miesta na prsty. Pani premerala nohu a z celého obchodu boli na dĺžku synovi DVA páry. Jeden som mu obula a plával v ňom na sirku, vzali sme druhy...teraz už kupujem stále tu značku, lebo viem že mu sedí ale kupujem cez internet a viem šetriť na minuloročnej kolekcii alebo nie tak populárnej farebnej kombinácii. A trebárs teraz som kupovala nejaké klasické gumáky a už to nespravím, ako sú synovi široké okolo clenku, tak v nich zatáča spicky dovnútra, čo v lepšej obuvi a naboso nerobí.

Online Pinot Noir
30057 příspěvků moje polička 29. února 2020 16:52

Mutziputzi ježíšmarjá, oblíkej, obouvej, voz a usazuj svý dítě, do čeho chceš. Jestli nechceš náš názor, tak se neptej, ne? Jestli chceš  přikývnutí, zeptej se konkrétně zde přítomných babiček a máš vyřešeno.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. února 2020 16:53

Mutziputzi inak ešte k tym topánkam - začínajúci chodec ti podľa mňa v tej teniske čo postla neurobi  dva kroky a rozplacne sa na zemi. Práve kvôli špičke a príliš hrubej a neohybnej podrazke. Ale myslím, že staršie dieta 3+? ( To nech potvrdia/vyvratia matky starších deti?) By už zvládli aj normálne tenisky.

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. února 2020 16:54
Reakce na Mutziputzi:

barbucha A tak se sebestředností sobě vlastní si stejně myslim, že je z toho zas štěkačka, páč jsem se dotázala já, a to mi šlo vo ty chudáky děti co budou pak terčem posměchu, hodobóžo boty ze speciálky a k tomu tepláky do gumy po máti z pětavosumdesátýho

​tak to máme ale všichni bohulibé záměry, protože běsným kolegyním zas jde o ty chudáky děti co budou pak terčem posměchu když budou vedle kočáru za 40k šmatlat v nevyhovujících botách  se skrpacenýma zádama z nevhodného ač designového lehátka.  jedna dobrá duše vedle druhé

Offline viktorka_od splavu
49469 příspěvků moje polička 29. února 2020 16:56

Sairon no problem, posmech slizne filipinka, neprehanej:-))

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 16:58

Pinot Noir Jsem již definovala jasněji na co jsem se ptala, na to abych potřebovala vaše požehnání jsem dosti stará, čili ještě jednou - ptala jsem se na případnou existenci chytřejších substitutů, oui?

Sairon to nevím na jakou skupinu matek narážíš, těžko do ní napasovat mě

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:01

Mutziputzi 

Ty dětský značky mívají opravdu hodně ohebnou podrážku, chce to si je osahat, od pohledu by to člověk vůbec neřekl. V tom vidím dost podstatný rozdíl. Na oblečení pro všechny zatím máme

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:09

Mutziputzi

Řiď se vlastní radou, sklapni a dej si přihlášku do klubu starých matek, co mají o sobě přehnané mínění. 

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:14

dzizisketa ťuťu ty mladej krásnej vzteklounku

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:19
Reakce na dzizisketa:

MP Marge

TTo bys byla moc hodná! 

​Ja si rikam, ze kdyz jsem s detmi, ktere mely za sebou tyhle priserne zkusenosti, leta pracovala (a doufam, ze jeste pracovat budu!), tak by mi to mohlo v tom pestoustvi pomoct.

Tady v USA, kde teda je ten system pestounske pece vubec tristni, totiz opakovane dochazi k tomu, ze dite se dostane k pestounum, a treba ma i stesti, ze k hodnejm, ale pestouni nechapou, ze dite, ktere je po svych zazitcich pochopitelne hluboce traumatizovane, bude mit logicky nejake problemy. Oni sice nejake zakladni skoleni dostanou, ale neni dostatecne, a hlavne chybi prubezna podpora. Takze dite zacne "zlobit", protoze tak si laicka verejnost vyklada priznaky detske PTSD, pestouni se rozhodnou, ze ho nechteji, tak jde k dalsim pestounum - a pak uz je to jen horsi a horsi. 

Kdyz jsem v 2010-2011 pracovala jako vychovatelka v zarizeni pro deti a mladez s poruchami chovani, tak jsem mluvila s detmi, kterym jeste nebylo ani deset, a prosly vic nez dvaceti pestounskymi rodinami!!! A pobyt v zarizeni to ma spravit!?

Uz tenkrat me napadlo, ze by to pestounstvi pro me jednou mohla byt cesta

Offline barbucha blogger
36152 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:28

MP Marge 

Jedním z problémů je - podle mě - taky to, že to pěstounství je placený, a pro lidi bez vzdělání a jiný slušný perspektivy tudíž celkem vítanej zdroj příjmů (vítanější než ta sirota).

Neřikám že všichni jsou takový... ale nikdy se mi tenhle systém moc nelíbil. Nakonec i u nás s tím byly nějaký problémy, pokud si pamatuju...

Ty bys na tom samozřejmě jako odborník byla líp, vo tom žádná.

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:36

Mutziputzi

JJá to s tebou myslím jen dobře, nejsi už nejmladší a ještě ti tady z toho vypětí praskne voda a předčasně porodíš. 

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:43

dzizisketa nejsi už trošku nechutná?

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:49
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Jedním z problémů je - podle mě - taky to, že to pěstounství je placený, a pro lidi bez vzdělání a jiný slušný perspektivy tudíž celkem vítanej zdroj příjmů (vítanější než ta sirota)

​Ano, takhle PRESNE to tady bohuzel funguje. A kdyz k tomu jeste pripoctes, ze penize jsou na vsechno, jen ne na socialni sluzby, takze prepracovana socialni pracovnice ma na starosti treba sedmdesat rodin, tak co ti vyjde? Pruser!

Se mnou v tom zarizeni pro deti zacala pracovat holka, ktera predtim delala socialni pracovnici,  a ta prave kvuli tomu odesla. Vypravela mi, ze na navstevu doma mela v prumeru tak ctvrt hodiny - tak akorat, aby si mohla ve spisu odskrtnout, ze barak vypada prijatelne, pestounka relativne strizlive a v lednici je jidlo. Ale na to, aby navazala vztah s detma, aby se kdyztak dozvedela, ze je neco spatne, nebo s pestounkou, aby ji mohla pripadne poradit - na to uz cas nebyl

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:52
Reakce na barbucha:

MP Marge 

Jedním z problémů je - podle mě - taky to, že to pěstounství je placený, a pro lidi bez vzdělání a jiný slušný perspektivy tudíž celkem vítanej zdroj příjmů (vítanější než ta sirota).

​Jo, a jeste se tady buji takovej nesvar - tahle sorta pestounu si pak casto schvalne zada o deti, ktere maji nejakou poruchu - vzdelavani, chovani, cokoliv. Protoze za ne dostanou priplatek! To, ze nemaji zadne znalosti a dovednosti tyhle deti vychovavat, to nikdo neresi. Socialka je jedine rada, ze ma dite kam dat, a dej se vule bozi! 

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 17:54

Mutziputzi

Nemyslím, všechno v cajku, to by si už určitě kolegové nebo známí všimli. 

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 18:03

dzizisketa vynech mě krasavice, buď tak laskavá, blbky co svůj vztek ventilujou takhle uboze jako ty mohu jen politovat, diskuze mě neinteresuje

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. února 2020 18:22

Mutziputzi ale to, ze ty nechapes rozdiel medzi dvomi topankami neznamena, ze neexistuje.

20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 18:27

Mrakoplas A co mi tahle odpoved rekne?? Boze