Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Emi
1115 příspěvků moje polička 31. března 2017 09:38
Reakce na žluťásek:

O víkendu bych Ti mohla změřit Mutsy Urban Rider, sama ho nedokážu sundat ze skříně, aniž bych si ho hodila na hlavu :-)

Jinak dcera je jarní a byla v korbičce do roka. Pravda je, že dcera je a byla malá, ale i v tom roce v ní měla dost místa. Pokud chceš, změřím Ti i korbičku.

Urban Rider má skvělé odpružení a dobře se s ním jezdí. Ale i ostatní Mutsy podvozky jsou prý skvělé. Na emiminu bývala diskuse jen o Mutsy, tak se koukni, jestli tam ještě je. 

Kromě přídavného koše ještě doporučuji sluneční stříšku (nejedná se o sluneční clonu), dává se namísto stříšky sporťáku, zajistí stín při spaní a sporťák neuzavře, takže v něm není rozehřátý vzduch jako ve stanu.

Offline žluťásek
8822 příspěvků moje polička 31. března 2017 10:06

Super, díky moc. Kouknu na ty diskuze, to mě nenapadlo a je jasný, že nejsem první, kdo vybírá kočár :-))

Offline žluťásek
8822 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 10:23

Kvůli tobě od včerejška furt koukám dítěti do pusinky a zkoumám mu jazyk, dásně a patro. Zdál se mi dost živý sen, že má moučnivku a museli jsme mu furt vyvařovat dudlíky!

Offline viktorka_od splavu
49141 příspěvků moje polička 01. dubna 2017 11:15
Reakce na žluťásek:

jeje pardoon:-))

ale poznáš to i na druhým konci

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 19:46
Reakce na žluťásek:

Další hroznej aspekt mateřství, taky mám živý sny, ve kterých se něco děje miminku, například postýlka je otevřená a dítě nikde, takže  muselo vypadnout, apod. Proč se mi třeba nezdá, že už je velkej a dostal Nobelovku? Abych se po celém dni trochu odreagovala. Nejlepší je, když se mi zdá, že slyším plakat dítě, a pak zjistím, že se mi to nezdá...

Online Gatita
8571 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 20:33

Já mám děsnou radost, ale radši to šoupnu sem, než do radovacího vlákna - náš chlapeček se dneska zničeho nic zvednul z podlahy a jistým krokem odkráčel. Nebo teda se spíš rovnou rozeběhl. Je mu rok a půl pryč a doposud nic, žádné první vrávoravé krůčky. Pediatrička nervózní, já už taky, kolečko po různých vyšetřeních. No a dneska tohle. Já jsem snad v životě nebyla na nikoho tak hrdá! Když se zvedal z bobku z podlahy a odlepil první chodidlo, bylo to, jako bych v šedesátých letech se zatajeným dechem sledovala start raketoplánu:-) A samozřejmě zrovna nemáme doma šampaňské!

Offline Sweet Potato
40009 příspěvků moje polička 02. dubna 2017 21:47
Reakce na Gatita:

malý krůček pro lidstvo, velký pro človíčka

Offline ziginka
725 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 07:58
Reakce na Gatita:

Gratuluji!

Offline Isca
4887 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 09:26
Reakce na Gatita:

Gratuluju  počkal ,až to bude umět pořádně. 

Offline Mulen
4967 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 09:57
Reakce na Gatita:

Krásný  Kdoví, jestli natrénoval tajně 

Offline žluťásek
8822 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 11:20
Reakce na dynda:

Tyhle katastrofický sny se mi zdály furt v těhotenství, nejhorší byly tři:

1) miminko mi zapadlo mezi pračku a umyvadlo

2) miminko mi při kojení spadlo z gauče a zapadlo do škvíry pod ním, odkud nešlo vyndant

3) nepodržela jsem mu hlavičku, ona se zaklimbala a zvrátila dozadu a miminko najednou vypadalo jako hadrová panenka s očima v sloup

Příšerný je, že syn občas když usíná, tak ještě párkrát napůl otevře očka a obrací ty oči v sloup. Vypadá to strašidelně a mně se vždycky vybaví ten strašnej živej sen.

Gatita Krásný!! Já jsem prej jako dítě strašně dlouho nemluvila, rodina už měla strach, že jsem nějaká opožděná a pak najednou jsem se rozkecala takřka v celých větách. Je neuvěřitelný, jaký děti dělají pokroky skokově. Dlouho nic a pak najednou obrovská vývojová proměna. Tak hodně šťastných krůčku prckovi :)

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 11:30
Reakce na Gatita:

Gratuluju malému chodci! My jsme se včera poprvé​ dočkali dlouho očekávaného zvednutí hlavičky. Byla to radost a úleva zároveň. Ale bylo vidět, že je ta hlava těžká...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 11:33
Reakce na žluťásek:

Pardon, já se těm snům úplně zasmála, jsou fakt na jedno brdo. Já mám ještě jeden - miminko bezvládně leží, já zachraňuju a křičím volejte doktora, okamžitě!

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 12:43
Reakce na žluťásek:

ja som mala najhorsie sny pred par dnami ked som musela byt hospitalizovana v nemocnici. manzel tiez v takom stave ze uz ani spat po takych nocnych morach nechcel. obsahy snov popisovat nebudem - su to vsetko fatalne a katastrofalne veci.

na druhej strane ako som pocula na gyn. porodnicke oddelenie tej nemocnice v ktorej som lezala same zle veci co sa tyka zdravotnych sestier tak za seba musim povedat ze baby boli uplne skvele a doktori tiez. dufam ze ak tam pojdem v najblizsej dobe tak uz ozaj len porodit.

Online Gatita
8571 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 13:29
Reakce na dynda:

Mulen žluťásek Sweet Potato + všichni ostatní: Moc děkuju, je to fakt úleva - v téměř 19 měsících:) Ale zato z nuly rovnou na stovku!

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 14:03
Reakce na Gatita:

Offline Lamicka
14161 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 14:07
Reakce na dynda:

Tyhle sny jsou hrozny. Nedavno se mi zdalo, ze se mi dcera utopila ve studni na chalupe. Bylo mi fyzicky spatne cely den. Jeste ted se mi svira zaludek. Pritom ta studna je nedostupna, pevne zavrena betonem, normalne by me to ani nenapadlo, ale asi to mam nekde v hlavne ulozene. 

Offline moora
8667 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 14:41
Reakce na Gatita:

Chlap, no. Kazda cinnost se napred musi dlouho promyslet.

Offline slniecko admin
19494 příspěvků moje polička 03. dubna 2017 16:17
Reakce na Gatita:

Gratulujem!!!

Mne sa tiež v tehotenstve snívali hrozné sny. Navrch sme stavali dom, ja som predtým nikdy v dome nebývala, tak sa poväčšinou týkali toho, ako mi bábo spadne dole schodami, alebo ja s bábom spadneme dolu schodami, alebo že vôbec nejak vypadne.

Dokonca dva si pamätám dodnes, v jednom mi spadla až do pivnice (nie, dom nebol podpivničený) a ja som ho hľadala v pivničných chodbách 4 roky, kým som ju nenašla už veľkú, chodiacu, ale stále neprebalenú v tej jednej plienke. A druhý, že mi spadla nejako z balkóna na balkón pod nami (nie, nemali sme v dome balkón a v byte pred tým sme boli na prvom poschodí) a susedia mi ju nechceli vrátiť.

No dopadlo to tak, že sme mali dve postieľky a manžel mi ju musel vždy ráno zniesť po schodoch zo spálne na dolné obytné poschodie a večer do spálne ju tiež vždy vynášal on :-D.

Online Mohučanka
7341 příspěvků moje polička 06. dubna 2017 09:15

rasaNori 

Já jsem právě taky moc nevěděla, "co s tím", "co teď?". Jsem ve věcech těhotenství dost ignorant, a to i teď v 9. měsíci. Nakonec jsem se tak nějak řídila (řídím) tím, co mi radil zdravý rozum a vlastní pocity, a v poslední době bohužel i doktor.  Zní to jako hrozné klišé, ale zjistila jsem, že mi nejvíc vyhovuje dělat to, co chci, na co se cítím, na co mám chuť. Samozřejmě to jde jen při prvním dítěti :-) Lízt jsem přestala - jednak jsem klasický softmover a nemyslím si, že by tahle pauza v tréninku na mě měla nějaký nevratný vliv, jednak jsem na to neměla energii. Ale vůbec. No a dalším důvodem bylo, že když jsem přece jen pár cest na skále TR zkusila, veškerá elegance pohybu byla pryč. A to mě nebavilo. Ale to má každý jinak...Vím, že některé holky lezly v pohodě celých 9 měsíců. Fakt je to individuální.

Teď už se ale těším na léto pod skalou :-)