MP Meri to je soukromá školka, ne? Tam platí jiná pravidla ;)
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir To zní jako slusnej nápor na nervy ... budete se muset obrnit. Ale zní mi to jako pozitivní závěr, podle mě to je na dobré cestě.
MP Meri to je soukromá školka, ne? Tam platí jiná pravidla ;)
Hm, to je fakt, to mě nenapadlo, ze asi nechtějí přijít o platícího zákazníka
I kdyz oni si i za nemoc účtují 50 %, a měli by to bez práce.
Pinot Noir to jsou hrozny rana, kdyz matka dite narve do skolky a je zrala na prasky nebo aspon na panaka. A jeste pripadne musi podavat nejaky vykon v praci. A pak tam prijdes roztresena jako ratlik, co se pres den delo, a dite jako slunicko... a rano znova.
Mozna mel fakt Risa nejaky spatny zkusenosti v minule skolce, az zjisti, ze tady je to jinak, snad se uklidni. Drzim palce, at je to co nejdriv.
Nas starsi chlapecek je predskolak, takze to ma povinny, snad nebude domu tahat moc nemoci, kdyz ted maji to mimino. On do skolky chodil docela rad, po prvnim tydnu, dvou, nez si zvyknul. Kdyz po tom korona preruseni sel znova na fotbal a videl deti, pry se rozzaril jako slunicko, i do skolky pak par tydnu chodil a tesil se na kamarady. Ale chodil zatim jen na dopoledne, spal tam parkrat a to uz tak nadsenej nebyl.
Pinot Noir Ježíš, chudácek maly ![]()
Lituji i tebe, to musí být hrozny stres.
Kokoska já jsem se skolkovyma dětma přišla ráno splavena do rachoty, dopadla na židli a byla ráda, že muzu v klidu pracovat, nikdo na mne nejecí, nikdo nebrečí a nevzteka se z tlacícich ponožek.
Tak dcera včera přišla do školky, za nebohými rodiči se ani neohlédla a prchla mezi děti. A dneska ráno se probudila s výkřikem: "Jdeme do školky" a skoro jsem do ní ani nedostala snídani, protože prej: "Ve školce mají jídlo." :)
I když teda učitelky si ji asi už zaškatulkovaly, protože jsem se při vyzvedávání dozvěděla, že je divočejší a už se za ty dvě hodiny, co tam byla, stihla poprat s nějakým chlapečkem ![]()
Jezis, já se tresu ještě teď. Syn dneska hlásil, že do školky nejde, pak se nechal přemluvit, že teda jo, ale jedeme tramvaji a půjde i tatínek a maminka tam zůstane dlouho dlouho dlouho. Naštěstí paní učitelka dovolila, že můžu zůstat. Hodinu mi tam seděl na klíně, vzlykal, třásl se, objímal mě, jestli už můžeme jít pryč. Pak se nechal přesvědčit na meloun ke svačině a že si bude kreslit a půjdou ven. Sedím v parku vedle školky, ještě jsem nesnidala, nemám pití a klepu se jak ratlik.
žluťásek taky s ním naši museli na začátku občas jít oba, a ještě jet autem. Mají to 5 minut přes park, vlastně za rohem, autem je to náročnější než pěšky :D
žluťásek hod se do klidu, bez si koupit pití a svačinu.
Když ty budeš v pohodě, bude v pohodě i syn.
žluťásek vítej v pekle ![]()
Zažila jsem to už víckrát, jsem docela otrlá. Spíš mě to štve, než že bych se klepala. Užívej si volno a sbírej sílu na zítřek ;)
Pinot Noir mě je to fakt líto, vím, že je to pro něj těžký. Měli jsme plán, že minulý školní rok budeme v druhém pololetí chodit do dětské skupiny, aby si postupně zvyknul. Mají tam program pro děti s rodiči i bez rodičů, měla jsem v plánu chodit nejdřív s ním, na chvíli, na hodinku, na dvě. Až by byl připravený být tam sám, tak taky po kouskách.
Kvůli koronaviru to šlo všechno do háje, i teď vnímám v té školce, že tam nemám co dělat. Je mi to líto, že jsme ho tak hodili do vody.
Na školku je myslím přitom už připravený, rád si hraje s jinými dětmi, líbí se mu tam zahrada, mají spoustu hraček co má rád. Ale ty začátky jsou těžký, no.
Já včera celý den napjatě čekala,kdo budete mít jaké zážitky z prvního dne :)
U nás jsem si vydupala že si tam půjdeme ve čtvrtek na hodinu pohrát společně a pak další týden už půjde sama, tak jsem zvědavá. Když jsem si to včera s provozní domlouvala, v kolik můžeme přijít, tak jsem i do telefonu slyšela jak obrací oči v sloup, jestli je vážně nutné, abych tam byla s ní, že ráno odtrhávala chlapečka od maminky, protože se jí odmítal pustit a že to je přece normální. ![]()
A to se jedná o soukromou školku pro děti od 1 roku, to je fakt hrozný přístup. Doufám že ty tety budou empatičtější a nějak to zvládneme. Jak píše žluťásek, vím že školka je přesně to co jí teď bude sedět, ale odmítám ji tam dávat za každou cenu. Přitom je to strašná škoda a změnit ten systém by nebylo tak těžké.
Jak vas tak ctu, jsem rada ze starsi vzala v tech 2 letech skolku v klidu.
rasaNori tak Ríša v roce taky ;)
Dnes tam vyváděl chlapeček, křičel, jakoby ho vraždili, a jeho máma říkala, že už tam chodí druhým rokem, jen je teď v jiné třídě. Takže samozřejmě to, co máme my teď, nikomu nepřeju, ale mám už dost zkušeností, abych mohla říct, že v tomhle není člověk nikdy za vodou.
rasaNori to je spis o povaze ditete nez o veku, moje taky zacala chodit ve 2 letech a v klidu to tedy nebylo. Nastesti ji vetsinou odvadel tatinek, ja jsem z toho mela vycitky kdyz jsem ji tam zanechavala placici.
Pinot Noir Dneska je to druhý den, pořád se ještě můžu naivně utěšovat, že za posledních 5 měsíců tam byla 3 nebo 4 týdny a zvykne si. Mladší by si to s jí hned z fleku vyměnila. Vy jste měli doma teda solidní psycho, ale pak- jak jednoduchý může ta situace mít řešení, to musí být strašná úleva...
Já právě přemejším, jestli to ty větší děti obecně snáší hůř, jak už si to uvědomují, nebo je to jedno ... každopádně (samozřejmě naivně) doufám, že nás takový drama nečeká :)
MP Meri kámoška má stejně starou dceru jako je Rišák, ta se do školky těšila, s nadšením šla i dnes. Je prostě taková. A do soukromé před tím taky chodila, ale až od roka a čtvrt, zpětně si říkám, jestli ty jesle v 15 měsících nestojí za tou jeho nynější závislostí na mně.
Jesle ani ne, spíš narození bráchy. Jsou ještě malincí. Já měla dite, ktere se dožadovalo školek a poprvé jsem ji jim dala ve dvou letech rovnou na celý den, protože jsem prostě potrebovala. Pred tím jsme se tam byli jednou podívat na 20 minut. Byla úplně v pohodě, všichni cuceli, včetně tet. Takto tam chodila tak 2x týdne asi dva měsíce a pak se narodila ségra a už jsem ji nedostala ani s babičkou na hřiště. Trvalo celý rok, než si to sedlo a byla ochotná alespoň k té tchýni jít na celý den.
A teď je úplně vyrovnana a samostatná. Učitelka na ZS k ní posadila do lavice holku, která v první třídě plakala za mámou, aby měla psychickou podporu.
Mladší se nahrnula do školky za ségrou jak drak, žádné potíže, ale na každý tábor ji musíme přemlouvat doteď.
To si sedne, neboj. Pokud to nepůjde treba nekolik týdnů, asi bych to netlačila na krev, ale nemusí to nic znamenat.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.