rasaNori nechala bych to koňovi, je to tak za dlouho. Kdoví, co se ještě za tu dobu semele.
Vše o těhotenství a dětech
continuity prosím ťa, mne tak priebežne vŕta v hlave tá vaša škola, keď už som od fachu, ako môže tá dcerina učiteľka učiť matiku na 2.stupni? Ona má aj učiteľstvo 1.stupna aj matiku pre druhý? Dve vysoké? Či v Čechách je to inak?
Ehm, ještě někdo má dítě, které by tu mouku ihned vysypalo a já bych ji nacházela na různých místech ještě za měsíc?
No neslibovala jsem, že je to aktivita, u které si matka hodí nohy na stůl a v klidu vypije kafe ![]()
Já tyhle aktivity docela dobře zvládám, co jde vysát a utřít mi nijak moc nevadí. Zas mě třeba dráždí, když "pomáhá" u prádla, všechno akorát rozháže, vyválí po podlaze nebo složí zmuchláním do kuličky. Ono teda všechno pomáhání je dost nervy drásající, ještě že už nechce u všeho asistovat :)
žluťásek u nás sa level pomáhania tiež znížil, ale sú aktivity, ktoré si uzurpoval a ja ticho trpím ![]()
letfenixa mě třeba neva vůbec pomáhání v kuchyni, i když nadělá binec a trvá to dlouho. Ale někdy se to fakt nehodí a pak je křik, když si chci sfouknout rychle sama
žluťásek pomahanie pri varení je super, ide mu to skvelo, ale to že len on môže vybrať príbory z košíka a dať ich na miesto, ale vlastne to nerobí, lebo musí obsluhovať plysaky/planovat čo vyrobíme /ale ja sa ich nesmiem dotknúť, to je trest
olivieraa mám kombinaci 3 a 6 a je to úplně stejné, v klidu něco děláme tak čtvrt hodiny. Malý nevydrží ani u televize.
letfenixa Kamaradka má vystudovaný učitelství pro 2.stupen a střední školy, když zacala učit na 1., musela si udělat do určitý doby kurz.
žluťásek uaaa, nekdy fakt nechci slyset tu vetu: ,,Maminko, ja ti pomuzu." U vareni ci peceni mi asistuje asi od roku a pul, stala ve vezi a neco michala a respektovala kdyz jsem ji rekla ze neco delat nema, protoze je to nebezpecne. Ale v posledni dobe je strasne neopatrna - naklani se nad horky hrnec (diky za ochrannou mrizku na sporaku, jinak by byly popaleniny jiste...), strka mi ruce na misto kde krajim zeleninu, jako bonus k tomu vsechno matla po lince a pak otapka pul kuchyne... a ja jsem z toho hrozne vynervovana. Vzdy si reknu ze dnes budu v klidu a i tak to obvykle po nekolika napomenutich konci krikem...
letfenixa ja vůbec netuším jakou má aprobaci, ona učí hejneho metodou a na druhém stupni je matikarka, co učí klasicky a prý to dává těm hejnovym dost sesrat, ta ty svoje děti učí až do devítky. Ale nevím jestli všechny ročníky, které má na prvním stupni nebo jenom některé.
U nás se s tím moc neparaji, starší má od třetí třídy téměř na každý předmět jiného ucitele. Mladší je na tom trochu lépe, ale taky má tři různé učitelky.
Potrefenáhusa já teda mám aprobaci pro střední školy a ta je vazana na konkretni předměty, asi by mě nechali učit i fyziku, kdyby šlo do tuhého. ale jak se kurzem dozene ta všeobecna znalost, kterou prvostupnovy ucitel potřebuje?
Užijte si ta mrnata: dítě pari na telefonu nějakou úplnou kravinu a do toho mi klade dotazy jako:
- mami, myslíš, že na přistání na Phobosu budu potřebovat brzdící trysky?
olivieraa my to mame tiez tak ale vacsi kazistvet je ten starsi.
Inak vsetko najlepsie ku dnu matiek vsetkym ![]()
continuity Podle mě rozšiřujes aprobaci, třeba to tu nejakej učitel napíše, jak to funguje. Vim jen, ze to kamaradka musela mít k urcitymu datu, jinak by dal učit nemohla. Ale učí na venkovský škole v posumavi, tak tam myslím učitele neprehazujou vidlema
continuity Potrefenáhusa ono to slovo "kurz" působí v této souvislosti trochu pejorativne.
Musela si prostě doplnit didaktiky pro první stupeň.
Formu nechme stranou ![]()
olivieraa Mám kluky 4,5 roku od sebe. Starší byl vždycky poděs a nenechal nás dělat s mladším žádné aktivity. Společně nešlo nikdy nic. Výhoda byla, že se dal alespoň třeba na půl hodinky posadit k televizi a já mohla něco s mladším dělat. To byla jen chvíle, protože potom začal chodit do školy a to byla už většina věcí kolem něj. Naštěstí mladší byl "splachovací", zabavil se sám nebo se přidal k učení a něco si tam tiše dělal. Jediné kdy byl klid byla doba venku, takže jsme tam trávili většinu dne v zimě v létě. Na mladšího to nemá žádné následky
, takže můžeš být v klidu. Ale mlátí se, rvou se a hádají i dnes, kdy je jim 14 a 18. Samotný doma je pořád nechávám nerada, protože mám o toho mladšího trochu obavy, takže u nás klid zatím pořád nenastal.
Jenom didaktiky? Protože na druhém stupni už je aprobace na konkrétní předměty a umím si představit docela komplikace, když by matikar začal učit prvostupnovou češtinu. Nebo obráceně češtinar matiku, i když ta vypadá triviální. Nějaké prvouky asi da kdokoliv s mozkem v hlavě, učí se tam fakt základy.
continuity bude to asi rozširujúce vzdelávanie, ktoré bude zahŕňať didaktiku + odborný základ pre jednotlivé predmety. Na SVK je to odbor elementárna pedagogika, resp. učiteľsvo preprimárne vzdelávanie.
Renusatko Chceš říct, že ty rvačky neskončí?
Teď je denně trháme od sebe. Na druhou stranu je fakt, že díky karanténě se nejenom víc mlátí, ale občas si třeba chvíli povídají (a pak se poperou).
Ja proste neverím, že dvojročné vzdelávanie aka kurz, naviac diaľkovou formou, plnohodnotne nahradí 5-rocne denné štúdium. Mám mat-fyz, ako 3.predmet informatiku, to bolo práve 2-rocne štúdium formou 4 týždňových školení, učila som ju rok a keby som si niekam dávala žiadosť, zamlcim ju, plus môžem oficiálne odborne učiť angličtinu, lebo mám statnicu, ale z jazykovky, tj bez didaktiky predmetu, tiež som ju učila rok, a chcela som od detí veľa.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články