Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:09

žluťásek Já tam vůbec neumím hledat, pomoooc! Prosím tě, nepamatuješ si, v jaké kategorii jsou ty keeny? Nejsem to tam schopná objevit. Nebo jsou všechny pryč...

edit: tak nic, jsou tam už jen newport.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:21

Pinot Noir 

Paní byla stará škola a blbá! Já jednou přemýšlela ve frontě, jestli paní přede mnou je máma nebo babička. Pán vypadal na tátu, paní prošedivělá, v obličeji taková "vyblitá", dítě ve věku mezi mými dětmi. No, pak jsem si uvědomila, jak vypadám nenamalovaná a že si barvím vlasy, a docvaklo mi to. V životě by mě teda nenapadlo svoje úvahy vypustit z pusy. Tady všichni víme, jak vypadáš, takže JEDINĚ maminka U nás chodí jedna babička, o který jsem si dlouho myslela, že je to maminka, a nemohla jsem dát dokupy, kde bydlí

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:25

žluťásek . Mně se chce normálně brečet! Nevím, co dělat. Když mu řekneme předem, že tam s ním být nemůžeme, tak se kousne a prostě nepůjde, a potáhneme ho tam násilím, což si neumím představit. A dělat, že tam budeme s ním a pak u dveří říct sorry jako, za čtyři hodiny nazdar, to mi připadá jako mega prasárna, kterou svému dítěti nechci udělat.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:29

Emi vzhledem k tomu, že do 1. září zbývají dva pracovní dny a email poslali dnes večer, nic podobného zřejmě neplánují. Navíc riziko covidu by to moc nezmenšovalo.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:35

Pinot Noir A nemuze tam ze zacatku byt treba jen pul hodiny / hodinu? 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:37

Pinot Noir u vás do státní školky můžou první den rodiče? Jako do třídy? S tím jsem se u nás nesetkala.

Čímž nechci snižovat tu složitost situace, Ríši mi je líto. Možná bys to ještě mohla zkusit uhrát na to, že jste tím mysleli, že ho doprovodíte do té šatny. Ale jako podraz na dětech to je každopádně, bohužel i ty pokyny z ministerstva dostaly ty školy minulý týden. Tohle je fakt blbá doba a ti nahoře to ještě zhoršují.

Offline slniecko admin
19583 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:40

Ja nechápem, na kieho frasa tie školy tak silia. Ako chápem, že sú rodičia, ktorí nemajú veľmi na výber, ale trebárs moji sa ukázali dostatočne samostatní, čo sa týka domáceho učenia. Čísla sú už teraz horšie ako na jar, keby si mohli aspoň rodičia, ktorí s tým nemajú problém, nechať deti doma, okamžite by tam mali nižšiu hustotu a menšie riziko prenosu.

Takto mi to príde, že je to viac hra na to, aby sa rodičia, ktorí tam tie deti poslať musia/chcú necítili blbo (a teda u vyšších ročníkoch mi to príde skoro aj o tom, aby nebolo treba variť, lebo tie deti de facto doma môžu ostať aj samé).

No, anyway, pevne dúfam, že tak ako BA kraj zatvoril prvý, tak budú rýchli aj teraz, čo iné mi ostáva.

A ešte dotaz - nemáte nejakú vychytávku, balenia na čisté/použité rúška? Dávať im to denne do mikroténových sáčkov mi príde strašne neekologické.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:41

ziginka v pokynech píšou vyzvednout ve 12 - 12:30. Pokud jsou stejně rigidní jako ta minulá školka, tak v mezičase prostě neotevřou

Ještě zkusím napsat řediteli, jestli by nemohli uspořádat třeba setkání na zahradě.

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:46

Pinot Noir Za zeptani nic nedas. Syna jsem loni prvni tri dny vyzvedavala po svacine. Byla jsem z rodicu jedina, ale ve skolce nic nenamitali. Ve tride s detmi rodice zustavat nemohli. To zase docela chapu - tem detem, kteri tam rodice nemaji, to muze prijit lito.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:52

slniecko mě zas naopak přijde, že se po těch dětech nejvíc vozí. Jako že ty pravidla jsou pro ně nejpřísnější. Jako třeba nepustit rodiče s prvňáčky v první den do třídy mi přijde moc, předpokládám, že rodiče a děti sdílející společnou domácnost jsou většinou přenašeči stejných věcí. Nebo ta snaha co nejvíc omezit jejich potkávání třeba v kroužcích za situace, kdy ostatní klidně můžou jít večer do baru nebo třeba cvičit do fitka.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:53

ziginka u nás to v obou školkách chodí tak, že první den jsou tam s rodiči po celou dobu. Samozřejmě další dny už tam rodiče nemůžou. Chápu, že jinde je to třeba jinak, ale takhle to bylo oznámeno a na toto jsme ho připravili, takže teď to změnit je prostě prasárna. Navíc na základě doporučení, v jiných školkách přítomnost rodičů nezakázali, už jsem si to ověřila u kamarádek.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:54

Pinot Noir moje kamarádka vyzvedávala dítě po dopolední svačině ze školky snad první dva měsíce, možná že budou rádi, že mají o starosta míň. Ale myslím si, že u vás bude spíš problém to vlastní předání, ne?

Offline ziginka
727 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 19:54

Pinot Noir Jasne, takova zmena na posledni chvili je na h..., to kazdopadne.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 20:00

Evaeva nejhorší bude ho tam dostat . Jo, myslím, že to předání bude problém, pak už jsou dvě nebo čtyři hodiny asi jedno. Já si prostě od toho prvního společného dne hodně slibovala, znám ho a vím, že by to strašně moc pomohlo.

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 27. srpna 2020 20:07

Pinot Noir jako je to fakt na prd a žádné dobré řešení to asi nemá. Ještě můžeš doufat, že se bude bouřit víc rodičů a uspořádají aspoň setkání na zahradě. 

Offline žluťásek
8866 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 20:16

Evaeva v naší školce za normální situace můžou rodiče odvést do třídy, sedět v šatně a otevřenými dveřmi koukat dovnitr a dělat morální podporu.

Ty manévry teď se mi zdají absurdní, vždyť nejde o všechny rodiče všech dětí, pustit dovnitř aspoň jednoho z rodičů odvest dítě a být tam s ním půl hodiny, v rousce, já fakt moc riziko nevidím. Kdyby měli bejt nakažený, potenciálního malýho přenašeče si stejně nechaj ve třídě a bez roušky. 

Offline Emi
1116 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 20:51

Pinot Noir Zkus řediteli zavolat, zoufale a barvitě mu popiš problém a poraď se s ním, co by se s tím dalo dělat. Ale řeš jen svůj problém, setkání na zahradě pro všechny rodiče není podstatné. A zkus ředitele do té diskuze co nejvíc zapojit, ptej se, proč to nejde a co by ti poradil... Možná by šlo něco individuálně domluvit třeba o týden později, až ten hektický začátek roku pomine. A ten nápad se zahradou je dobrý, třeba byste si mohli přijít několikrát pohrát na zahradu s ostatními, takže by nebylo ranní předávání ani vyzvedávání. Jen to zabere víc času a asi by u toho nemohl být malý.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 21:51

Pinot Noir treba to nebude tak zle. Vim, ze jsi tu opakovane psala, ze se syn skolky desi a ma blbe vzpominky. A muzu ti napsat zas jen nasi zkusenost (protoze mam dojem, ze nase deti nemaji uplne nepodobne projevy...) - u nas to proslo prekvapive hladce. Nejdriv chodil do soukromych jesli, tam chodil dost nerad, hodne dlouho si nemohl zvyknout, a porad vykladal, jak uz tam nikdy nepujde. Pak mel prejit do statni skolky, bez jakekoli adaptace, v pulce skolniho roku. Ja zrovna sla do nove prace a hned na full time. Mesic jsme na to syna pripravovali, vzdy to skoncilo zoufalym placem, ze nechce. Hrozne jsem se bala, ze to neda. Navic v klasickem vetsim kolektivu, kde se s tim ucitelky na rozdil od soukromych zarizeni moc nemazou a od deti se ocekava urcita samostatnost....

Bylo to cele spatne: nastup mezi zajetou skupinu deti, po vanocich (tj dlouho doma...), slibovali jsme mu, ze tam s nim bude chodit kamarad, jenze ten zrovna ulehl s chripkou.....

Zvladl to skvele. Preju vam to take. Nam pomohlo brat ho co nejdriv domu, pokud muzes, doporucuju brat po obede. Aspon ze zacatku;)

Offline MPLee
3033 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 22:07

Prosim vas, byvaji nejake pravidelne akce na zidle Stokke, nebo nemam do konce roku nic ocekavat?

Offline dzizisketa
8968 příspěvků moje polička 27. srpna 2020 22:16

Je pozitivní, že v pohodě dopnu šaty z doby před těhotenstvím, pořád mi sluší... až teda na dekolt. Tam to pne, podle mě v nich asi musel Cimrman napsat ta ňádra dmoucí princezny Zlatovlásky.