Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 30. března 2017 11:16
Reakce na Eliška:

Jo, to je přesný. Je unavenej, ale nedokáže sám usnout. Nosím, chovám, houpu, drncám kočárem a on ne a ne zabrat. Aktuálně se mi podařilo uspat ho skoro po třech hodinách! snažení a už se zas začíná vrtět po pár minutách spánku.

Laktační poradkyně mi vyčinila za dudlík, ale bez něj bysme už asi byli úplně ztracení a musela bych ublížit sobě nebo jemu. Při uspávání je to jediná záchrana.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 30. března 2017 11:27
Reakce na žluťásek:

skus ho dat spat trochu driv, nez bude projevovat znamky unavy. obcas tyto deti nemuzou pak usnou od unavy, to se taky stava.

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 30. března 2017 11:46

no ty jo, ty se nelibi mne, jak je to strakate. hlavne si neumim predstavit ten management vice prihradek u prvnaka, pulku vyucovani bude hledat sesit. prestala jsem nosit vicekomorove kabelky i pro sebe, protoze se v tom nevyznam.

Offline viktorka_od splavu
49113 příspěvků moje polička 30. března 2017 11:53
Reakce na continuity:

aha tak to máme přesně opačně:-) já zas nenávidím když je všechno v jedné hromadě, musím mít na každou věc daný místečko kde ji vždycky najdu... no, vždycky ne;-))

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 30. března 2017 12:31
Reakce na žluťásek:

Laktacni poradkyne at si laskave trhne nohou. (Ja jsem nejstarsi dceri vzdycky vrazila dudlik, otocila ji na bricho, aby ji ten dudlik nevypadnul a prikryla ji hlavu plenou. Jedinej zpusob, jak usnula. A prestala na chvili rvat.)

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:08
Reakce na moora:

Jezis, to bych umrela strachy, ze se mi udusi :)

Poradkyně byla jinak skvělá, strašně milá a všechno ostatní bylo bezva. Jen tu svou práci bere velmi zodpovědně se vším všudy asi.

Jsem pečená vařená na stránkách Kojeni.net a tamní poradkyně, to je teprve zapálená osoba! Hledala jsem tam rady, co s tím mým uplakánkem, co by se nejraději kojil bez přestání a dozvěděla jsem se, že syn prostě patří k velmi kontaktním dětem, které se potřebují chovat a nosit pořád a je dobré jim umožnit kojení zcela podle potřeby. Nejlépe nošením v šátku a přístupem k prsu kdykoliv...

Jako já nevím, miluju ho nade všechno, ale zas přeci nemůžu bejt jeho otrok a nedělat nic jinýho, než ho jen mít přilepenýho k sobě. (Což teď v podstatě dělám, ale zároveň doufám, že to co nedřív pomine, protože i já bych se někdy ráda najedla, došla na wc nebo se dokonce i osprchovala, nemluvě o nějakém vaření nebo úklidu. Neumím si představit, že by tohle dítě mělo být druhé a zároveň bych se měla starat o nějaké starší. Asi by měl prostě smůlu a musel by si poplakat.)

Offline Eliška
59 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:26
Reakce na žluťásek:

A co dělá v kočárku venku na procházce? Taky vyvádí anebo usne? 

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 30. března 2017 13:33
Reakce na žluťásek:

"Jako já nevím, miluju ho nade všechno, ale zas přeci nemůžu bejt jeho otrok a nedělat nic jinýho, než ho jen mít přilepenýho k sobě."

Nie si jeho otrok, si jeho matka. Ja viem, že je to únavné, ale proste to patrí k tomu. Tie ďalšie veci sú druhoradé a áno, raz to prejde, ale nejaký čas to ešte potrvá.

"Neumím si představit, že by tohle dítě mělo být druhé a zároveň bych se měla starat o nějaké starší. Asi by měl prostě smůlu a musel by si poplakat."

Paradoxne u druhého som musela byť skôr keď sa rozplakal ako pri prvej, lebo som musela predbehnúť staršiu, ktorá ho už zvyčajne začala ťahať z postieľky, lebo ona sa postará lepšie. Spravidla za nohu .

A viva la dudlík!!!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:03
Reakce na žluťásek:

Náš prcek toho přes den taky moc nenaspí a ano někdy holt chvíli pláče v postýlce, když jdu na záchod nebo do sprchy a on se zrovna nebaví něčím, co má nad sebou... O dudlík přišel dříve, než si na něj stačil zvyknout, protože nastal problém s kojením, který nám do tý doby šlo skvěle. Jako jo, člověk si připadá jako otrok, ale to přeci není navždy, oni z toho vyrostou. Myslím, že za pár týdnů už si budou  umět trochu s něčím hrát a taky to bude  zas jiný. Máme malinká miminka, ty mámu potřebujou. Já už si teď představuju, jak se jednou vrátí ze školky a pošle mě někam, a hned si ho musím pomazlit 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:07
Reakce na žluťásek:

Šoupla bych mu dudlík, jestli ho chce. To doporučované kojení na vyžádání je dobré tak na vytvoření návyku, kdy dítě prso chce kdykoliv je unavené, mrzuté, nudí se... Ať si ríkají laktační poradkyně co chtějí, moje babička říkala úplně něco jiného. Že kojení je prostě jídlo a pití . Jsem trochu krkavčí matka, nemyslím, že je hned zle, když miminko trochu zabrečí (jasně nesmí to být šílený řev). Jsi nakrmený, čistý, v teple, suchu, pošušňaný... tak už spinkej/lež/ chvíli si hraj na dečce. Jinak tyhle chovací děti mají taky dost rády hacku, třeba by se to malému líbilo. 

Aby to nevyznělo, že jsem moc krkavčí matka  tak u nás doma se říká, že vychovat je od slova chovat , ale všeho s mírou. 

Offline moora
8662 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:08
Reakce na dynda:

Dalsi level je, ze se nevrati a nezveda ti telefon (neni myslenoo, ze ze skolky teda...)

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:27
Reakce na žluťásek:

ja taky prisla na to, ze mi mlade na brisku spi mnohem lepe. akorat jsem se blba taky bala. kdybych se pres to prenesla, mozna by ty prvni mesice byly snesitelnejsi.

chvili brecet muze, to se mu nic nestane. i z toho chovani vyroste, zajimave je, ze starsi, ktera spala opravdu mizerne, porad se kojila a potrebovala nosit neni vubec tak tuliva jako ta mladsi. ona se chtela nosit, aby byla zabava a neco videla, ale s tulenim to nemelo moc spolecneho. a takova nemazlici je doted, na rozdil od mladsi, ktera od malinka umela usnout sama, ale chova se hrozne rada.

Offline Tezulie
232 příspěvků moje polička 30. března 2017 14:35
Reakce na žluťásek:

Jo, to je přesný. Je unavenej, ale nedokáže sám usnout. Nosím, chovám, houpu, drncám kočárem a on ne a ne zabrat. Aktuálně se mi podařilo uspat ho skoro po třech hodinách! snažení a už se zas začíná vrtět po pár minutách spánku.

Laktační poradkyně mi vyčinila za dudlík, ale bez něj bysme už asi byli úplně ztracení a musela bych ublížit sobě nebo jemu. Při uspávání je to jediná záchrana.

Dočítám po delší době, tak je možné, že už tu ta rada padla, ale mně u dvou ze tří dcer, které špatně usínaly a byly neklidné, hodně pomáhalo opravdu pevně zavinout, nejlépe do velké pleny nebo osušky tak, aby z nich byla houska a nemohly hýbat a mávat rukama. Jednak je právě ty ruce budily (reflexní pohyby) a jednak se naučilym že zavinutí je signál, že se jde spát a vytvořily si návyk usínat a šlo to mnohem snáz.

No a potom absolutně k nezaplacení byla hacka:

https://www.branakdetem.cz/hacka-pech.htm

dá se sehnat i různě na Fleru nebo přímo u pana Pecha (výrobce) a je to vynález století, ještě teď, ve třech letech, když je unavená si tam dcera vleze a odpočívá (už se tam vleže nevejde, ale miluje ji) a jako mimino tam úžasně spala, přes den vždy a na noc minimálně na usnutí...No a dudlík je skvělá věc a nakonec jde i v pohodě a bez křiku odnaučit, jen to člověk musí nechat uzrát a netlačit na pilu.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 30. března 2017 15:03
Reakce na žluťásek:

My máme Mutsy 4rider s nafukovacíma kolama. Ale nejde úplně do lehu a nemá nic na madle. Tašku tam věším na suché zipy. 

Offline Sweet Potato
39941 příspěvků moje polička 30. března 2017 15:20
Reakce na žluťásek:

My měli I`Coo Platon. Jediné, co bych mu vytkla, byla hmotnost.

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 30. března 2017 15:36
Reakce na žluťásek:

My meli Teutonii Spirit s3 s rucni brzdou, delaji i ctyrkolku, my meli trojkolku. Lehky, snadno ovladatelny, vesel se do naseho pidi vytahu, projeli jsme kazdy teren, nesetrili jsme ho. Zvladnul nase 2 deti, ted s nim jezdi svagrova a taky je nadsena. Kdyby te to zaujalo, tak lepsi jsou nafukovaci kola. Delaji jeste pevna, prisel mi takovy tvrdsi.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 30. března 2017 18:59

Díky za kočárové tipy, líbí se mi ten Mutsy.

Mulen Mohla bych tě poprosit, jestli pořád kočár používáte, jestli bys mi mohla změřit zadní kola v nejširším místě? Měli jsme trochu podobný x-lander, ten mi vyhovoval po všech směrech, ale má hrozně široká zadní kola a neprojel nám dveřmi výtahu.

A sporťák, jak moc jde položit? Mohlo by v tom být i nesedící dítě v případě, že mu už bude malá korba? (Na zimu s fusakem se mi už zřejmě do korby nevejde.)

Offline continuity
42337 příspěvků moje polička 30. března 2017 19:48
Reakce na žluťásek:

Mutsy dela i Urban Rider, co je plnohodnotna ctyrkolka, ale ma volnou zamykatelnou zadni napravu, takze manevrovatelnej je taky dobre a velice dobre se chova i v terenu a je hodne stabilni. jinak je to ten samy kocar, jenom podvozek jiny. tak jenom kdybys na nej narazila, takze muzes brat i ten.

uplna bomba je ten dodatecny kosik.

Offline Mulen
4963 příspěvků moje polička 30. března 2017 22:03
Reakce na žluťásek:

Používám, ale bohužel zůstal do velikonoc u našich v Olomouci  Kdyby to bylo i pak aktuální, změřím. Jinak široký je dost. Do lehu jde skoro, ten úhel je tak 175° Pokud má ten fusak díry pro pásy, tak by tam cca půlroční dítě být mohlo. Nám ale korbička vydržela docela dlouho. 

A ten dodatečný koš je super, akorát dost drahej. 

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 31. března 2017 08:46
Reakce na žluťásek:

Koukni na diskuzi na emiminu nebo modrem konikovi. Urcite to tam nekdo premeril. Tam tohle proberou ze vsech stran :) Mutsy ma kamaradka, obcas jsem ho vezla, je fajn.