Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:03

Sweet Potato ano, v mém okolí je to běžné.  Včera třeba volali kamarádce, holčička se rozloučila v pohodě  a s úsměvem, ale pak ji bouchl nehaky kluk, ona se rozbrecela a nebyli schopni ji skoro hodinu utisit, i se z toho pocurala, tak zavolali kamarádce jestli si pro ni nechce přijet. 

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:05

žluťásek to že zavolaji že už neplače je super, ušetří to celý den stresovani se.

Offline DrowRanger
3906 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:06

Mrakoplas Candance uvidíme, či mu to dajú. Ako v princípe mi je jedno čo mu dajú, len nech mu niečo dajú. On tam zatiaľ do desiaty neostáva, dnes bol fakt hladný, cestou domov kráčal a pritom vyjedal.

Online Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:12

Sweet Potato byla bych vděčná, kdyby mi z té loňské školky zavolali, že moc brečí. Vyzvedla jsem ho po čtyřech a půl hodině, kdy byl úplně bílej, třásl se a okolí očí měl modro-fialovo-červené a strčili mi ho s výčitkou, že "tady celou dobu vyvádí jak šílenej". Přitom jsem seděla doma deset minut pěšky od něj . To jsem byla v šoku, protože vím, že ze soukromé školky rodičům v takových případech volali.

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:14

Sairon To ze volaji beru a kvituji s povdekem... ale  asi bych jim musela rict, ze si musi poradit no. Nejsem krkavci matka, ale odejit treba behem petihodinove operace si nemuzu dovolit, rano se da jeste neco zaridit, ale kdyz uz je vse v behu...Kolegyni se se synem stalo (byl tedy na tabore a je mu uz cca 7), ze to tam nezvladal a ona slouzila zrovna vikend, manzel byl nekde na sluzebce...tak ho narychlo vyzvedla a chudak kluk byl cely den a noc v podstate sam na lekaraku. 

Online Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:17

Jos myslím, že první dny dítěte ve školce jsou docela událost, takže hodně rodičů tomu aspoň trošku přizpůsobí program. Asi bych se snažila vyhnout tomu dát dítě do nové školky a úplně nového systému v situaci, kdy oba naplno pracují (a nemají teda ani babičku, tetu, kamarádku, která by případně mohla zasáhnout).

Online viktorka_od splavu
49359 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:17

Jos v pripade ze dite dostane horecku, zvraci.. tak musis mit nekoho, kdo ho vyzvedne. a ze je dite rano v pohode a do obeda ma 39 + infekcni vyrazku apod, to se obcas proste stane. stejne bude muset mit nekoho pro dny kdy je skolka zavrena

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:19

Pinot Noir to jste ale narazili na fakt s prominutím blbé krávy (ta hezká zvířata prominou). Něco takového by s dětmi pracovat nemělo ani omylem, normálně se tu vztekám za vás, chudák malej, to snad není možný ani! Já jsem teda docela drsoň, syn šel v necelých 2,5 a hned na celý den. Šla jsem rovnou do práce, ale s učitelkami je samozřejmě domluva, že při potřebě volají. Kdyby byl nějaký problém. Potřebou teda nechápu situaci, kdy dítě je v pohodě a hraje si, ale ptá se po mámě. To bych zrovna ráda nebyla, ale každý to může mít jinak. Tak snad současná školka bude fajn a na ty hnusy Ríša brzy zapomene.

Online žluťásek
8866 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:23

Pinot Noir se nedivím, že má Ríša takovej blok. Uff, chudák

Malenge my jsme samozřejmě byli domluvení, paní učitelka je moc fajn a taková férová, slíbila, že zavolá a zavolala, i když byl v pohodě. Nabídla, že můžu přijít, ale zaroven hned podotkla, že to není nutné, že je v klidu, jen se ptá, kdy už přijdu. Já jsem za to moc ráda. 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:24

U nás ze začátku učitelka psala info ze je vše ok přes whatsapp, byla jsem rada. I jsem se parkrat přeptala na situaci, teď už o nedělám, precijen si říkám, ze dětí tam maj dost a to by nedělali nic jiného, než vypisovali. Ale je fajn mít tu možnost.

Online continuity
43144 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:26

viktorka_od splavu já si teda pamatuji, že mi volali celkem 2x jednou do škôlky šla babicka a jednou to bylo v červnu, kdy dceři naměřili 37.2 a nepustili ji kvůli covidu do školy. Tak jsem si tam sla dítě, které tam před 10 minutami došlo samo a po svych, vyzvednout. 

Jos me se to opravdu nestávalo, ale mě by třeba nenapadlo dat do školky dítě, které se mi už večer nezdá nebo pokud už má sourozenec příznaky neceho  (nejlepe rotaviru). Kolikrát tam volali matku k blijicimu dítěti a ona: no jo, jeji ségra blila už v noci. To mi přijde hrozne, většinou to sourozenec chytne tak jako tak a nacpat ho ještě rychle před tím na půl dne do skolky mi přijde úplně zbytečně. 

Offline Jos
příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:33

Pinot Noir Tak prvni dny jasne, samozrejme chapu i to, kdyz se zrani/osype, proste nenadale situace...Ale u ditete, ktere je treba ve skolce uz zvykle delsi dobu a jine dite ho prasti a ono place...no proste to bych doufala, ze vyresi ve skolce. 

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:34

Původní dotaz byl na mě, takže jak je to u nás. Já ho dávám jen do miniškolky při DDM, může tam být 2x týdně 4 hodiny, víc ne, mají tam pouze svačinu, na oběd je doma. Tady se asi úplně nepředpokládá, že na tu dobu jde někdo do práce. Volají, když dítě hodně brečí, to bych ho asi vyzvednout nemusela, ale taky když je nemocné, to bych musela. Mají tam napsány asi čtyři lidi, co mohou vyzvedávat, takže tam píšu třeba švagrovou, která je doma s dětmi, i když nepředpokládám, že by ho vyzvedávala, právě pro jistotu.

49359 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:43
Reakce na Jos:

Pinot Noir Tak prvni dny jasne, samozrejme chapu i to, kdyz se zrani/osype, proste nenadale situace...Ale u ditete, ktere je treba ve skolce uz zvykle delsi dobu a jine dite ho prasti a ono place...no proste to bych doufala, ze vyresi ve skolce. 

​no to kazdopadne. mne teda hlava nebere i ty babicky aj hlidacky, co jsou schopne zavolat do divadla/na ples - vratte se, breci a uz ho hlidat nebudu

Online Pinot Noir
29903 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:47

​no to kazdopadne. mne teda hlava nebere i ty babicky aj hlidacky, co jsou schopne zavolat do divadla/na ples - vratte se, breci a uz ho hlidat nebudu

​Tohle jsou báby za všechny prachy . To dělají asi ale jen celkově komplikované babičky, neumím si představit, že by to udělala moje máma nebo tchýně. Radši by si jazyk ukously

49359 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 16:50

Pinot Noir to jednak, a ja uz bych jim decko nesverila, radsi bych nekomu platila nez tohle

Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 17:13

Jos jo,  já tam nenapsala,  že to byl první den ve školce. 

Offline Malenge
4841 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 17:26

žluťásek Jasně, já to chápu, že jste asi měly nějakou domluvu. Jen u mě telefon s obsahem dítě je v pohodě, ale ptá se po vás, tak nechcete už přijít, by byl takový nevím, jak to úplně popsat, jako nepatřičný/rušivý element. Stejně bych odejít z práce nemohla a akorát bych na to myslela, co to jako bylo a zda se skutečně něco neděje. Prostě by mě to spíš naštvalo, než potěšilo  

Online Sweet Potato
40425 příspěvků moje polička 02. zaří 2020 17:27

Pinot Noir Tak to je samozřejmě druhý extrém. Mne teda překvapilo to "po hodině, odvezte si ho"

Offline Evaeva
příspěvků moje polička 02. zaří 2020 17:58

Malengeze začátku ty učitelky to dítě a rodinu neznají, ale po čase už vědí, jestli je maminka doma se sourozencem nebo naopak dělá třeba tu sálovou sestru nebo doktorku. Já bych očekávala, že zavolají, že brečí. Někdo pro to dítě dojít může a rád to udělá, někdo holt řekne, že bohužel. U nějakého zdravotního problému je to jasné.