Evaeva a kedy sa ti zdá vhodný vek na začatie ukazovania obrázkov? Syn dostal ako prvú knihu čiernobielu, že tak do 6 mesiacov je to vhodné, a potom dostal prvých 100 zvierat, na každej dvojstrane to bolo nakreslené iným štýlom,a v roku teda na požiadanie vedel ukázať viac- menej všetky, zvuky napodobniť vedel tých, čo som vedela ja, lebo ako robí chobotnica, fakt neviem ![]()
Vše o těhotenství a dětech
Prvého kliešťa v živote som mala ako vysokotehotna, a po pôrode asi 2. Bohužiaľ lezú na malého, aj napriek repelentom, už mal niekoľkokrát v ušiach, čo je hrozná predstava, že mu vlezu dnu, kým si ich všimnem, v rozkroku a tak.
letfenixa vhodný věk je ten, když je to baví. Jeho to bavilo asi od těch 10m, ale na moje dotazy kde je kočka a pod nijak nereagoval, ani neukazoval, natož aby mluvil. Bylo úplně jedno, jaké ty obrázky byly. A vydržel to chvilku, ono v té době obecně nevydržel u žádné hračky, zajímaly ho jen věci pro dospělé. Nejdřívp začal reagovat na ty na bílém pozadí, už nevím kolik mu bylo, asi 15m, najednou se naučil všechno z té knihy a pak už se naučil i ten zbytek. Ale v knize nikdy neukazoval, rovnou mluvil. Okolo dvou let byl další takový rozvoj řeči, to chtěl pořád dokola číst básničky. Tohle má ale každé dítě jinak a já nejsem žádný odborník. Obecně holky jsou na tadyty věci šikovnější.
"Mami, ty jsi v tom kuchaření vážně moc dobrá!! A nejlepší jsi v těch bramborách."
Hm, tak pečené brambory musím dělat častěji.
bram
Tak každá lichotka potěší!!! Jsi bramborová hvězda!!
Evaeva Jak se tady bavíte o těch zvířátkách, úplně se mi vybavilo, jak jsem poprvé zjistila, že syn má drsně vyvinutý smysl pro humor. Když jsme začali číst tady ty knížky, byla jsem úplně zoufalá, protože nikdy nepřiřadil zvíře správně, ukázal na kočku a řekl "bů", pes "mňau" a tak...a pak jsem ho jednou přistihla, jak si čte v postýlce, v domění, že ho nikdo neslyší a všechno říkal správně!!! ![]()
Garfie tak to je hustý, s ním musí být sranda.
Syn zase z těch zvuků říkal akorát tak haf, docela dlouho moc nemluvil a pak začal rovnou s normálními slovy. Akorát žirafě říkal krk, později krk dlouhej. Později jsem zjistila, že ty zvuky prostě neumí, musela jsem ho to doučit![]()
Garfie to mi robí aj syn - vie ukázať na obrázok ak sa ho pýtam kde je mačička, vie zamňaukať ak sa ho pýtam ako robí, ale akonáhle má pocit, že ho tým už otravujem, miesto mačky mi ukáže auto a ak sa opýtam ako robí mačička, tak zakačká alebo zakrochká :D A teda je vtipné, že s kamarátkou máme deti týždeň od seba, ten jej sa každý deň naučí nové slovo a aj ho používa, u nás stále frčia 4 slová a 10 citosloviec na všetko. Ak synovi poviem, aby napr. po mne zopakoval slovo auto, normálne odmietne (riadne zakrútenie hlavou a miesto nie vraví EE...). Hlavne, žeminule povedal krokodíl s takmer dokonalou výslovnosťou, vrátane R, odvtedy milosrdne občas povie kroko :D
bram
Tak i nick mas adekvatni, proste bramborovy master..!
Tak ja samozrejme nestriekam dieta od hlavy k päte
, len topanky a nohavice, na to je teraz vhodne pocasie a nijako mu to neublizi. Mna skor desi predstava chorob ako toho repelentu :/
Jděte s těmi klíšťaty do p* dele, zrovna jsem ze sebe jedno sundala.
Garfie to delaly moje obě děti. Si pamatuji jednu stránku, kde byl nějaký sysel nebo co a ona tomu vytrvale říkala kočička a výslovně nás tím zlobila. Chvíli tedy trvalo než jsme došli na to, že to dělá schválně, protože ji nebyly ještě dva.
continuity
Jo, to je přesný, mě by vůbec nenapadlo, že to tak malý dítě může dělat naschvál!!
DrowRanger Hele, to bude ten typ, co pak začne mluvit rovnou v celých větách, uvidíš!
Starší se vždycky, když dělá nějaké kraviny ptá jestli je to sranda:D
jeste by mne zajimalo, potrebuju koupit starsi gorace, do kdy jste detem kupovali tenisky z druhe ruky?
rasaNori nikdy.
continuity tak dik:D prosim te a tvoje mladsi nosila boty po starsi?
rasaNori jestli nepočítáš každou korunu, jakože asi ne, koupila bych nový. Já na ty bazary koukám jen koncem sezóny, když mi vyroste třeba z podzimních a je mi jasný, že za dva tři týdny to už bude na zimní. A přiznám se, že i tak beru jen v super stavu, minimálně nošený nebo nenošený. Za boty nechávám strašný prachy. Ale nějak mi vadí pocit, že nosí cizí ochozený, přestože prej v bf se nedá nic moc sešlapat.
rasaNori ani to jsem nedělala.
Jednou zimní, úplně tý první, chodila ještě malo, koupila jsem ji do toho nové vložky.
Ale mym dětem rostou nohy pomalu ( jako ostatne všechno), takže teď už boty spolehlivé zničí. neteče do nic nebo tak, ale jsou už fakt okopane. Ale dlouho měly jedny sandály a jedny kožené na sezonu a slus. Já jim ty letní sandály ještě pak dala do školky jako přezuvky.
žluťásek to nastesti ne, spis jak vidim jak jsou dorasovane po jedne holcicce (ehm), ktera jim dava fakt kour, tak je mi lito davat 1600 za boty co za sezonu zrasi...ted jsem ji koupila bazarove minimalne nosene, kozene za 200, to mi lito neni. Jenze tim jak jsme imrvere venku tak by se ty s goracem sikly zase![]()
continuity ja prave susim vsechny boty pro Saru![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články