Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline nolita
6513 příspěvků moje polička 29. února 2020 19:51

wendulka Jako ze z cele dane diskusi je blbe slovo blbka? no to potes teda....

Offline 999
19903 příspěvků moje polička 29. února 2020 19:51
Reakce na barbucha:

​To, že jsi mladší, je tvoje jediná výhoda (o kterou ses ani nezasloužila), hezky pěkně. Blahopřeju, bereš na parfumánii historicky první cenu za naprostou ubohost.

​Naprosto souhlasím.

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:20
Reakce na nolita:

wendulka Jako ze z cele dane diskusi je blbe slovo blbka? no to potes teda....

​Mne treba prijde dana diskuse spatne tak nejak cela a od zacatku - a rozhodne ne jen vinou Dziziskety. 

Za Wendulku mluvit nemuzu, ale prime nadavky mi prijdou spatne vzdy a za kazdych okolnosti. Aspon tedy v diskusich, kde je ucastnikum vic nez dvanact. 

Offline tv
4301 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:28
Reakce na Mutziputzi:

Sweet Potato Tot, akorat si ty hadry neporizujou lidi s nuznym prijmem na matersky a nerikaj tomu investice, ktera je dulezita

​Tohle jsem psala ja - Boty pro deti jsou jedine, do ceho investuju..

Mam si to brat nejak osobne?

Uz tvuj puvodni dotaz ohledne bot znel dost utocne, nemuzeme se o tom proste pobavit normalne? Pro a proti? Pak to takhle dopada..

Offline Mutziputzi banned
20970 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:38

tv Ne ze by me to jeste bavilo, ale prosim te, ukaz mi ten muj puvodni dost utocnej dotaz hele, tim to ukoncime, dekuju

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:45

tv Ty nuzacko! Zdravim te taky! (PS.: Ja jeste kupuju novy softshel:-D

Ne lidi, ja tomu nejak nerozumim,ja si sen chodim primarne odpocinout a taky poradit se. Ja nechapu, jak se tady nekdo muze skarohlidit s nekym, to mi to jako v tom virtualnim svete stoji za to? Proste mi nekdo nesedi, tak ho ignoruju ne? Jo tohle neni nejaky popichovani ani moderace, jem nechapu nechapu.

A osobne je podle me je jedno, zda je jeden milimetr pred hranici nebo metr za ni. Je to zbytecny cely. 

Offline Mohučanka
7372 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:46

Karja

Naprosto souhlasím...

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:47

Já sem hodím názornou ukázku, proč kupuju drahý boty a doufám, že z příkladu nevzejde jen to, že máme doma hnusný lino

Vpravo jsou barefoot boty mého syna, vlevo klasika s úzkou špičkou, co jsme podědili od kamarádky a mám je doma v záloze pro případ, že by promáčel co zničil svoje boty, jako náhradní nouzovku. 

Z otisku na stélce boty je vidět, jak je ta nezdeformovaná dětská nožička rozpláclá, kolik potřebuje místa do stran, aby se mohla volně hýbat. Kdybych mu sešněrovala nohu do klasiky, určitě neumře. Ale vidím tam fakt velký rozdíl. Až budou šít boty tohohle tvaru pro Baťu, ráda mu je tam o půlku levnější na těch pár měsíců koupím. 

,

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:47

MP Marge

UU nás dlouhodobí pěstouni dostávají nějaký symbolicky příspěvek, pět až sedm tisíc na dítě jedno, sest na každé další. Myslím, pokud si to ze včera dobře pamatuji. Docasni mají plat, 20 tis. hrubého, ale měl by se zvýšit na 30. Plus ty příspěvky. Dlouhodobí ale můžou čerpat mateřskou a rodičák, docasni ne. Takže finančne to není žádné terno. Hlavně u těch dočasných, oni jsou vlastně zaměstnanci ospodu a musejí být připraveni k okamžitému převzetí dětí. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:47

Mohučanka Presne, ja tady taky par uzivatelek nemuzu anI cejtit, tak jim nepisu.

Edit.: Kecam, to mel byt chytlavy prispevek, a nikdo se nechytl! Ja mam tady vsechny rada, I na vas docela myslim I mimo dosah wifi;-).

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:51

Karja Taktez

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:55

žluťásek 

Pěkný porovnání Jinak třeba ty botičky, co dováží švagrová do Austrálie, tak byť nejsou barefoot a mají pevný kotník, tak jsou taky dostatečně široké..... Kor ty úplně mini capáčky pro první krůčky....

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 20:57

žluťásek Ja bych jeste k tem botam dodala, ze mam cely zivot ploche nohy, zhroucenou klenbu, a zakrnele malicky - a doktori mamince rikali cele me detstvi a mladi, ze to je z bot, ze pry hodne deti, ktere se v Ceskoslovensku narodily v roce 77, plus minus, melo podobne problemy - pry se tenkrat dovazely detske boticky odnekud, snad ze Slovenska (nejsem si jista), ktere nebyly anatomicky vhodne, ale vsichni je kupovali, protoze jine nebyly. 

Tak nevim. Ale osobne bych boty v detstvi taky radsi nepodcenovala. 

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:03

A666 jo, to je moc fajn, že se šijou i klasický boty s dobrým tvarem. Nemusí každému vyhovovat pár milimetrová podrážka, někdo chce měkký odpružený boty, to je úplně v pořádku.

Třeba Froddo, výrobce dětský klasiky, dřív měli jakž takž přijatelný tvar a měkkou ohebnou podrážku, teď po bf masirce začali novou jarní kolekci šít v úplně parádním tvaru, podobné jako ty naše fare bare. Navíc jsou fakt krásné, což se o mnohých bf moc říci nedá

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:05
Reakce na dzizisketa:

MP Marge

UU nás dlouhodobí pěstouni dostávají nějaký symbolicky příspěvek, pět až sedm tisíc na dítě jedno, sest na každé další. Myslím, pokud si to ze včera dobře pamatuji. Docasni mají plat, 20 tis. hrubého, ale měl by se zvýšit na 30. Plus ty příspěvky. Dlouhodobí ale můžou čerpat mateřskou a rodičák, docasni ne. Takže finančne to není žádné terno. Hlavně u těch dočasných, oni jsou vlastně zaměstnanci ospodu a musejí být připraveni k okamžitému převzetí dětí. 

​Mne prave pripada spravne, ze financne to neni zadne terno, protoze ta prvotni motivace by, idealne, melo byt to dite. Kdyby se na tom bohatlo, tak to lidi zacnou delat kvuli penezum jako tady - a tady vidim z prvni ruky, jak je to spatne

Jako tim nerikam, ze tady pestouni vydelavaji tisice dolaru. Ale protoze ty pozadavky na pestouny nejsou bohuzel vubec vysoke, tak se bohuzel opravdu casto rekrutuji z obcanu, o kterych se zminila Barbucha - vzdelani mimimalni, pracovni vyhlidky nevalne - takze proc si do baraku nevzit par decek a spokojene nezit z penez od statu; je to porad vic nez v McDonaldu! No a z toho to pak vsechno prameni.

Ja si matne pamatuju, ze u nas to sito na pestouny byvalo pomerne prisne? 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:05

MP Marge 

No ono zrovna ČR nemá špatnou tradici ve výrobě dětských bot, akorát po 89 to začalo jít dost do kopru podle toho, co nám vyprávěl majitel jedné značky.......

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:05

žluťásek vidis, ja nevedela ze Frodo neni BF znacka? Kamaradka je ma pro holcicku a prisly mi super. Siroky, mekky. Ono totiz ty dva pristupy nejsou zas tolik ve pri. Ohebny boty byly dulezity odjakziva a s pevnym kotnikem se tolik nevylucujou. Spis se to pak zbytecne polarizuje a vyhrocuje v diskuzich:) 

Offline MP Marge
6925 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:08
Reakce na A666:

MP Marge 

No ono zrovna ČR nemá špatnou tradici ve výrobě dětských bot, akorát po 89 to začalo jít dost do kopru podle toho, co nám vyprávěl majitel jedné značky.......

​Tohle prave mela byt vlna boticek z dovozu, ale nepamatuju se odkud. Napred jsem myslela Slovensko, ale ted jak o tom premyslim, me napada spis Vychodni Nemecko.

Jo, a jeste taky jsem mela na ploche nozky cvicit - a necvicila Ale z toho uz boticky obvinovat nemuzu

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:10

Karja ja tiež nereagujem na niektoré posty, hoc ma svrbia prsty. Ale poslednú dobu mi tu celkom lezie na nervy to schválne kulminované napätie. Celkom mi to pripomína situácie na starom webe, kde to takto hrotili niektoré užívateľky...

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:10

711990 No já třeba BF boty, co mám, tak jako jo, jsou super, ale když v nich celej den chodím po asfaltu, tak už mi tak bozi nepřijdou... jinak mne (krom ty přijatelně ohebny podrazky) přijde fakt strašně důležitý, aby se nemackaly a nedeformovaly ty prsty