Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline moora
8668 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:52

dzizisketa mně to teda i přijde divný, to by pro ty mimina automaticky znamenalo kojeňák? kterýžto se právě snažili zřízením tý dočasný péče omezit

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:52

A666 poznam viac osob co nosia belenky, su s nimi (az na tu cenu ) spokojne, segra ma po druhom porode tak siroku nohu, ze ma problem kupit zimne topanky, tieto su jej dobre. Ale ma hnede kozene a tym, ze je ta koza dost makka, vyzeraju trochu opotrebovanejsie nez ny si za tu cenu zasluzili. Ale asi zalezi aj na farbe, ostatne co som videla tak nevyzerali.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:53

Sairon Zní to rozumne

ja teda teď ještě někde četla, ze lezou některý děti špatně kvůli absenci koberců, ze jim to klouze, no, zas miliarda názorů jako se vším 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:53

A666 skús to s nimi priamo odkomunikovať, majú aj FB stránku, kde komunikujú, možno budú ústretoví (a tak či tak máš myslím nárok do 14 dní vrátiť tovar bez udania dôvodu). Inak tie puntíky sa páčia aj mne :)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:54
Reakce na Potrefenáhusa:

Sairon Zní to rozumne

ja teda teď ještě někde četla, ze lezou některý děti špatně kvůli absenci koberců, ze jim to klouze, no, zas miliarda názorů jako se vším 

​Jo, taky mám v okolí pár případů, kde kupovali koberce až když děti začaly lézt a spíše se klouzaly.....

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:55

moora To se mi fakt nezdá, známá má adoptovaný dite cca v 9 měsících a bylo predtim normalne u pestounů 

i jsem tuhle četla takovej moc zajímavej rozhovor s pestounkou a ta měla ty děti malinky, zkusím najít 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2020 21:55

moora mimino může jít k pěstounům, jejichž vlastní děti jsou starší 12 let.

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:55
Reakce na DrowRanger:

A666 skús to s nimi priamo odkomunikovať, majú aj FB stránku, kde komunikujú, možno budú ústretoví (a tak či tak máš myslím nárok do 14 dní vrátiť tovar bez udania dôvodu). Inak tie puntíky sa páčia aj mne :)

​Díky, já mám akorát problém, že by se to muselo posílat do Německa a případně zpátky... Ale promyslím to  ahlavně musím vysvětlit mužovi, proč už zase potřebuju nové boty (protože nedávno jsem si objednávala jedny ověřené na klínku taky za sto éček...)

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:55

711990

JJá to po třech týdnech vzdala a malý spí s námi v posteli. On totiž si občas jen pocucá, odpojí se, otočí a spí dal. Imho by to zavedení příkrmů, hlavně klasické kaše na noc, neovlivnilo. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:56

711990 Joo, jestli on by nechtel k rodicum do pelechu:-D:-D. J

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:56
Reakce na Evaeva:

moora mimino může jít k pěstounům, jejichž vlastní děti jsou starší 12 let.

​Ano, já to prve zle zformulovala. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:56
Reakce na dzizisketa:

žluťásek

AA čím to může být, že malé děti mají ochable bříško? Mně přijde, že ten můj se za den namaká jak profesionální mma zápasník. 

​Protože může makat špatným způsobem. To jsem řešila u příšerky, že ona (dle slov fyzio) byla od malička mentálně popředu oproti fyzickému vývoji a nutně potřebovala dělat věci, na které ještě fyzicky neměla (např. sama se otočit na břicho, atd), proto je dělala špatným způsobem a zapojovala nesprávné svalové skupiny. (např na to břicho se otáčela s tím záklonem hlavy, místo aby začala od noh) Takže jsem cvičila s ní vojtovku, aby tělo dohnalo hlavu a byly pro ni přirozené ty správné mechanismy. Ona má slabé šikmé břišní svaly, a to je prý u dětí dost častý problém, který je pak spojený s tím sezením do W, je to zhoršené ještě tím, když dítě leze třeba jen měsíc dva a nezpevní si dostatečně trup a začne brzo chodit.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:57

DrowRanger trosku pricetnejsi mi prijdou Vivo barefoot nebo Camper. Ale jsou teda taky dost drahy.

Offline Potrefenáhusa
39061 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:57

A666 Nechci teda vyloženě lobbovat za vivobarefoot, ale ty mi přijdou jediný esteticky snesitelný. Koupila bych si k sukni klidne nějaký kožený tenisky 

Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:57

To vtáčení špiček je asi dobré řešit, aby si pak dítě nezafixovalo nějaký chybný pohybový stereotyp, kterého se bude pracně zbavovat jako starší.

dzizisketa začíná to často právě těmi lehátky a sedačkami, odkud dítě hezky vidí a je spokojené, tak mají rodiče tendenci ho tam občas odkládat. Málo stimulace od rodiče, pak třeba není tolik motivované otáčet se. Přehršel hraček, pak třeba ztrácí zájem pro nějakou se natáhnout, dolézt. Předčasně posazování i třeba do pololehu v kočárku. Taky když jen krátce leze po čtyřech nebo lezení přeskočí a začne hodně brzy chodit. Jde to jedno s druhým, oni se to všechno naučí a rychle doženou, ale třeba za cenu, že zapojují víc jiné svaly které tím přetěžují. 

Offline Karja
44941 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:58

dzizisketa No presne, dcera se takhle budivala a nakyblovala se k nam, ani se zadne pocucavani nekonalo. Proste si tam chtela pohovet s nama no.

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:59

dzizisketa Karja no presne, v pelechu ho uz mam, protoze to vecny vstavani k dudliku me nicilo. Ale budi se i tak, jen mu tu pusu zacpu rychlejcja sem si myslela ze na to zadna zazracna rada nebude. Tak snad mu vydrzi to dokonaly spani pres den aspon:))))

Offline Emerald
2688 příspěvků moje polička 29. února 2020 22:01

711990 nemuze to byt spurt? Pak bych ho zkusila vic nakrmit vecer, treba vydrzi.... Anebo jen prudi:-) Syn se takhle budil  kolem pul roku, muz do me furt hucel, at ho nakojim, ze bude klid, ale ja byla presvedcena, ze hladovy neni. Muze jsem na tyden odstehovala do obyvaku, syna jen hladila a davala mu dudlik, a po tydnu byl klid.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. února 2020 22:01

711990 ak su to zuby, tak zazracna rada je nurofen ale to sa zas neda denne resp nocne

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 22:01
Reakce na Potrefenáhusa:

A666 Nechci teda vyloženě lobbovat za vivobarefoot, ale ty mi přijdou jediný esteticky snesitelný. Koupila bych si k sukni klidne nějaký kožený tenisky 

​Díky, tyhle mají dokonce kamenný obchod v našem městě.... Jen teda ta cena je zase o dost výš a dámský mají do 43, ale je fakt, že i pásnký černý jakoby polobotky nevypadají špatně