Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:00
Reakce na Karja:

Ja vim, ze bych to mela vedet, ale nevim to....kdyz jsem po RD navazala v listopadu MD, budu mit ted po jejim skonceni zase narok na vybrani ,,bezne dovolene,, nez nastoupim na RD?

​Vznikne ti poměrná část dovolené za tu dobu co jsi byla na mateřské, tj. cca polovina.

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:07

Sairon Dik moc! Vubec jsem to nemohla na tech emiminech vygooglovat;-)

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:08

kocoureksuggy Zarinya Ja si to vubec neumim predstavit, vzdyt bych se ho musela na vsechno zeptat, co chce nosit:-D

Ale uz jsem ho parkrat poslala dobalit, ze mi prislo, ze toho ma hrozne malo.

Offline kocoureksuggy
1384 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:15

Karja 
No právě, já tím eliminuji, že zjistím na místě, že si zabalil dvě trička, dvoje ponožky a kartáček na zuby. Ne, my se před/při tom balení normálně domlouváme. Ono je dobré i vědět, zda ty plátěné kalhoty, co loni tak rád nosil, vůbec dopne! 

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:16

kocoureksuggy asi tak

nehlede na to,ze tak nejak vim za ty leta co nosi rad. Karja 

Offline kocoureksuggy
1384 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:19

Zarinya 
Jj, přesně. Vkus znám, vím, co má ve skříni a co nosí rád.

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:23

Pinot Noir To neni zadna prepjata snaha, mě opravdu nezajímá, co si chlap zbalil na bežky kam navic jede sam s kamaradama. Ani vetsinou nemám k dispozíci dost informaci, abych na jeho balící proces mohla nějak dohlédnout. 

A když byl schopen si zabalit na dva měsíce do Pákistánu, tak tiše předpokládám, že to nějak zvládne i na Krkonošskou chalupu. 

A co se týče děti, tam nějaká snaha je, to přiznávám.  ty se snažím systematicky vést k samostatnosti a to ve všem. Ale všechno to ma samozrejme nějaké mezistupně, momentálně jsou schopny si připravit hromádku, na kterou ode dveří kouknu, položím jeden dva doplňující dotazy a ony si to naskládají do určeného zavazadla.  když neví a přijdou se zeptat, tak jim samozřejmě poradím, ale s podivem, uz v těch osmi letech jsou schopne pochopit, že do hor potřebuji nepromokavou bundu, maximálně se řeší, kterou.  

Představa, že v 18 letech mě bude dítě činit odpovědnou za to, že mu chybí nějaký stěžejní kus výbavy, se mi vůbec, ale vůbec nezamlouvá. 

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:31

Já jsem v mládí jedné rodině hlídala dvě děti a jezdila s nimi jako chůva i na dovolené. Maminka holčiček nechávala balení hraček zcela na nich, mladší byly dva roky a kousek. To bylo fakt peklo. Starší si sbalila tu největší encyklopedii, kterou už jsem za Průhonicema měla na klíně až do Alp. Malá jednoho plyšáka a nazdar bazar, zabavte se jak chcete.

Ale zas mě to dost motivovalo zabalit na dovolenou pro syna dostatek různorodých malých hraček

Offline Zarinya
16413 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:35

žluťásek dvoulety dite si samo balilo?

Offline continuity
42962 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:36

žluťásek ale ty más kluka ještě malinkého. Debata je o dětech téměř pubertálních nebo skorodospelych. Ty většinou mají dost jasnou představu, co si chtějí/potrebuji vzít sebou a jsou schopny nějakého plánování. 

Online brrr
12330 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:37

Pinot Noir Ale tady přece nejde o to, že se někoho zeptáš, jestli nezapomněl např. na ručník. Já se taky muže ptám, jestli mu mám přibrat kartáček, když beru naše tři (někdy totiž mívá svůj cestovní). Jde o to, že třeba já osobně nechápu, proč bych měla balit věci dospělému člověku (nebo dítěti od určitého věku). Vlastně by mě ani nenapadlo, že to tak někdo má, kdyby to tak nepraktikovala velmi "nadšeně" kolegyně. Kluky třeba balím, ale mílovými kroky se blížíme ke stádium pouhé kontroly nachystaného. Tedy aspoň doufám.

Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:45

Já se teda přiznám, že pokud chlap kamkoli odjíždí sám, tak se o jeho zavazadlo vůbec nestarám, ale pokud máme jet někam spolu, tak na to trochu dohlížím, ne že bych mu přímo balila, ale vstupuju do toho. Pro představu, víkend v Praze-v pátek já s kamarádkou ve dvou, v sobotu přijíždí vlakem naši chlapi a v neděli jedeme domů. Takže můj se oblékl do nějakého šíleného starého trika, vzal si do kapsy zubní kartáček, doklady a peníze. Toť vše, nepřeháním. 

Děti balím sama, rsp. balím jim oblečení, všechno ostatní si musí nachystat sami. Dcera by se asi dovedla sbalit v pohodě, ale syn (je mu 8) zcela jistě ne, on je typ co v aktovce nosí pro jistotu všechny učebnice. Naprosto nepoužitelný v praktických věcech. 

Offline Karja
44612 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:49

Garfie Hahahaha, to je presny!

Offline Sweet Potato
40227 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:53

Pinot Noir Zeptání mi nevadí, naopak. I já se pro jistotu taky ptám. Pokud by se muž nestíhal sbalit třeba kvůli práci a řekl mi, ráda mu sbalím. Ale fakt vidím kolem sebe i vzorce, kde žena jakoby měla dítě ne jedno, to malé, ale ještě druhé, přerostlé a o to nesamostatnější.

Že děti se učily sbalit si postupně a pod dohledem, tak nějak přirozenou cestou, považuju za samozřejmé. A už dávno to nepovažuju za svoji povinnost, ale kdykoli jim samozřejmě pomůžu.

Offline žluťásek
8858 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:55

Zarinya Jen ty hračky, ale já bych teda dohlídla na hračky i té velké, jestli si nebere nějaký blbosti.

continuity přiznám, že mi tvoje holky připadají ještě malé na balení samy, ale samozřejmě jestli to funguje, tak super. Spíš že bych od osmiletého dítěte nečekala, že si dovede na dovolenou zabalit samo.

A původně myslím šlo o balení prakticky dospělejch kluků, kterým Viktorka musela půjčit svou bundu. No tak to pardon, to bych je v tom už nechala vymáchat a sama nemrzla. Osmi, deseti i dvanáctiletýmu bych se ještě obětovala :)

Na dovolenou balím sobě a synovi oblečení, pro všechny hygienu, kosmetiku apod. O svoje věci se stará muž sám, respektive konzultujeme. On je dost minimalista, ale od té doby, co na jedné dovolené v létě bylo celý týden maximálně 15 stupňů a on měl jen šortky, tak už balí prozíravěji. (Ale půjčovat si moje kalhoty bylo nad jeho hrdost, radši klepal kosu)

Offline 711990
18317 příspěvků moje polička 02. května 2020 16:56

Nevim, mne prijde normalni probrat, co si kdo chceme vzit, domluvit se kdo to kam sbali a tak....snazim se teda bez vyzvani nestourat do sambova baleni, ale vloni v lete jel na 3denni klientsky workshop do Nemecka a ja se ho chtela zeptat, jestli ma ty kalhoty co sem mu zehlila. Nezeptala jsem se a co myslite....bylo mi ho hrozne lito, protoze letel v kratasech a v nich taky stravil cely 3 pracovni dny. A bydleli tenkrat hrozne mimo centrum mesta, takze nestihal obchody. No a taky to prezil:)))

Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 02. května 2020 17:00

Teda když jsme u toho, já se teda sbalit umím docela dobře a efektivně, ale třeba zapomenuté zubní kartáčky už jsem taky sháněla na různých podivných místech

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 02. května 2020 17:03

Pinot Noir stěžejní věci (pas, peníze, lístky) si taky říkáme, ale jestli má ručník, tričko nebo ponožky mě tak nějak nezajímá. Ale já nejsem od přírody moc starostlivý typ, mě vyhovuje, když se každý stará o svoje.

I když kdyby mě manžel požádal, abych mu sbalila, tak mi to zásadně vadit nebude, ale musí to být komplet, s tim že já rozhodnu o všem, co bude brát sebou. Taková ta mezi cesta, že se ptám na jednotlivosti není nic pro mě.

Loni se mě manžel před odjezdem na dovolenou ptal, jestli jsem vzala eura. Asi 10x a já mu vždycky odpověděla, že ano. Akorát jsme se vzájemně nepochopili, on myslel těch vyměněných 15000 a já ty, co nám zbyly z minulý dovolený naštěstí se dalo skoro všude platit kartou

Offline Garfie
28514 příspěvků moje polička 02. května 2020 17:04

711990 To mi připomnělo, jak tady někdo psal, že "příště si vzpomene", tak to rozhodně neplatí. Můj muž si tak z 80% služebek doveze novou košili, jednou i sako. Že je to něco kupovaného ve spěchu a zhusta v Japonsku (tedy minimálně o číslo menší než potřebuje) a že to obecně vůbec nepotřebuje asi nemusím dodávat.

Offline Ignis
1334 příspěvků moje polička 02. května 2020 17:06
Reakce na Sweet Potato:

​Právě že ne! Vždycky se při návratu vyvrhnou hromady divných věcí, které nikam nepatří! A musej se třídit a čistit a tak.

přesně