A666 Jednou uvidíme, jestli generace dnešních dětí bude mít menší problémy se zádama než naše generace...
Vše o těhotenství a dětech
Mutziputzi Úplně si to představuju, jak se ptáš 40 leté dcery jestli ji bolí záda od toho, žes jí nekoupila botky za tisícovku. Dělala jsem kolem dětí spoustu věcí v dobré víře, že když jim neprospěju, aspoň jim neuškodím.
Mutziputzi Úplně si to představuju, jak se ptáš 40 leté dcery jestli ji bolí záda od toho, žes jí nekoupila botky za tisícovku. Dělala jsem kolem dětí spoustu věcí v dobré víře, že když jim neprospěju, aspoň jim neuškodím.
![]()
Mirka Nerozumim proč bych se 40leté dcery měla takhle ptát, nevadí. A budiž pochválena.
Pinot Noir dvera ju tam dava presne ked nieco vari alebo tak. Aj ja v kuchyni. A ma 9 mesiacov, pretacala sa v pohode teraz lozi a snazi sa niekedy uz v postielke postavit. Cize vsetko je o premyslani dotycnych.
A666 Jednou uvidíme, jestli generace dnešních dětí bude mít menší problémy se zádama než naše generace...
Mutzi no vzhledem k tomu, jak se mění životní styl a jak je pravděpodobné, že anše děti skejsnou u pc delší dobu než my, tak si myslím, že úspěch bude, když nebudou mít větší problém se zádama
Problém je, že dopředu nemůžeš říct, které dítě potřebuje dobré boty a které ne (až na případy, kdy mají nějaký problém už jako malí). Tak proč to riskovat? Stejně tak ybs mohla argumentovat, že není potřeba hrotit čištění zubů, protože třeba můj manžel má perfektní zuby i když používá ten nejméně doporučovaný kartáček, mezizubí neřeší a k zubaři chodí jednou za uherský rok )a na hygieně nidky nebyl). No ale pokud ybchomt akhle k tomu přistupovali a naše hypotetické dítě zdědilo zuby po mě, tak je průser, protože mě se sypou byť používám vše podle doporučení hygienistky a u zuabře jsem jako doma
zrovna ty výdaje za hygienu a všechny zubní pomůcky taky nejsou zrovna malé.....
TTak je ještě varianta, že to tu máš jako sociální experiment.
Mutziputzi Nebude, bude to snad I horsi. protoze tahle dnesni nova generqce je pry ok do sesti let a pak si zkurvi zada sama objevenim PC a mobilu;-). Ale proc tomu mam pomahat ja jako mama, od pocitace je taky budu odhanet. Botky jde koupit kvalitni a vhodne I za mnohem mene, ale to je tak se vsim, a taky se netocime na tom, proc jeden kupuje detem mikinu za 500,- a druhej za 100,-'kdyz je to prece mikina.
Karja A nejen dětem. Nákupní vlákno jede, hadry visej i v taškách přes židle. A řeší to někdo?
Sweet Potato Tot, akorat si ty hadry neporizujou lidi s nuznym prijmem na matersky a nerikaj tomu investice, ktera je dulezita
SSmarja, to tě tak ranilo, že to lehátko podle nás není nezbytnost?
Mutziputzi Tak asi kazdej se snaží pořídit svým dětem to, o čem si mysli, ze je to pro ne nejlepší/nejzdravejsi, jestli si to nemyslíš, kupuj mu klidne křusky u deichmanna, ne?
Mutziputzi Hele me boty prijdou taky jedina investice, ktera je bez debat, jsk u deti tak dospelych. Ja jako decko mela uplne propadlou klenbu a nebyt jednoho skveleho detskeho ortopeda, specialnich vlozek, tak smajadm doted....Ale co si pamatuju a myslim, ze to neni zastaraly nazor, tak dite by melo co nejvic casu travit naboso v terenu - travnik, pisek, i doma, to nejlepe pomaha tvorit pricnou i podelnou klenbu.
Mutziputzi a co je tak strašně pohoršujícího na tom ,že i ten kdo má malý příjem, je ochotný koupit něco drahého protože to považuje za to nejlepší pro svoje děti?
No to je už vrchol, že i někdo, kdo má málo peněz, třeba já, koupí děcku programově něco drahého. Ztrácí se tak rozlišovací znaky mezi vrstvami obyvatel, že už pak jedna neví, jak ty nuzné umravňovat.
Víte co milé nuzné, kousněte se do zadku a nazdar![]()
Deti = bussines pro výrobce vseho. Tak treba tu zmiňované boty. Jsou sunty, ktere by se ubec nemely vyrabet, pak je velky zoptyl mezi tim a pak jsou nesmyslne drahe. A ted se v tom vyznejte. Ja kupovala vzdy kozene a snad kvalitni boty. Ale když pred 13 lety chteli za boticky 8-9 stovek, se mi kroutili prsty (penez nebylo nazbyt) tak holt nemely holky na sezonu 3 a vice paru, ale pouze 2. Protoze stejne boty kupovane na jare, uz byly na podzim male
.
Liesel Ano, byznys právě. Mně je samozřejmě u prdele kolik kdo dává za boty, nepohoršuje mě to, neumravňuju, nedávám jako druhou variantu šunty od Deichmana či onuce a já nevim se se zde zas nakdákalo, jen si řikam, zda maj ty boty za tu cenu smysl...ovšem jé ty vole, lehátko a má vzteka je jednodušší odpověď![]()
Ještě poslední, běsné kolegyně nemusí nereagovat, lehátko nelehátko hele, tohle je ten byznys co nechápu, 600,- vs. 1200,-...dle mého jen proto, že druhý výrobce založil svý PR na "specializaci" na děti.

Já bych to taky tak nehrotila, v tomhle jsem zcela s tebou. Možná je to tím že jsem už nad hrobem
a jako taková i lakomá barka... ale vono jde hlavně vo to, že ty botky kolikrát jsou na měsíc-dva, a to teda pokládám za vyhozený prachy potom, kupovat takhle křusky za litr (no když si to představím ještě dvakrát jako pro naše haranty, tak mě hrůza jímá). Nedá se kupovat větší číslo, aby dýl vydržely... musí to sedět...
A my jsme chodili v tom, co bylo... i naše děti jsme obouvali do toho, co se dalo sehnat... žádný zázraky to patrně nebyly, ale rozhodně nám ani potomkům to hnáty nezničilo. Já mám klenbu doteď ukázkovou (kdybyste viděli moje první lyžáky například, tak omdlíte!), jde taky vo genetiku že jo - synek zato měl hnátu placatou vodjakživa, pročež později vyfásnul vložky na míru a cajk.
Akorát snad na držení těch malejch kotníčků jsme dbali, že jako ne cvičky, ale vyšší botku to chtělo.
A úplně nejzdravější je chodit bos ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Znamenitým ženám, které si libují v parfumérském umění
Ataratma – vůně pocitů
Nasaj (vůně) v KORY