žluťásek no co, ve školce zalehne s ostatními. Ríšu uspávání doteď, ale ten rok a čtvrt, co chodil do školky, tam normálně spal. Ty dotazy "a co až..." a "co kdyby..." jsou ta nejzbytečnější starost na světě ;)
Vše o těhotenství a dětech
DruI
mam stejne pocity, proste neschopna matka. To abych nebyla namyslena ze jako papirovy odbornik na deti vsechno umim a vim ![]()
letfenixa Já když se snažím usnout a můj muž je na mobilu, tak mě sice nezajímá, co dělá, ale stejně mi to vadí
a to už jsem ho aspoň donutila vypnout si zvuk!!
Úplně ty děti chápu!!
Pinot Noir aha. A jak dlouho teda vydrzi vzhuru?
Tonda je po 2.5 hodinach vyrizenej. Vydrzi nekdy i 3, ale to uz je na hrane a hrozi ze bude pretazenej a bude blbe usinat. Ale taky zalezi, kolik toho naspi. Dneska vstaval v 6:30, znovu usnul v 9:30,spal do 10:30. Pak sel znovu spat v 1, spal do pul 3. No a tim padem jsem ho musela dat spat jeste ted, usnul asi pred pul hodinou. Koupat se tim padem pujde treba 2 hodiny po probuzeni. Ale jindy treba vstava pozdeji a odpoledne spi treba i 2.5 hodiny a pak jde do vany v 18:30 a spi jen 2x....tak nevim, jestli to nechat tak nebo to smerovat vic na ty 2 spanky?![]()
Pinot Noir no, tak nějak. Teď nejnověji poslouchám co bude dělat ve škole, když už trochu píše a něco málo přečte. No co by, bude to zdokonalovat.
Že nikdo nemá starost, co bude dělat v přírodovědě dítě, které pozná spoustu ptáků a brouků nebo to, co umí vyšplhat na strom :)
žluťásek tyhle lidi by mel nekdo prastit pokazdy, kdyz se takhle blbe zeptaj. Sambovi kvuli tomu dokonce brali knihy a zakazovali cist, jen aby nahodou neumel cist pred nastupem do skoly. Myslela jsemy ze dneska uz tohle nikdo neresi?
žluťásek U nás ve školce (je teda soukromá) to moc neřeší. Buďto usne u nějaké tety na klíně, nebo ho uspí v interiérovém kočárku. Souhlasím s tím, že se často dělají zbytečné starosti s tím, co bude až ![]()
Garfie hele radi neradi, moje mamka ma ve tride 28 deti. Je stastna jak blecha, kdyz nektery uz neco umi. Nedavno mi rikala, ze si spousta lidi neuvedomuje, jak je to tezky, bejt jedinej clovek v mistnosti, co umi cist
a dneska uz se snad na to psani taky tolik neda, ne? Mama kritizuje i takovy to, kdyz ucitel povoluje tem lepsim pero a ty matlaci musej furt tuzkou...ale nevim, no. Spravne drzeni tuzky se snad resi uz ve skolce, ne?
711990 přesně ani jeden ze synů do těch 6 měsíců nevydrželi dýl jak 2 hodiny vzhůru. Synovi je půl roku a vydrží dopoledne 1,5 h, před obědem 2 a odpoledne i 3, to už spí jen třeba půl hodiny, jinak 1,5 až 2.
Garfie já ho to neučím, momentálně ale nedělá skoro nic jinyho, než někde něco opisuje. To bych mu musela sebrat všechny papíry a tužky :)
Naopak se snažím pořád mu podstrkovat spíš nějaké aktivity na uvolnění ruky, velké spirály, kola, čáry, vlnovky, klikyháky... Ale bohužel holt jedou teď písmena, nic nenadělám. Píše pořád, všechno, podle předlohy i zpaměti.
Hodlám mu pořídit takovou pěknou Montessori pomůcku - smirková písmena, kde děti obtahují na destičce písmeno z toho hrubého materiálu (a tím pádem se učí uvolnit ruku) a pak přepisují tvar do bedničky s pískem nebo krupicí.
Karja A to jsem presne chtela slyset
no nejak bude
Hele to je fakt tim malym rozdilem, starsi je proste jeste mala. Az bude vetsi bude to lepsi. Plus to nase mimino je zlaty, ale vecery ma proste tezsi, tak treba vy si vyberete jiny minus nez tohle;-)
Evaeva diky moc:) jsem rada ze to muzu takhle porovnat!
711990nas uz asi od tych 7 mesiacov ma len dva spanky, ale polhodinove
. Najprv vydrzal aspon v kociku dlhsie ale teraz už ani to. Ked to spocitam, tak starsi naspi za 24h viac ako on.
A suhlasim so vsetkymi, nad skolkou nerozmýšľat, ja som z toho mala tiez stres, lebo doma je schopny vymyslat aj hodinu (odkedy ma veľkú postel a moze vyliezt). V skolke hned na prvy sup zaspal s ostatnými, este ho aj ucitelka chvalila, aky bol dobry (skoda, ze som to nemohla vidiet!)![]()
Mrakoplas jezis a to neni unavenej? U nas je to mozma kompenzace za noc, protoze v noci je to obcas takovy narocnejsi, protoze se ze spani pretaci na bricho, coz se mu nelibi a pak se pereme, protoze ho ja obracim na zada a on zas zpatky na bricho a takhle dokola treba hodinu![]()
711990 už vydrží vzhůru tři hodiny, před nočním spánkem čtyři. Kolem půl roku to byly dvě hodiny, ale on prostě spal déle, takže i tehdy mu stačily dva spánky. To se nedá nijak srovnávat, každý to má jinak. Pokud vidíš, že potřebuje tři, proč mu to nedopřát.
žluťásek Jé hele, zrovna u tebe bych fakt neměla vůbec strach, ale jsou i jiní rodiče :-)
711990
Jo, pravda je, že teď už se ani to psaní nehodnotí zvlášť, ale je součástí češtiny. Jako někdo se psát nenaučí nikdy, jako třeba já a syn
(psaní byla jediná dvojka, kterou jsem na vysvědčení na základce dostala...). Tvl 28 prvňáků? To by mělo být trestný!!
Ta potřeba spánku je dost individuální, mně starší spala od narození strašně málo a doteď ji stačí o hodně min spanku než ty mladší, třeba o 1,5 hodiny. U ty mensi jsem se zas bala, jak to bude zvládat ve škole, protože v poledne usínala ještě v šesti letech. Starší přes den nespí od 2 let.
Vlastně přemýšlím, kdy starší kromě porodnice a možná sestinedeli spala 3x za den. Jsem byla ráda, že ji nějak uspim 2x ![]()
Pinot Noir no jasne, spis jsem chtela mit srovnani jak to maj jiny deti. Ne ze bych ho nasilim drzela vzhuru;))
Garfie jojo, z toho 3 neumeli cesky, ted ve 3.tride uz neumi jen jeden, kterej travi pul skolniho roku v cizi zemi a jehoz rodice taky nemluvi cesky:D ale moje mama ma rada vyzvy
a to psani mas pravdu, navic fakt nema smysl hodnotit nejakej krasopis!
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje
Předvánoční Paříž „En plein coeur“