Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:38

DrowRanger odcházíš, když ještě nespí? To u prvního nemůžu doteď. Druhého položím a odejdu, se starším musím od prvního okamžiku až dodnes být, dokud neusne. Beru to jako fakt, proti kterému nemá cenu bojovat.

Offline katkas
257 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:42

DrowRanger Netrápí ho něco? Zuby? Takhle se u nás projevuje, že je malé nepříjemně, nemusí to být ani větší bolest.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:44

Pinot Noir áno, on bol na to normálne naučený, so mnou v miestnosti nezaspí, naopak sa chce hrať a pýta sa na ruky...Do postieľky ide unavený, do minulého týždňa tam v pohode zaspal sám, prípadne si chvíľu vykladal sám pre seba a zaspal. Netuším, či si chce zrušiť 1 zo spánkov (ešte stále spáva 2x denne) alebo len vymýšľa. Už sme to skúšali aj bez doobedného spánku - 1 deň to v pohode vydržal (to nezaspal) do obeda, tak som ho na druhý deň neukladala a všetko bolo v ten deň nahovno, bolo vidno, že mu ten spánok chýba. 

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:45

katkas lieky od bolesti nezabrali, to som už skúšala ako prvé...

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:47

Pinot Noir mame to s dcerou stejne, musime u ni byt aby aspon ostala v posteli. Kdyz nekdo z nas odejde, tak vyleze z postele a cte si knizku nebo si hraje. Klidne do deseti ( po obede uz nespava od leta, vstava mezi 7-8.). Vecerni uspavani u nas znamena 1,5-2 hod venovani se ji. Nevime co s tim uz delat, 3 roky temer nezname spolecny vecerni cas s muzem. nepomohlo zatim nic, ted mam pocit ze po zmene casu je to o to intenzivnejsi a usina pozdeji. Pritom je videt ze je vyrizena, ale tomu spanku se brani a brani az dokym neodpadne. Take to beru jako fakt a za pozitivum beru aspon to ze uz nam dovoli se aspon vzdalit a nemusime u postele sedet ty 2 hodiny. 
Nedokazu si zatim predstavit jak to zvladneme az se nam v lete narodi druhy kousek, to proste bude muset byt hodne samousinaci miminko

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:48

DrowRanger hm, dva spánky mi přijdou v tomto věku už teda moc. Ten přechod nikdy není příjemný a pár dní to zabere. A občas dojde k recidivě i po mnoha dnech až týdnech.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:53

moora Mno tak to je ten zabijackej plynulej proces, co ma ta znama;-)

Ava V Tete kupuji detskou Lovela na bile a na barevne. Mela jsem i detsky Persil, ale ta Lovela mi prijde takova min dryacka;-)

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:54

mnum u nás se večerní usínání vyřešilo tím, že jak se nám v noci nasádlí oba do postele, tak mladší, který vstává kolem páté, teď se to naštěstí už blíží i šesté hodině, tak staršího vzbudí, ačkoliv přirozeně by spal tak do půl osmé. Takže je večer unavený a v osm hodin, po jedné přečtené pohádce, mě chytí za ruku a do pěti minut spí jak špalek. Takže já tu na brzké vstávání občas nadávám, zajistilo nám ovšem na oplátku večerní čas na chvilku života "bez dětí". Tak třeba se to u vás taky vyřeší takhle samospádem.

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:55

DrowRanger My davame dceru nekdy spat uz ve ctvrt na 12, takze je to vpodstate takovej poledni spanek;-)'  stava o pul 7. Tak mozna by mu bodlo neco takovyho?

Offline Karja
43551 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:57

mnum My mame vecerni usinani se dvema desny. Maly mimino obden rve jak das, klidne hodinu a starsi sama neusne. Usina klidne trictvrte hodiny, takze musime byt doma dva a rozdelit si je. Kdyz jsem doma sama, tak je to moc, naposledy mi ta starsi usnula u Ordinace v pul 10 vecer nebo jak se ten serial jmenuje:-D.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:58

DrowRanger ještě mě napadá, jestli by nepotřeboval jinou postýlku. Má pořád tu miminkovskou? Náš musel v 15 měsících do normální velké postele se zábranou, zlepšilo to jeho spánek asi o tisíc procent. Už se v té dětské prostě mlátil do šprušlí. Bila jsem se tehdy do hlavy, že mě to nenapadlo dřív. Jenomže jak, když děti kamarádek tam klidně spaly ještě ve třech letech!

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 14:59

Pinot Noir to bych brala, radeji budicek v 6 a vecerku v 8 nez tak jak to mame nyni. 
Ja mam plan ze ji poverim ukolem ukazat miminku jak se usina hezky v postylce, uz nyni se kasa jak miminko bude vsemu ucit, tak se treba predvede

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:01

Karja A to jsem presne chtela slyset

no nejak bude

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:03

mnum měli jsme to tak taky, usínal až třeba v jedenáct večer, to už jsme chtěli jít spát taky. Děs. Soucítím a přeju, ať se to zlepší .

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:04

mnum máte nadějnější věkový rozdíl než Karja

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:18

Pinot Noir Dekuji, budeme to muset nejak prezit

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:19

Pinot Noir do veľkej postele sa ho ešte bojím dať, strašne sa prevracia a posúva, som si viac ako istá, že by vypadol tou malou časťou bez zábrany. Ale idem ho preučiť na 1 spánok, už ma to nebaví. Veď ak bude treba, tak odkväcne na zem. Inak do minulého týždňa spával 12 hodín v noci, 1 hodinu doobeda a1 hodinu poobede. Zrejme dospával čo nespal ako malé bábätko a už to teda dospal...

Karja u nás som ho donedávnamusela budiť o siedmej a 9:30 už sa pýtal spať, spal od 10:00 do 11:00 a okolo 13:45 už sa zas ukladal a spal zas hodinu. Teraz netuším ako ho ukladať, dnes bol hore od 5:00 a ešte o 10:00 reval v postieľke kým odkväcol...vstal po 40 minútach. Teraz som to s poobedným spánkom vzdala, pôjdeme von a budem dúfať, žesa niekde nezabije od únavy.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 17. dubna 2020 15:58

DrowRanger nevím v kolik ho dáváš spát, ale zkusila bych jeden spánek, ale třeba už od 11. Syn takhle spal dost dlouho, oběd dostal potom třeba až v ty dvě, spát chodil normálně v osm. Pak spal od půl jedné do tří, spát chodil pořád v osm.

S tím samostatným usínáním je to těžké, syn je zvyklý usínat sám, ale má prostě období, kdy ho musím uspat. Potom dokola zpívám jednu ukolébavku, mám zavřené oči, nereaguju na pokusy o zábavu, někdy o i hladím - pak se moc nehýbe a rychleji se zklidní.

Offline Pinot Noir
29239 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 16:13

DrowRanger tak pod tou otevřenou částí postele jsme taky měli pár týdnů navršené peřiny. On se v té velké posteli paradoxně hodně uklidnil, v malé se meškal, až byl celý omlácený, ale tam se najednou mohl rozvalit a udělat několik otoček, aniž by do něčeho narazil, tak spal mnohem klidněji. A nakonec nikdy nespadl.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 17. dubna 2020 16:31

DrowRanger Náš už spoustu měsíců spí jen jednou denně (je mu rok a půl). Respektive - většinou jednou denně, děláme to tak, jak to prostě vyjde. Já vím, že jste to měli s malým problematické a jste přísně režimoví (raději se ani neptám, proř ho budíte v sedm ráno ), ale zkus na pár dní trochu povolit, nechat tomu volnej průběh a víc ho pozorovat, určitě zjistíš, co by potřeboval. 

Malej spí nejčastěji mezi 12 a půl jednou, ale někdy si jde lehnout už v 11, někdy až ve dvě. Když je unavenej, spí klidně dopo i odpo, když není, nejde spát třeba vůbec. Nikdy jsem nepozorovala, že to pak bylo nějak horší, prostě když je unavenej, tak si s ním jdu lehnout a buďto usne, nebo ne. Často má i takovej ten odpolední útlum, kolem pátý, kdy si párkrát zívne, je takovej apatickej, tak mu třeba pustím pohádku, nebo se jen tak povalujeme. Já to chápu, na mě to taky v tu dobu často padá a vařím si druhý kafe Prostě to dítě je taky člověk, každej den to má jinak. Večer usíná dle únavy 10-40 minut. Já ležím u něj, mazlíme se a v klídku si sjíždím parfu nebo nějaký jiný nesmysly na mobilu. Když to někdy trvá extra dlouho (včera zrovna), tak mě to štve, ale celkově mi to vyhovuje, mám to takhle vlastně ráda. V průměru v 9 mám hotovo a může začít bujarej bezdětnej život = víno, obří hromada žrádla a seriál