Tak Betty Sweet Potato Jo, tak s tim manzelem mi to zas tak zajimavy neprijde, navic uz jsou parem docela dlouho. jako jo, je to zajima lovestory, ale tim tehotenstvim teda to uplne prebilo.
Vše o těhotenství a dětech
Karja Taky jí to moc přeju. Užila příliš mnoho strašného, to si nezaslouží nikdo prožít.
Působí na mě tedy poněkud vulgárně, asi je na vině její hluboký hlas, nevím.
Ale fakt jí to moc přeju, konečně snad bude všechno zlé za ní. ![]()
Chápu, že umět se postavit, je boží dovednost, ale proč to musí trénovat zrovna teď?! ![]()
Pinot Noir soucitim....u nas se presne kazdy dve hodiny trenuje lezeni:(
711990 Už mě to začíná zmáhat, už tak tři měsíce spím max 5 hodin roztrhaných do nejmíň tří etap, a to je i na mě málo. Včera už jsem si musela jít lehnout přes den, ale mně denní spánek dělá hrozně zle, po zbytek dne mě pak bolela hlava, že jsem myslela, že mi praskne. Chtěli jsme jet příští víkend k rodičům, viděli jsme se naposledy na začátku února, ale nějak se mi teď vůbec nechce tyhle noci absolvovat na návštěvě.
Taky soucítím, musíme to nějak přečkat. Tohle je takové horší období.
Pinot Noir Ouou soucitim s tebou, ten spanek je desnej a s dennim to mam uplne stejne. Vzdycky to jednou za mesic dva zkusim a pak si zbytek dne nadavam. Mne se ted rozbilo miminko. Uz vubec nevydrzi ani minutku sama v klidu, pretoci se na brisko a zacne jecet, nic ji neni dobry ani chovani, ani hrazdicka, ani lehatko, jeste tak nosit a delat kraviny to jo. Takze s ni kazdy dve minuty musim neco delat, ted uz fakt s nima doma neudelam nic, budu rada kdyz vyhodim posrane pliny a jist budeme asi neco hodne podobnyho. Ale odmitam si pripustit, ze je to trvalejsi stav, doufam, ze je to zalezilost dvou tri tydnu nez se fyzicky posune nekam dal;-)'
Hele devcata, kdybyste narazily na nejakou slevu na detske sandale, dejte vedet. I kdyz ted uz je na to pozde....to me mrzi, ze jsem prosvihla ty fare:-/. Ale kdo zavaha, ze jo..
Karja mladší taky nevydrží moc sám. Ode mě nic nevyžaduje, ale musím sedět vedle něj. Ještě vydrží koukat na staršího, ale ten zase moc nevydrží na jednom místě, rozhodně ne, když to potřebuju. Když je mladší vzhůru, tak taky nic neudělám, naštěstí dopoledne dost spí, tak aspoň nějaký oběd připravím. Ven se třeba připravujeme za neustálého řevu, a to mu co dvě minuty chodím do kočárku aspoň dát dudlík. Takže soucítím. Já sázím na plazení, ale zatím ty pokusy jsou dost marný.
Pinot Noir staršího, když se naučil stoupat, jsme u usínání museli držet ležícího v postýlce. Naštěstí stačilo ho hladit po zádech, dokud neusnul.
Laktacni poradkyne ano, nebo ne? Jake mate zkusenosti?
V pondeli se mi sekci narodila holcicka ve 37tt s vahou 2120g, skvele prospivajici, zrala, jen drobecek. Po porodu zhubla na 1970g, tak s ni jsem stale na neonatologii, ale diky skvele nemocnicni elektricke odsavacce je plne na mem mlece a velmi zrava. Umi se i prisat k prsu, vcera se poprve sama nakojila plnou davkou mleka. Jenze to se ji musi chtit, vetsinou si jen parkrat cucne a rve, jak je malicka, tak ji to unavuje. Takze minimalne v noci porad drzim rezim odsat mleko, odevzdat, poprosit sestru o pripravu davky mleka, mezitim prebalit a pak nakrmit, umyt a vysterilizovat odsavacku a lahev a jit konecne na chvili spat. Jenze zacatkem tydne mame jit domu a je mi jasne, ze kolotoc odsavani-krmeni je doma dlouhodobe neudrzitelny, nakonec bych do te lahve nalila sunar a pospala si. S ohledem na jeji vahu si nemuzu dovolit nejake experimenty, jako par dni zkouset jen prikladat a uvidim, jestli sama z hladu zacne, ona nema co hubnout. Ma teda smysl si tu laktacni pozvat?
Evaeva Jeee,to mi vubec nepis! No ona byla doted dobra pres den, hrala si v hrazdicce, obcas jsem ji vzala, dala jinam pro zmenu, dala na brisko, ale proste vydrzela treba deset minut, nekdy vic, proste dalo se s ni ,,vypit kafe,, (pro nazornost casu), ale ted aby ji clovek nosil jak vopici jinak pisti! S varenim nevim jak to udelam, driv jsem aspon varila odpoledne, ale ted ma jednak sambo vic prace a druhak je venku pekne, kdo by stal u plotny. Protoze kdyz mensi spi, snazim se jit s vetsi ven, kdyz je ted pekne, v zime mi to bylo jedno, ze je doma;-).
Zuzuli gratuluju k holčičce, ať se jí daří, čím dál lépe.
Já poradkyni neměla, spíš jsem tě chtěla uklidnit. Když se jí občas daří vypít dostatek z prsu, je to na dobré cestě, je opravdu maličká a všechno jí unavuje. I kdybys jí občas dala Sunar, tak pokud to bude třeba jednou denně, tak o mlíko nepřijdeš a je možné, že časem to nebude potřeba. Nebo si tu noční dávku můžeš zkusit odstříkat během dne a v noci jen ohřát. Navíc doma si uděláš svůj režim a možná ti to nakonec nebude připadat tak složité.
Zuzuli Jo, pozvi si ji;-), treba na neco prijdete, zas je skoda to nezkusit.
A gratuluji moc, at holcicka dela radost!
Zuzuli gratuluji a at se vám daří :) já bych ji na ta tvém místě zkusila, sama jsem měla dobrou zkušenost. Nejlépe, kdybys měla na nějakou doporučení, držím palce :)
Karja no já do teď syna trochu odbývala. Pořád jedl takové to dětské jídlo zelenina na páře, dušené maso z papiňáku a přílohu a to máš hned. Ale jak byl muž doma, tak jsem vařila "normální" jídla a bojím se, že už to nebude chtít. Syn navíc teď spí líp v postýlce, takže dopoledne nikam moc nechodíme, když ani ty kroužky starší teď nemá.
Mě právě přijde, že mladší pochopil, že když je sám, tak někde jinde se děje něco super zábavného. Já si teda kafe vypiju, jemu fakt většinou stačí sedět vedle, ale jakmile se vzdálím, tak řev strašnej.
Evaeva Karja dekuju za gratulaci
Jen dodam, ze muj soucasny plan je ted na cca mesic tu nemocnicni odsavacku si pujcit domu, protoze ze me tu jeji davku zvlada dostat velmi rychle a efektivne, vlastne ted je odsavani a krmeni i s mytim propriet rychlejsi, nez kojeni, a postupne ty denni varky nahrazovat za kojeni. A sunaru se taky nebranim, kdyz treba jednou nestihnu odsat.
Napadlo me, nema nekdo tip na laktacni z Prahy 6, Dejvice a sirsi okoli? A muzou ted vubec chodit domu?
BBlahopřeji moc, ať vám dělá jen radost! Poradkyni doporučuji Simonu Lazzari, ta mi pomohla okamžitě a je navíc velmi chrápající a milá.
Zuzuli gratuluju k holcicce!! At se vam dari:) ja si LP pozvala a naucila me polohu, co jsem neznala(savci) a tu pouzivam doted. Tonda byl nedonosenej(i kdyz o kilo tezsi nez tvoje holcicka), hodne spavej a tak v porodnici vubec nesal, ani z lahve a blbe se prisaval. Byli jsme v porodnici tyden a ja si rikala jak to asi bude vypadat doma....no uplne v pohode to bylo, proste se rozjedl. Ale odsavacku jsem si koupila a delala jsem to tak, ze jsem vlastne byla o jedno odsavani napred, tj. nekdo jiny mohl krmit uz odstrikanym mlekem a ja u toho odsavala. Hodilo se to zvlast vecer. Pres den jsem kojila. Jinak doma vyvaret odsavacku po kazdem pouziti nemusis, staci proplachnout membrany a sterilizovat jen jednou denne. Drzim palce, jste na velmi dobre ceste:) mala bude kazdym dnem silnejsi.
Zuzuli to si určitě půjč, tou ruční je to otrava. Plán máš podle mě dobrý, to určitě vyjde.
Poradkyni doporučuji Simonu Lazzari, ta mi pomohla okamžitě a je navíc velmi chrápající a milá.
to je super překlep, sorry ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články