Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 22:40
Reakce na continuity:

On i uvaří, ale vytáhne recept a s každým jednotlivým krokem se chodí zeptat.

​Znám i horší.

Co kdybych udělal guláš? Já: OK. Tak já skočím nakoupit. Co je potřeba? Já: diktuju seznam. Klika cvakla, i lehám ke knize/k televizi/k noťasu/do vany.

Do pěti minut telefon: Jaký to maso?! Mají tady... Já: posloužím radou.

Za další dvě minuty: Která je lepší ta paprika? Mají tady... Já: tvl to je úplně jedno! (zkrátím to, telefonátů za nákup proběhne průměrně pět, poslední končí mým záchvatem)

Doma: No no, snad jsem tolik neobtěžoval! Hele poď se podívat, jak je to maso pěkný! Ano, je to maso.

Jo počkej, nechoď nikam,  jak velký to mam nakrájet?!

Kolik tý cibule?

Nejdřív osmahnout co?

Co tam eště dáváš?

Ježiš neřvi, snad sem se jen zeptal!

...

Budou lepší knedlíky nebo brambory?

No dyk se jenom ptám!

...

Otvírám si flašku. 

Offline continuity
42958 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 22:43

Karja si přečti ten svůj příspěvek o jeden výš. Já taky ráda jim dobře. 

Ať si to testuje na dětech, já zajdu do práce, třeba tam nějaké okynko bude otevřené.

Offline continuity
42958 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 22:46

barbucha no a tak nějak to proběhne i u nás. U tvého kroku otevírám flašku, já vstávám od práce a jdu to dodělat. 

Navíc, jak ten můj chlap dělá rukama a nikdy nenapsal víc než 10 řádku textu v kuse, úplně nemá zažitý, co to je se soustředit na práci. Jako už se to naučil, že nemá rušit, ale musi na to myslet. 

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 23:08

continuity 

To nemá zažitý snad žádnej chlap. Teď už nemusím, ale v dobách kdy jsem to občas potřebovala, to bylo úplně stejný. Vždy se servilním úvodem: Než začneš, ještě bych potřeboval vědět... Už jak se začly pomalu a opatrně otevírat dveře, roztřásly se mi vždycky ruce nad klávesnicí.

No nic, však po půlnoci je taky čas, že jo.

Offline Karja
44609 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 23:19

barbucha Ty jo, ty to mas jak z nejakeho scenare nebo spis fakt doslovnej prepis z diktafonu:-D

Offline barbucha blogger
35765 příspěvků moje polička 29. dubna 2020 23:28

Karja 

Prostě obrazy ze života, no.

Online Tabea
8082 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 06:59

Gatita A na kole by nejel? Moje děti bych na procházku pěšky lákala velmi těžce, na kole ale kdykoliv kamkoliv. 

Offline Gatita
8617 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 07:17

Tabea na kole jeste neumi, odrazedlo ma rad, ale i tak me po 15 minutach  zene domu. Zkratka to neni outdoorovy typ. 

Edit: do statistiky - ven chodim spis kvuli sobe, potrebuji se trochu protahnout a nerada doma cumim do toho bordelu. Stihat nic moc nepotrebuju, uklizet denne cely dum nema smysl a jidlo sidim cim dal vic. Jednou tydne privezou farmarsky maso, tak udelam nejaky poctivy jidlo na dva tri dny, a zbyle ctyri jime proste polotovary. A ani uz se za to nestydim...az nebude karantena a nebudem vsichni nalezli doma a zrat jako kobylky, tak se zas mozna polepsim...

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 07:19

Môj otec sa naučil variť, keď som mala 10 rokov a mama začala chodiť na týždňové školenia. Mama ho teda naučila, začala polievkami, a postupne sa pridávalo, až vie všetko, okrem sladkých jedál.

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 07:21

A som tím 'chodime von a doma je aj tak bordel'. Ale v skriniach sú kominky, milujem upratovanie skríň.

Offline Sweet Potato
40222 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 08:38
Reakce na Mrakoplas:

Dala som inzerat do lokalnej fb darovacej skupiny na kolotoc nad postielku a starsi monitor dychu. No zaujem obrovsky ale pobavila ma nejaká slecna/pani, ktora mi do spravy v messengeri napisala:

-Mam zaujem

Ja: dobrý vecer, napiste mi prosím o co konkrétne, dala som inzeraty dva

- ja uz neviem, napiste mi co som myslela

???

Plus teda gramatika je nepublikovatelna.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 08:42
Reakce na letfenixa:

A som tím 'chodime von a doma je aj tak bordel'. Ale v skriniach sú kominky, milujem upratovanie skríň.

​Pridi k nam prosim!

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 08:54
Reakce na Pinot Noir:

MP Meri ty jo, s takovým prvním, už bych měla tři!

​Když já se bojím a je vcelku jasný čeho

Já už to tu nechci moc rozpitvávat, ale on si se mnou ani nechce hrát Občas když mám hotovo, tak si k němu sednu do koutku, že si jako s něčím pohrajeme, ale probíhá to tak, že já vytáhnu nějakou hračku, on zajásá, vezme si ji, posadí se ke mně zády a začne si s ní hrát sám. Já tam pak chvíli sedím a nudím se a pak bez povšimnutí odejdu Na milost mě bere jenom jako stavečku puzzlí a předčítačku. To samé s tím uspáváním, on se mi sice nalepí do náruče, ale otočí se zády a šmudlá si plyšáka. Proto můžu v klidu mobilovat. Jak to tak po sobě čtu, tak opravdu doufám, že je normální

Offline Pinot Noir
29848 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 08:58

MP Meri to hraní je u nás podobné, Ríša by byl nejradši, kdybych u něj pořád seděla, ale nijak mu do hry nezasahovala. Když něco začnu třeba stavět, tak mi to taky vezme a už si jede po svém. 

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 09:08

Včera jsme šly s dcerou kolem nějakých stavebních dělníků, měli zrovna pauzu na svačinu a posedávali tam, a jak jsme tak šly kolem (asi 5 metrů od nich), tak dcera říká: pánové strašně smrděj, měli by se umejt

Opět jsem si vzpomněla, jak jsme před půl rokem až rokem řešili, že nemluví 

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 09:13

A dnes mi oficiálně končí ta slavná tříletá "dovolená", mám smíšené pocity a převažuje jeden - čas letí.

A ještě mi k tomu matka řekla: To to uteklo, co? A takhle uteče celý život

Offline letfenixa
10861 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 09:14

Mrakoplas rada, strašne rada skrine aj špajzu upratujem

Offline Isca
4890 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 09:47
Reakce na Mohučanka:

Včera jsme šly s dcerou kolem nějakých stavebních dělníků, měli zrovna pauzu na svačinu a posedávali tam, a jak jsme tak šly kolem (asi 5 metrů od nich), tak dcera říká: pánové strašně smrděj, měli by se umejt

Opět jsem si vzpomněla, jak jsme před půl rokem až rokem řešili, že nemluví 

klasický "dej pozor na to, co si přeješ".

Offline 711990
18314 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 10:13

Mohučanka no ale maminka ma vzdycky pravdu, to nevis?

Offline Mohučanka
7361 příspěvků moje polička 30. dubna 2020 10:21

711990 no právě!!!