Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Len
2673 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 11:53

continuity 

Já jsem si normálně skoro jistá, že tvoje děti chodí do mý bejvalý ZŠ.:( Všechno super, ale tělocvikářka magor, ta musí bejt taky stejná. A do bazénu i v mrazech. No lituju tě dost, snad to bude všechno OK.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 11:59

U nás dnes tiež prvý raz jasle na dve hodiny. Syna tam zaniesli muž, odovzdávala prebehla v pohode, syn videl domček, tak sa chcel ísť hrať, tak si ho učiteľka odviedla. O dve hodiny som po neho prišla a sledovala ho chvíľku cez plot, stal trochu bokom, nehral sa a pozoroval. Učiteľky vyzerajú byť milé, za tú chvíľu čo má nevideli žiadna po deťoch nekricala, pekne sa s nimi hrali, rozprávali a aj spievali. Ale teda ako som zazvonila, syn má zbadal a hneď začal plakať, aj bolo vidno, že mal trochu červené oči od plaču pred tým, aj učiteľka vravela, že za nami plakal, takže tento týždeň ostávame len na tých dvoch, troch hodinách poobede a uvidíme ako sa to vyvinie. Ale mám tušenie, že bol hladný a preto aj mrzuty, lebo on sa síce ráno naranajkuje, ale potom do seba natlaci ešte kopu ovocia, tyčinky a chrumky a to dnes v jasliach nedostal. Zajtra mu nachystam z domu desiatu a poprosím učiteľku, aby mu ju pár ráz ponúkla, či nebude lepší. A teda zaspal mi už o 11:45.

Offline Garfie
28571 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 12:34

Ježiš, já jsem tak ráda, že obě moje děti jsou typický "školkový". Těšili se tam, chodily tam rády a kolikrát byly odpoledne naštvaný, že jdu moc brzo!!! Teda teď když to píšu, připadám si trochu jako krkavčí matka  Obě ale teda nastoupily až ve třech letech, do jestlí nechodily, jen do nějakých dětských skupin. Ale nějaký pláč ze školek i od cizích dětí si pamatuju jen ze svého dětství, teď od dětí vůbec. Lituju vás všechny, musí to být strašné

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 12:36

DrowRanger a mozes mu dat vlastne jedlo? U nas je kvoli korone zakazane cokolvek brat do skolky (aj ked to moc nedava zmysel ked sú tam deti bez rusok).

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 12:38

Garfienas tam tiez chodi rad, sambo mi pisal, ze nez vypisal rano papiere, syn sa prezliekol, dal pusinu a utekal pani ucitelke vykladat kde vsade bol v lete :). 

Ale prve dni minuly rok boli tiez s placom a par hysakmi ale ked zistil, ze je tam dobre, prestalo to.

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 12:40

continuity tiez myslim, ze narodenim surodenca sa to dost meni, nas bol predtym zvyknuty, ze ho strazil kde kto z rodiny, u babky aj spaval. Od narodenia mladsieho ho bolo tazko dakam dostať, teraz po vyse roku zase spal u babky ale to len preto, ze tam boli sestrine deti.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 12:55

MP Meri ja som napríklad nastúpila do škôlky až v piatich rokoch, dovtedy som bola s mamou a mladšou segrou doma a úplne bez problémov od prvého dňa. Dokonca že prvý deň som hneď vystrkala mamu z dverí, nech už ide preč. Mama bývala v práci dlho, takže ja som v škôlke bývala sama aj hodinu potom, čo odišlo posledné dieťa a bola som tam strašne rada. Mám na ňu úžasné spomienky. Takisto keď som nastúpila do školy, pamätám si prvý deň ako niektoré deti plakali a mamy ich utešovali a ja som vôbec nerozumela, že o čo ide. Ale ťažko povedať, či je to tým, že už som bola veľká a mamy som si dostatočne užila alebo proste len povahou.

Alicu som začala dávať minulý rok vo februári do takej miniškôlky u nás na sídlisku. Najprv som ju tam dala na hodinu a potom prišla po ňu a ona na mňa ani nepozrela a odmietla ísť domov. Tak som ju tam nechala ďalšiu hodinu a aj to som mala problém ju odtiaľ dostať. Potom som ju tam dvakrát do týždňa nechávala po dve hodiny a bola úplne v pohode. Potom to prerušila korona (dlho to bolo zavreté, lebo je to vedené ako detský kútik) a odvtedy som sa k tomu nedokopala aby som ju niekam dala. Ale myslím, že teraz by to už niesla horšie, som rada, že momentálne ju stráži muž a nemusím s ňou bojovať v šatni škôlky ako to tu tak čítam.

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:01

DrowRanger do skolky se nosit jidlo nesmi. U nas tedy ani bez korony. 

Offline brrr
12358 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:11

Garfie Neboj, u nás to bylo stejně. Kvůli mladšímu jsem i volala do školky, jestli by nemohl už od září a ne až od listopadu, jak bylo původně dohodnuto, jak tam chtěl jít. Do žádný zařízeních až do těch dvou a třičtrvte před tím nechodili. Ze školky jít nechtěli. Ale oni jsou tak hrr do všeho, naštěstí.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:12

Pinot Noir 

To bylo napínavý teda. Ale konec dobrý, tak ať to zítra klapne.

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:21

U nas se teda od nedele brecelo, ze do skolky ne. Brecelo se i vcera pri predavani. Ale kdyz jsem ho po obede vyzvedavala, tak zaril stestim a cesta domu nam trvala CTYRI a pul hodiny, protoze si nestihl s kamarady vsechno povedet a muselo se to jit dodelat na hriste;) 

U nas ta nechut a obcasny plac asi neodezni nikdy, i kdyz tam chodi vpodstate rad. Vylezlo z nej, ze ho nebavi malovani a "bublina" (to je rikanka, kterou si tam rano jako ritual rikaji), tak jsem mu rekla, ze to je holt neco za neco, ze jinak by zas nemel tolik kamaradu. Jeho sejri ty organizovane cinnosti, ale to proste patri k zivotu, ja ho doma neprimeju k nicemu. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:23

Gatita ani nas ich nema rad ale našťastie v skolke ho do toho nenutia, ako povedala jedna ucitelka "on ma svoj svet"

Offline Gatita
8638 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:27

Mrakoplas

On to tam asi vsechno nakonec vykona, soudic podle vykresu, ale bere to jako praci a ne jako zabavu. 

Offline moonlight
1535 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:28

Gatita Syn byl taky takový, školka byla problém celý tři roky, střídavě, ne teda pořád. Hraní s dětma v pořádku, zbytek už ne. Legendární je jeho hláška ze druháčku, kdy měl za učitelku mou známou, takovou fajn mladou holku. Když po něm něco chtěla, řekl jí prý, "že by chtěl někdy nějakou učitelku, která by ho furt s něčím neotravovala!

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2020 13:32

U nás problém začal taky až s narozením sourozence. Syna jsem dávala od necelých dvou let do miniškolky u nás v DDM první pololetí jen jednou týdně, bohužel tam začínají až na konci září, takže před narozením mladšího tam byl párkrát, všechno úplně v pohodě. Pak jsem ale musela v noci do porodnice, takže když se ráno probudil, byla u něj jen babička. Sice jsem ho na to připravovala, ale to úplně nejde. V týdnu ho manžel odvedl do školky, předání v pohodě, ale asi za hodinu mi volala paní učitelka, že brečí, ať pro něj přijdeme. Od té doby byl ráno pokaždé problém, v šatně brečel, nechtěl tam, i když se třeba den před tím těšil. Ale jakmile se zaklaply dveře, už jsem slyšela, jak se směje, což potvrdily i učitelky. Nejvíc se mi osvědčilo ho co nejrychleji svléct, rozloučit se a rychle ho šoupnout učitelce, ty tam jsou moc hodné, hned na něj mluvily, ukazovaly hračky. Čím déle jsem s ním v šatně byla tím horší to bylo. Když se to začalo konečně lepšit, přišla korona.

Jsem zvědavá, jak to bude letos, má jít do stejné miniškolky. Celé léto se tam těší, pořád o tom mluví, chodíme okolo skoro denně. Hrdě si koupil bačkůrky,... A dneska že prý tam nechce. Jsem fakt zvědavá, jak ho budu předávat s mladším u nohy. Začínají až za dva týdny, tak snad opravdu začnou.

Online Sweet Potato
40425 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 14:13

Starší teda první školkový týden taky nesršela nadšením. Půl roku se školky nemohla dočkat, tak týden před začátkem začala fňukat a vymýšlet, proč ne, pak bylo krizových ještě pár večerů. Další čtyři roky mi lála, že jdu moc brzo.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. zaří 2020 15:30

Evaeva jen takovy organizacni dotaz, ale jak se resi, kdyz odvedete dite do skolky, jdete do prace a oni vam za hodinu dve volaji, ze si pro nej mate prijit z duvodu place treba? Me to ceka az za par let teda, ale moje prace absolutne vylucuje moznost odejit a manzel je treba 200km daleko na schuzce s vypnutym zvonenim. Treba ta vase situace, kdy jste byla v porodnici...Ve skolce by meli byt ponekud zvykli, ne.

Online žluťásek
8866 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 15:50

Jos no tak zavolají ti, máš možnost se rozhodnout. Když nemůžeš, tak nemůžeš, bude to tam muset s pláčem vydržet. Nebo zavoláš babičce, poprosíš sestru, paní na hlídání. 

Stejně je ale potřeba předem vyřešit, kdo dítě vyzvedne, když to bude nutné. Horečka, zvrací, ve školce je nahlášená bomba... 

Online Sweet Potato
40425 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 15:53

Fakt někde ze školky takhle volají, vemte si ho, von tu brečí?

Online žluťásek
8866 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:03

Sweet Potato asi ne při nějakém zafňukání, ale tak když je dítě nový, malý a hystericky tam brečí. Já bych teda byla vděčná, že mi zavolaj a můžu si pro něj přijít.

U nás volaj i když nebrečí :) že je v pohodě, ale už se ptá po mamince, tak jestli chci přijít pro něj dřív. Nebo že plakal ráno, ale už dobrý, abych se nestresovala já. Dikybohu za to.