Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8885 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:38

Aha aha, já jsem asi v nějaký moc bf bublině, já všude čtu, že pevný kotník jen pro děti s nějakou vadou, valgozitou aj. Moc ani nevím, proč ho zbytečně zpevňovat uměle, zdá se mi lepší nechat svaly posílit přirozeně. Ale teda ty vbočený kotníky má hrozně moc dětí, prý i tohle je způsobeno ochablým břišním svalstvem. Obecně ten pevný střed těla je asi strašně důležitý, spousta problémů začíná tam. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:40

viktorka_od splavu dlažbu nemame ale v novom bude dokelu, zacnem na stare kolena nosit papuce

Inak ako deti nas mama tyrala (my sme to tak vtedy brali) papucami z protetiky, teraz s modou birkenov by som bola in

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:40

žluťásek

AA čím to může být, že malé děti mají ochable bříško? Mně přijde, že ten můj se za den namaká jak profesionální mma zápasník. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:41
Reakce na Isca:

MP Marge Tak to jo :-) mě se obecně koncept BF bot zamlouvá, ale ještě jsem neviděla žádný, který by mi přišly fakt dobře vypadající  šatům nebo sukni (s vyjímkou možná koženejch řemínkovejch sandálů k letním neformálním šatům). 

​Já o bare foot taky uvažovala alespoň na prostřídání/vyzkoušení, jenže já nosím v 90% případů sukně a dámské barefoot v mé velikosti (43-44) se mi fakt objevit nepovedlo.... V obchodech s nadměrnýma veliksotma bohužel ještě barefoot nevedou....... Přitom zrovna vysocí lidi mají chronické problémy se zádama a na ty mi to bylo doporučeno vyzkoušet.....

Takže pokud byste některá měla tip, kde by šy sehnat, budu vděčná

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:42

Kdyz uz sme u toho....sem se to bala rikat nahlas, ale Tonda moc pekne spal, budil se uz jen jednou za noc na krmeni, a to jeste az kolem 6. rano. No a uderem 5.mesice zaclo prituhovat a ted uz je to teda na muj vkus uplne nevyhovujici. Vecer usne krasne, usina sam v postylce, stejne jako pri dennim spanku. Dvakrat hodi hlavou a spi. Jenze pak se po 30min budi s brekem, nekdy je to treba po hodine nebo hodine a pul. A tak uz to jde celou noc...vetsinou jde uklidnit dudlikem, kdyz nejde, tak ho nakojim a vetsinou pak usne. Nekdy ma teda delsi okno nez usne, ale i tak. Jenze najednou ho kojim treba 4-5x za noc v docela malych intervalech(2-3h) a mezi tim jeste prosedim pulku casu u postylky a vracim vypadlej dudlik....

Mam tudiz dve otazky.

1.muze bejt fakt tak hladovej? Pres den pije vetsinou po 3-4h a nikdy nebreci ze by mel hlad. Pribira, normalni jidlo jeste nedostava, mel jen ted prvni lzicku dyne.

2.co mam udelat pro to, aby se chudak furt nebudil? Nebo se s tim mam smirit? 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:43

žluťáseknnas nema vbocene kotniky, len lavu spicku vbaca dovnutra, nesmeruje rovno (ja to neviem popisat)

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:44
Reakce na dzizisketa:

žluťásek

AA čím to může být, že malé děti mají ochable bříško? Mně přijde, že ten můj se za den namaká jak profesionální mma zápasník. 

​Kamarádky synek měl ochablé/nevytrénované břišní svaly, protože se brzy otočil na bříško a pak už se mu enchtělo být na zádech a tudíž to břícho netrénoval třeba přitahováním nožiček.... přišli na to, až když začal divně chodit (nedošlapoval na paty) a museli dělat vojotvku.....

obecně bude asi problém i v tom různém posazování, chodítkách apod.....

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:44

A666 poznáš belenka? Majú celkom pekné barefoot topánky, celkom zvažujem, že si dáke kúpimaspoň voľnočasovo, tento rok začali vyrábať aj zimné čižmy. https://www.belenka.sk/damska-barefoot-obuv/

Offline moora
8668 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:44
Reakce na dzizisketa:

A pro dočasné pěstouny existuje i kritérium věku dětí, v Praze musejí mít min. 12.

​Jako min. 12 let? K nám do práce dochází paní, co je dočasná pěstounka, a ta má teda malý mimina.

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:44

711990

MMyslím, že 1. hlad nemá, 2. smířit se. Protože nám se stalo přesně to samé. A moji sestře taky, ale před rokem se to zase srovnalo, máme tedy naději! 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:45

dzizisketa myslim, ze je to aj zlym sedom..teda u tych, co uz sedia. Nas si stale sada do w a musim upozornovat ale nie vzdy som pri nom. A ten sed nepomaha svalom brucha a chrbta.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. února 2020 21:45

moora myslím, že je myšlen věk dětí, které v té domácnosti už žijí. Já teda myslela, že bys hranice je 10 let.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:46

711990 zuby pohroma huby?

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:46

DrowRanger se priznam ze zrovna Belenka boty sem chtela kapku oshamovat, ze ty nosej akorat lesany, protoze mi prijdou hnusny. Ale budu hodna

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:47

Potrefenáhusa já se ji na to explicitně ptala, protože mám doma dost tvrdé podlahy (v podstatě jen zátěžové lino na anhydridu) a ona mi to vysvětlila v tom smyslu, že i tím tenkým koženým capáčkem nějak ovlivním tu samostatnou přizpůsobivost nohy povrchu, takže je to pro tu nohu horší, než když to nechám zcela na ní. Kdybych chtěla tu pružnost nohy nahradit a zlepšit botou, tak by ta podrážka už musela být hodně tlustá, což zas u těch prťat není žádoucí. (Mluvím teda o přirozeném pohybu dítěte, ať nezabředneme do nutnosti mít sportovní boty apod)

Já to beru jako její názor, ne jako univerzální pravdu, ale obecně věci co mí říkala a radila mi dávaly smysl, takže se podle nich řídím.

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:47

moora

AAha, vidíš! Tak teď nevím, kde je pravda uu dlouhobych říkaly jak pěstounka, tak paní z ospodu, že to je jedno, ale u dočasných právě to věkové kritérium zmiňovaly. 

Offline A666
2846 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:47
Reakce na DrowRanger:

A666 poznáš belenka? Majú celkom pekné barefoot topánky, celkom zvažujem, že si dáke kúpimaspoň voľnočasovo, tento rok začali vyrábať aj zimné čižmy. https://www.belenka.sk/damska-barefoot-obuv/

​Díky Asi jsem se zamilovala do puntíků

jen ta cena - jako jo, nejsou dražší než jiné nadměrky, ale co když mi prostě nebudou vyhovovat (ani obyč boty si nekupuju přes net pokud to není stejný typ co mám)...... Asi to budu muset risknout

Oni mají fakt do 46 i třeba baleriny

Offline 711990
18330 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:49

Mrakoplas jako lezou mu asi spodni, ale jeste je to teda hodne v zacatcich. Obcas vidim ze ho to boli, ale neni to urcite denne.

dzizisketa ja jsem prave zacla pochybovat, protoze klasika v rodine nikdo nechape ze uz ho davno nekrmim a ze urvite breci hladem. Svagrova totiz zacla s prikrmama uz ve 4m a ja tomu nasemu chudakovi odpiram....

Offline dzizisketa
9031 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:49

Evaeva

JJasně, dětí vlastních, co v rodině žijí. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 29. února 2020 21:51

711990 ja som ich naživo nevidela, len na fotografiách. Pri tých čižmách by mi to až tak nevadilo, nosím bez opätkov (problémy s nohami :D ) a tie sú podobné, len nie barefoot :D Ale na fotkách mi škaredé neprídu, teda oproti iným barefoot čo som videla - tieto sa aspoň snažia byť trochu elegantnejšie (popravde, ono to asi moc nepôjde, keďže teraz sa preferujú úzke špičky pri topánkach). Máš typ na dáke lepšie vyzerajúce?