Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18314 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:31

Potrefenáhusa dik! Akorat ja ted nejezdim mhd, tak leda bych se hecla dala to pesky.

Karja ted sem to zkoumala vsechny ty bazarovy skupiny vcetne ty lokalni. Ale to je zlo. Ja se tim nemam silu prokousavat, u nas asi bydlej samy straslivy lidi. Kaslu na to, budou mu stacit ty 4 bodycka co ted ma, doma nosi kratky pyzama a hotovo. 

dzizisketa my tady na sidlisti nemame nic, mate lepsi sidliste:) 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:33

Dala som inzerat do lokalnej fb darovacej skupiny na kolotoc nad postielku a starsi monitor dychu. No zaujem obrovsky ale pobavila ma nejaká slecna/pani, ktora mi do spravy v messengeri napisala:

-Mam zaujem

Ja: dobrý vecer, napiste mi prosím o co konkrétne, dala som inzeraty dva

- ja uz neviem, napiste mi co som myslela

???

Plus teda gramatika je nepublikovatelna.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:34

MP Meri ja som bola vždy typ, čo som bola oveľa radšej vonku, takže von chodím aj kvôli sebe a doma veľmi nič stíhať nemusím. Ráno hodím do práčky, keď prídeme zvonku, povešiam, obed buď ešte ráno čosi urobím alebo potom niečo rýchle ked malá spí a upratovanie ma nejako netrápi. Momentálne nič iné na práci nemám, teraz je hluché obdobie

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:36

Mrakoplas :-D:-D:-D

711990 Hele, tak ja si dneska jela pro lehatko, ke kteremu pani nenasla hrazdicku a posle mi ji po sousedovi:-D, to jsem tam teda fakt musela jezdit. To mas v kazdy lokalite asi

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:36

MP Meri já to taky moc neumím. My samotným odchodem z domu a návratem domů vygenerujeme dost bordelu, který by jinak nebyl, poházené oblečení (včetně mého, jak se ve spěchu převlékám), rozhrabané pootvírané skříně, jak jsem tam brala pláštěnky/stínítko/kšiltovku/rukavice/helmu či co bylo zrovna třeba, po návratu bláto z bot, ty posbírané přírodniny, umýt láhev na pití (obvykle zapomenu), převlíknout se... Přitom doma nějak míň bordelu teda není, protože nejvíc hraček se vytahá během hodiny po probuzení. Takže já v pobytu venku nějakou úsporu práce nevidím, spíš to, co bych pomalu a postupně dělala celý den, se mi nahrne na večer nebo to nestihnu vůbec. Jsem docela ráda, že kluci po tom venčení tak neprahnou a že si často vystačí i s tou zahradou.

Online continuity
42958 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:37

betsey tak hlavne pobyt vonku na tu výhodu, že sa v tej dobe negeneruje bordel doma. Ideálne teda bolo vypadnut ráno o 10 do zoo, tam si dať rovno obed a vrátiť sa večer. Mali sme permanentku a boli tam raz do týždňa

Offline 711990
18314 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:38

Karja ale tak aspon jsi tam jela sama ne?:) sis uzila chvili bez harantu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:40

Karja No jako dělej jak myslíš, ale já mám pocit, že se dvěma takhle malinkejma dětma toho máš sama až nad hlavu. Ačkoli samozřejmě chápu, že chceš mámě pomoct, budu se opakovat - mysli hlavně na sebe, nikdo jinej to za tebe neudělá.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:42

continuity my teda od pěti do desíti stihneme udělat už tolik bordelu, že se mi od toho vůbec odcházet nechce, protože ten návrat je jak rána do palice.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:42

MP Meri u nas se taky chodi dvakrát denne ven, vzdycky dve hodiny dopoledne a dve odpoledne. Doma je to s nima udesny. Mimino chce nosit, starší u vseho vyzaduje asistenci, pritom u niceho nevydrzi, furt tu nekdo rve a ja mam nervy jen jedny. Kazdej den cekam, ze zaklepe socialka. Venku je to za odmenu, syn se navíc unavi. Ale teda nevarim a neuklizim, tak nemusim hnát domu s tím, ze neco nestiham.

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:43

711990 Pepco je taky ve Vinoři, kdybys chtěla jít přírodou

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:43

Karja neboj, myslim aj na teba, nasla som vhodnu krabicu! Zajtra sa snad posuniem k dalsiemu kroku 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:46

Pinot Noir tak mít zahradu, tak se ven taky tolik neženu, ale na těch pár let to kupovat se nevyplatí My teda všechny ty věci, co si popsala, máme v předsíni stabilně včetně bláta a přírodnin. Podle toho to tam taky vypadá. Výprava je to často hrozná, ale venku se mi třeba poštěstí sedět na lavičce a číst si, zatímco syn leze do křoví nebo si hraje na hřišti. Dopoledne teď nechodíme hlavně kvůli malému, obávám se, že v kočárku by nespal tak dobře, navíc chodí spát hodinu a půl po probuzení a to se vypravit nestíháme. Ale hraček syn vyhází určitě míň, než když jsme doma. Ale loni to byla jasná volba, to se totiž nerozhazovaly hračky ale jiné věci, které mě nebavilo uklízet pořád dokola.

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:48

711990 Ne, jela jsem s tou malinkatou;-), ty dve se mi nedari nikomu nacpat:-D.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:49

Pinot Noir To vidím docela v živých barvách. A já myslela, že ty seš tým "venčit"

Já už to tu psala, já v tom chození ven spatřuju jenom samou komplikaci. To dítě je doma úplně na pohodu, bordel nějakej je jasnej, ale nic tragickýho (zatím). Takže zatímco někde něco kutí, já si po troškách dělám domácnost, práci, támhle si zacvičim, támhle zasadim kytky na balkóně, támhle vyřídím pár e-mailů ... když jdeme ven, tak za prvý to vypravování mě úplně drtí, to prostě neumim. Za druhý musím být venku pořád ve střehu, nemůžu z něj spustit oči ani na chvíli, ani nějak nemám nápady, co tady dělat, hřiště a parky mě nuděj k smrti, dítě by bylo asi nejstastnejsi koukat na nejakou stavbu, ale to me prekvapive taky moc nebere ... takze vetsinou jen nakoupime a jedem zase domu. A doma sice zatim nikdo nedrobi, ale prace se taky sama neudela. Navrch nemám pocit, že bych zdraví dítěte procházkou po Koněvově nějak prospěla, nebo já vlastně nevím, proč se tak to chození ven propaguje Jako na venkove/na chalupe/na zahrade je to neco jinyho.

Kdepak, nám (mně) je nejlíp pěkně doma na balkóně, máme tu sezení, ležení, odrážedlo, bazének, hlínu ... dva slunečníky A vzduch stejnej jako dole před barákem. 

Online continuity
42958 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:53

Pinot Noir Tak my jsme vstávali v osm, do desíti jsme akorát stihly snídani, oblékání a zabalit kocar. Pokud vstáváš v pět, je potřeba to přiměřeně posunout. Já napriklad vždy záviděla lidem, kteří stihli krmení hrabáčů. Tuším v deset ráno, pro mě to byla uplna utopie.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:54

MP Meri no jo Koňevka je něco jinýho než rondel na sídlišti, tady právě moc ve střehu být nemusím to spíš doma. Navíc syn začal mít pocit, že všechno co dělám, je zajímavé, takže mě chce asistovat nebo mě alespoň bombarduje dotazy. Takže si kutí přesně do té doby než začnu něco dělat. Přesazování kytek by byla fajn Montessori aktivita, ale na to nemám vždycky náladu.

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:55
Reakce na Pinot Noir:

continuity my teda od pěti do desíti stihneme udělat už tolik bordelu, že se mi od toho vůbec odcházet nechce, protože ten návrat je jak rána do palice.

​Ty navraty Jako uplne nejhorsi je odejit po obede a dorazit domu kolem sedmy Dite hladovy, ja hladova, v kuchyni jeste bordel od obeda, v loznici vytahany obleceni ze skrine, vykoupat dite, sebe, udelat jidlo, snist jidlo, nakrmit dite, zahnat do postele, ja vyrizena, dite nejvic naspeedovany, uspat dite, vylezt z loznice, uklidit bordel po obede i po veceri, zalejt balkon, zamest podlahu, nalejt vino, sezrat druhou veceri, padnout za vlast. A to mam jen jeden kus. Nesnasim to!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:56

continuity přesně, když já vstávám, švagrová už skoro svačí. Tudle se chlubila, že v osm už byla u rodičů, musela jsem se držet, abych ji spíš nepolitovala.

Offline viktorka_od splavu
49257 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 21:57

MP Meri ještě ti tam chybí chlap co dorazí z práce hladovej a udivenej cos dělala celej den, že tam máš takovej bordel