Díky všem za tipy. Nakonec jsem se rozhodla "jen" upéct domácí cookies (raw dort jsem měla v plánu koupit, pochopitelně
), jeden z dvou dezertů, který umím a který jí nedávno u mě moc chutnal.
Cestou jim ještě uděláme nákup a koupíme květinu. Praktické dárky si opravdu nepřeje, a nepraktické dárky nepřichází v úvahu. Je to notorická vyhazovačka zbytečností, ještě o chlup horší, než já, a to já jsem dost radikální. Nic jako příbor by určitě neocenila. Navíc těch věcí i přes zákaz dostane určitě spoustu od nadšených babiček a dědečků. Hračky chtějí jen dřevěné, tak jedině to, kdybych ještě nekde cestou na nákupu potkala.
Jinak mě překvapuje, jak málo bezdětní okolo třiceti vědí o dětech, těhotenství apod. Já sice děti nemám, ale vždy jich kolem mě bylo až dost, takže spousta věcí pro mě fakt nejsou novinky. Ale připojim dvě drobné historky:
Před chvílí můj partner naprosto vážně položil otázku, proč k nim jako jedeme v tak debilní čas (výběr času jsme nechali čístě na novopečených rodičích, tak pro něj asi mají své důvody) a jestli si myslím, že u nich bude jakože společné jídlo, nebo jestli se má najíst dopředu
A to upozorňuji, že je to velmi empatický a starostlivý chlap, který je za normálních okolností z nás dvou ten "citlivější".
Těsně po porodu mě zase překvapily naše kamarádky. Máme na sociální síti společnou konverzaci. Porod proběhl v noci, někdy dopoledne kamarádka hlásila, že všechno ok, že jsou živí, zdraví, dítě krásné a ona totálně vyčerpaná, takže vše, jak má být :) No a co se nestalo ihned po záplavě gratulací? Ostatní holky ji začaly hned vzápětí bombardovat milionem otázek, jako co říká na rodičovství, jak se vyrovnává s mateřskou láskou, kolikrát už kojila, jaké byly pocity při porodu, jak proběhlo prasknutí vody a odjezd do porodnice apod. Pár hodin po porodu
Až jsem je měla potřebu trochu srovnat. A to jsou to všechno chytré, vzdělané a úspěšné ženy a já platím v partě za tu ledovou, necitelnou, cynickou a neempatickou královnu. Tak nevím