Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:00

Pinot Noirnas tiez tak na zaciatku robil. V skolke sa mu pacilo ale vecer a hlavne rano jacal, ze nechce. Za par dni sa v skolke ani neotocil a utekal za hrackami. Snad si aj Risa zvykne, drzim palce.

Nas to caka zajtra, cele leto sa na skolku tesi, no uvidime rano aka bude zas realita.

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:06

Tabea Catherinne a další: děkuju moc za podporu!

Teď večer to bylo krušné, ráno bude ještě horší, ale už je velký a musí si zvyknout. Tahle školka je mnohem přívětivější než ta předchozí, milé učitelky, spousta hraček,se kterými si opravdu můžou hrát (v té předchozí na mě herna působila jako výstava, v každé vitríně jedna panenka nebo auto, vsadím se, že se děti "musely dovolit", jestli si to můžou vzít). Že schůzky mám pozitivní pocit, v té minulé školce byla schůzka sled příkazů, zákazů a "to nám přidává práci", tady informace spočívaly v tom, co školka dělá pro děti. Já bych tam zkrátka nastoupila hned! Takže zítra ho asi potáhnu za nohu a s pořádným řevem, ale musí to prostě zvládnout!

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:17

Pinot Noir 

Ono to ráno zase může vypadat jinak. Podle mě hrozně moc udělá i tvé naladění. Začali jste dobře.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:27

U nás je nová školka v pohodě, spíš si myslím, že až časem nastane, že se do školky nechce. Uvidíme. Děti jsem viděla, je to pěkná bandička, učitelkám nezávidím, mají tam všechno - takový dost výrazný charaktery - chlapeček, co se vulgárně vyjadřuje, malinká holčička, co ještě neumí ani pořádně mluvit, sígr (prohlásila maminka), co se nechtěl pustit maminky, svéráz, co zůstal snad půl hodiny v koupelně...

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:28

Pinot Noir pár dní možná týdnů potrvá než si zvykne, ale nakonec to bude dobré. Počítej taky, že se může stát, že to začne vypadat, že už si zvykl, ale na pár dní se ty "scény" vrátí. Už je to ale velký kluk. Ta školka vypadá dobře, snad budu mít taky šťastnou ruku při výběru. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:31

Mrakoplas ne z tělocviku. Ony se místo cvičení učili na další hodinu. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:32

A blbý dotaz - ZÁPLATY - kde se to shání (nejlépe online) a jak se to používá? Na šusťáky... Určitě už je spousta druhů a já jsem mimo.

To souvisí s mým povzdechem. Dneska byl den blbec, naštěstí jen prkotiny. Ale prťavka včera rozbila zrcadlo, tak snad nám nějak nezavařila.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:35

Evaeva ahaaa . Jasne, to bolo bezne aj u nas, som na to zabudla

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 01. zaří 2020 23:55

dynda nažehlovací v galanterii. Buď prodávají různé obrázky, třeba i reflexní nebo jako kus látky ze kterého si vystrihneš, kolik potřebuješ. Já to někdy dávám z rubu. Ale jak to bude držet na šusťákách nevím.

Offline Potrefenáhusa
38880 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 07:37
Reakce na continuity:

zítra jde dítě pod nůžky, vlasy do půli zad nejdu v době covidu riskovat.

​já s tebou soucitim, ale prosím te, jak souvisej ty vlasy s dobou covidu?

Offline letfenixa
10883 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 07:47

Potrefenáhusa že ich pri plávaní dobre nevysusi, prechladne a bude podozrivá?

Offline continuity
43142 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:04

Potrefenáhusa asi jak píše letfenixa 

Potřebuji, aby to dítě chodilo do školy co nejvíc, dokud to jde. Takže nechci, aby měla z půl dne mokrých vlasů rýmu, protože ani s blbou rýmou do školy nemůže. 

Offline rasaNori
8850 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:16

Dite ma dnes rano 37 a nic se zatim nevyrazilo. Tudiz se priklanim k jednodenni horecce zpusobene vypetim, meli jsme tu od ctvrtka bandu z vysky s detma a hned v pondeli tu byla muzova sira rodina neb sara slavila ty narozeniny a myslim ze to bylo na baru moc. Tak snad muj vikend klapne:D

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:31

Připojuju se k trápení se školkou. Starší dcera, předškolačka, anamnesticky do školy vždycky chtěla, jako malinká se pokoušela přelézat plot na zahradu školky za starším kamarádem, dobře se adaptovala a do školky chodila ráda. Minulý rok došlo k výměně učitelky k horšímu. Po zimě to doma začlo drhnout, došlo na slzy a nechuť do školky chodit. Nebyli jsme schopní z ní nic vytáhnout, až později zmínila, že paní učitelka dost křičí. Osobně s ní zřejmě žádný incident neměla (je celkem hodná), ale zjistila jsem, že ostatní rodiče už jsou dost výrazně nespokojení a prakticky jednou nohou v ředitelně ke stížnostem. Do toho přišla karanténa, do školky přestala chodit. Pak byla asi 3 týdny v červnu a o prázdninách už jsme jí opět nedonutily- hůř snášela výměny učitelek a smíšené třídy. A včera opět slzičky, veliké objímání doma, po cestě, ve školce (skoro jsem se musela odtrhnout). Dnes totéž, ani nechtěla dojíst snídani. Děsím se co bude a hlavně jak to bude s paní učitelkou. Je nám s mužem apriori nesympatická, zdá se dost neempatická- taková ne k dětem. Jsem z toho vykolejená- v létě jí bylo pět, měla by to být předškolačka a najednou je jak kdyby ve školce úplně začínala...

Offline marieu
5155 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:39

Potrefenáhusa Obávám se, že každý kýchnutí bude znamenat, že ty děti vyhoděj klidně z výuky/ze školky rovnou dom. Všichni z toho budou mít stíhu, budou na každej sopel chtít potvrzení od doktora, že to není covid, ale rýma nebo alergie. 

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:54

Tak u nás ráno děsný psycho, hodina záchvatu, až se třásl, kopal do věcí, do nás, když jsme ho oblíkali. Že se bojí, že se mu tam nelíbí... Odvést ho pěšky, jak bylo v plánu, to absolutně nešlo, takže jsme ho nacpali do auta a zmítajícího se pod sedadly odvezli. Před školkou jsem do něj hučela, Statečná autíčka dávala za vzor, hrála na city, přemlouvala, úplatky slibovala... Postupně se uklidnil, viděla jsem, jak mu to v hlavě šrotuje. A pak z něj vylezlo, že včera upadlo na kočárku kolo a on se bojí, že se učitelky budou zlobit! No tak jsem řekla, že nebudou a že jim to jdeme teda říct, aby to nechaly opravit, tak v pohodě vyskočil z auta a šel. No a v šatně jsem vytáhla nové gumáky-dinosaury a úplně se rozzářil, že je musí ukázat paní učitelce. Rychle se svlíknul a přezul a mazal dovnitř, jen gumáky vlály.

Zítra nás to čeká zřejmě znovu

Offline Pinot Noir
29902 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:56

marieu to je mi líto :( Učitelka hraje největší roli, nakonec na vybavení, programu ani jídle tolik nezáleží, nejdůležitější je ona. Někteří lidi by s dětmi pracovat neměli :(

Offline Aranel
6617 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:57

Pinot Noir Tyjo. Potlapkávám! Asi bych do sebe obrátila všechny sklenice z profilovky.

Trvá to, než se člověk naučí zpracovávat emoce a motivace.

Offline MaeGandal
1632 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:57

Pinot Noir tohle už bude dobrý. Scéna víte, z čeho byla. To je moc důležité. Paní učitelka se nezlobila, takže Ríša ví, že příští problém není problem. Ale člověk si tak říká, co zažil v předchozí školce. My to takhle měli s jeslemi. Do teď nevím, co se tam všechno dělo, nemluvil. Akorát teda do školky šel rád. Asi byl rád za změnu místa. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 08:57

marieu Hele ti bude jak kde. Naše školka přerušila provoz jen asi na dva ty nejkritictejsi týdny, jinak jedou celou dobu. Cilene tam dítě s rymou samozřejmě nedávám, ale už několikrát se mi stalo, ze mu ráno teklo z nosu, nebo mi ho odpoledne vraceli z ničeho nic unudlanyho ... a neřekl nikdy nikdo ani popel.