Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline MaeGandal
1628 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 16:49

na ČT se nám ještě líbilo Povídání o mamince a tatínkovi, mají to online

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 16:55

letolet to je dcerka moc šikovná, ten regál je vymazlený!

Offline Len
2668 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 18:07

711990 

Ehm, na raketu a dětský knížky není nikdy brzo (mám doma obojího dost:D).

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 18:18

dzizisketa syn nikdy nevydržalkeď som mu čítala, knihy "číta" tak, že nimi listuje, ukazuje prstom na to, čo ho zaujalo a ja muk tomu rozprávamalebo pomenuvávam.

Offline 711990
18254 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 18:37

Len tak ja jdu do toho:)))

Offline letolet
728 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 20:19

Pinot Noir bram děkuji, ráda jí to vyřídím

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 21:08

711990 včelár Jožko je super! Najprv ho syn sice odvrhol (ziadne auta, putovanie atd) ale teraz ju miluje a pozna uz cely proces vyroby medu a všetky komponenty :). Ale Tonda je na ňu este maly  

Ja som akurát dnes rozmyslala nad tým akk malo s detmi citam. Pri starsom sme citali denne x knih, teraz nemam vela casu, takze mladsiemu ma to napadne tak dva krat do tyzdna, vyklopime par okienok a hotovo a uz aj starsieho zanedbavam . Inak okrem vcelara je teraz oblubeny Velky vylet a Drobci ale tí su nanho dlhi ale ma ma  rad, tak vydrzi :) Je to super aj ako večerníček, kto je zo Slovenska tak aktuálne sa da zdarma pozriet v archive rtvs, spolu s Mimi a Lizou

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 21:10

711990 inak tiez ti je toho Jožka na zaciatku tak luto?

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 21:42

Mrakoplas ja taky ctu malo. Sama ctu rada a tesila se, az budu mit deti a budu jim cist. Starsimu ctu tak asi 5 minut denne pred usnutim, on do toho porad vstupuje, na neco se pta nebo zatvrzele listuje tam a zpet a prudi s nejakym oblibenym obrazkem. Me to takto cist nebavi a ani to moc nejde. A mladsimu? Tak tomu jsem neprecetla jeste nic. Ten chudak utrel na vsech frontach. Se starsim jsem vymetala doktory, rehabilitace, hratky s batolatky, porad ho přerovnávala v postylce, aby nebyl nezdrave dlouho v jedne poloze, cetla koulela se ze dvora takhle velka brambora...a s mladsim nic, tomu pestuju placatou hlavicku , neni jeste ani ockovany a omitku na strope nad postylkou uz ma asi nastudovanou do nejmensiho detailu...jako dost hresim na to, ze je porad tak spokojeny

Offline moora
8619 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 21:50

dětem jsem četla hodně ráda, ovšem 3 kola téhož mi pak už šla na nervy, nejmladší holt ostrouhal a poslouchal to, co se četlo starším

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 22:07

Gatita Ja si u te druhe kazdej den reknu, jestli na neco fatalniho nezapominam, ale fakt typu davat ji jist a tak. Tuhle jsem si rikala, ty jo a jo, vzdyt ji nedavam piti, no a pak mi to doslo. Nastetsi uz mi ta prvni dost pripomene: kapicky, mimi je bee, koupy, ňami (a to je se snad vsechno, ne?, vic se toho s miminama snad nedela?:-D). No a ale tuhle nejak sambo nebyl doma a az za dva dny mi doslo, jak se to nase mimino jmenuje, ja uz ji rikam Ňáňa tak ji pojmenovala starsi, musim si na to ted u doktorky dat pozor, at nejsem za dementa.

Offline Gatita
8420 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 22:10

Karja ja si je zas pletu, vzdycky mi jako prvni naskoci to spatne jmeno. A nekdy jen jmeno psa mych rodicu. A to mam ty deti jen dve...

Jinak v dememci Te asi troufnu. Pred koronou jsme byli na kyclich, bylo to vysetreni formou kdo driv prijde, ten driv mele - bez objednani se tam nahrnou mraky lidi, zapisuje se tuzkou na poradnik a pak se priklada karticka pojistence k nejaky ctecce. Takze krestni jsem zvojtila, musela jsem ho skrtnout a napsat jmeno spravneho ditete (jak kdybych jich mela pet...). Pak vylezla sestra a mela proslov, ze karticky maminek nejsou smeroplatny, at laskave nacitame karticky deti. Ja si rikam, jasny, jak to nekoho muze napadnout...no a hadej, kdo to byl;)

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 22:10

Gatita Jo a taky, s rou starsi me sambo furt prudil, ale furt, ze mam neco delat takhle a takhle, k te mensi mi nic nerekl, mozna dvakrat. Tak nevim, jestli uz to delam vsechno jak si predstavoval nebo je mu to uz u haje? Jo myslim, ze za b) je spravne. A taky s prvni obcas pobdel a tak, pri vecerech nespavejch pomohl, ted vubec:-D

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 22:11

Gatita Snad to neni treba Żeryk:-D

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 22:39

Gatita Mě taky obvykle naskočí zrovna to špatné jméno. Už si dělám srandu, že máme Eliášku a Evelínka místo Eliáška a Evelínky.

Jinak teda staršímu čtu a zatím ho to baví, už vzal i na milost klasické pohádky a nedávno jsme dočetli Krásu nesmírnou, to byla příjemná změna. Přímo čtení začal vyžadovat tak ve 3 letech, do té doby jsem mu jen vyprávěla, co je na obrázku. 

Mladší zatím o knížky nejeví dvakrát zájem. Občas si prohlídne obrázky a to je všechno.

Offline dzizisketa
8733 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 23:15

LOL, já když jdu po venku a chci malému něco ukázat, automaticky ze mě vypadne "hele Bonnie!"

Offline bram
4111 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 23:23

dzizisketa no když jsme si přivezli malou z porodnice, psa jsme už měli cca pět let. A manžel poměrně dlouho, když mi malou podával zpátky do náruče, říkal: běž k paničce.. :)

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 23:24

Ignis náš taky až ve třech letech, momentálně čteme jednu pohádku obvykle 14 dní totéž, až to zná slovo od slova, přejdeme na další. Mladší bude asi poslouchat to, co si vyžádá starší, protože plánujeme zpočátku společný pokoj.

Offline Tabea
7490 příspěvků moje polička 16. dubna 2020 23:26
Offline Ava
1117 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 00:06

Tak jsme dnes dostali takové to "odkládací" vibrační lehátko, co se kolem něj strhla jedna z mel s Mutzi. Hned jsem si na to vzpomněla