Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 10:50

711990 Muj stryc ma 5 dcer a dedecek kdyz si rychle nemohl vzpomenout na spravne jmeno, oslovil vnucku poradovym cislem  

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 11:01
Offline moora
8619 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:33

mnum já někdy říkám lichý a sudý děti (jsou si totiž v lecčems podobní)

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 12:58

moora :-D Tak to je nejlepsi. A tys je mela nejak dva a dva s mezerou po sobe? Tady ma jedna holka 6-1 let. No tak to je na provaz:-D, ale ma chuvu na par hodin a moc je neresi teda;-)

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:03

Karja Ani ne, to byl takovej celkem plynulej proces bez vetsich pauz (0-6)

Lichy a sudy normalne klasika, 1 a 3, 2 a 4

Offline Ava
1117 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:48

Chtěla jsem vyprat nějaký věci pro mimino, co jsem včera dostala od kamarádky, a až u pračky jsem si uvědomila, že se vlastně nemají používat normální prášky... eh, budu matka roku fakt  Můžete mi doporučit něco z drogérie (máme tu jen TETU, dm bohužel ne, žádný eco obchod taky ne). Děkuju

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:58

Ava a v cem peres ted? Ja si jen davam pozor, abych davala vic machani. Jinak peru furt stejne. Predtim v Jelinkovi a ted v tom smradlavym Qualt. 

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:59

Ava Toto moc neřeším, taky jsem parkrat vyprala v normálním prášku. Nebo jsem to vyvařila a nedala prášek žádný, ani se to myslím nijak nesrazilo. Řekla bych, že snad každý výrobce má nějakou řadu "sensitive". Jinak jestli máš doma mýdlo a sodu, můžeš si vyrobit mýdlový sliz. Nezkoušela jsem to a asi taky záleží na druhu mýdla, ale moje uvědomělé kamarádky to dost používaly.

Offline JankaM
2980 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 13:59

Ava a jaké se jako používají? Já všechno prala v persilu, nic speciálního. A nežehlím dětské  doteď. Nejhorší matka roku jsem já, neboj. 

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:01

JankaM Existují speciální jemné prášky na dětské prádlo, neměly by dráždit pokožku. Ale nevím, složení jsem nikdy nezkoumala a i kdyby, asi bych stejně nepoznala, jestli je ok. 

Offline viktorka_od splavu
48804 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:02

Ava myslím že je to úplně jedno, důležité je dobře vymáchat a žádnou aviváž. nebo možná některým hroším kůžičkám nevadí ani to:-) řešila bych to leda kdyby mělo dítko nějaký problémy

Offline DruI
5345 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:02

Ava Tak třeba na to dítě ani citlivý nebude :o)

Já teď peru v Jelínkovi a je fajn. Ale teda nekupuju v drogerii, ale v Albertu. Ale nějaký prášek pro děti fakt bude mít každý výrobce. A pokud dítě nebude mít kožní problímy, tak to není třeba nějak hlouběji řešit.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:11

Ava Peru v normálním Persilu, prášku dávám málo (to jsem dávala vždycky), aviváže nevedu, na plenky ocet. Řešila bych to až v případě problémů.

Online Garfie
27852 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:14

mnum 711990 No vy se smějete, ale moje kamarádka má pět dětí a normálně o nich mluví jako o jedničce, trojce a tak....Trojka by chtěla v létě k moři, ale jedička má alergii na slunce....:-)

Offline Ava
1117 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:17

Peru v Jelenovi nejradši. Ani nevíte, jak jste mě uklidnily, že není třeba myslet na žádný speciální dětský praní  já myslela, že dětskej prášek je něco, přes co nejede vlak. Teď už je mi definitivně jasný, že se budu chodit radit jenom sem

Offline Ava
1117 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:18
Reakce na Gatita:

Jinak jestli máš doma mýdlo a sodu, můžeš si vyrobit mýdlový sliz. Nezkoušela jsem to a asi taky záleží na druhu mýdla, ale moje uvědomělé kamarádky to dost používaly.

​tak to přesně NENÍ můj případ

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:21

Garfie Tak je to rychlejsi nez si honem rozpomenout jakze se to ktere dite jmenuje. Poradi si clovek pamatuje tak nejak lepe

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:25

Ava Peru v Jelenovi dlouhodobe vsechno krome cerneho, vyhovuje mi ze z obleceni pak nerazi vune prasku. Nyni jsem koupila Jelinka ( protoze ma roztomily obal, zejo ), jsem zvedava zda v tom bude nejaky rozdil. A Jak psaly nade mnou, spis jde o to vymachani a absenci avivaze. 

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:26

Můj syn se mě každých pár minut ptá, kolik je hodin a minut. A když mu to řeknu, za chvíli zas přijde a zeptá se:"a teď? kolik je minut TEĎ?" Už jsme na tom oba fakt bídně. Dnes jsem byla po více než měsíci na nákupu. Od pěti jsem nespala, jak jsem z toho byla vzrušená a jak se mi vařil mozek, jestli má smysl brát si k roušce náušnice a jak to teda procedurálně zvládnu se vším tím dezinfikováním a hygienou kolem...

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:31

Nastávajúce matky teraz prestanú čítať: syn zas v noci nespí, cez deň občas spí a občas nie, zaspáva ale skoro stále s revom. Netuším čo mu je, vidno že je unavený, že spať potrebuje ale proste akonáhle odchádzam z izby, začne plakať, teda skôr revať a reve a reve a reve...A eštemáaktuálne ajobdobie vzdoru aak nie je po jeho, skôša si vnucovať veci plačom. Dnes som asi 100x rozdýchavala jeho správanie, dva razy som od neho musela aj odísť. Doobeda si ho vzal muž, boli 2 hodiny vonku a aj tak cez dvojo dverí počujem ako vreští v postieľke - hlavne, že stáť na nohách užnevládal od únavy...Posledný týždeňapol ma dosť často napadá myšlienka, žebezdetn život bol super a ak bysa to dalo, vrátila by som sa k nemu...