711990 Znám několik žen, které tam šly rodit dobrovolně i několikrát, takže taková hrůza to být nemůže ;)
Vše o těhotenství a dětech
Pinot Noir Však taky na základě toho, že jste to tu psala, jsem si tu diskusi tenkrát našla ![]()
711990 Mi nemocnice taky nevaděj, v doktory mám důveru, žádnou PA jako prostředníka a tlumočníka myslím nepotřebuju, ale Apolinář má pár věcí, které mi hodně vadí. Hlavně teda porodní boxy a velké množství rodiček.
Garfie no zatim to je tak 50:50, ale kdyz to dopadne, tak to bude mit @Karja zapsany v notysku, zes gratulovala:D
MP Meri Já do té diskuze ještě občas nahlídnu, už to tam moc nežije, navíc mě začaly stresovat výčty toho, co dětičky umí (náš nic), ale hodně z těch ženských už je znovu těhotných a některé už mají po porodu dalšího. Já se ještě neoklepala z toho prvního ![]()
Za sebe bych příliš nedoporučila Motol, co se kontaktu s blízkými a miminkem týče. Partner může být přítomen pouze v druhé době porodní. Po porodu vám miminko nenechají na břiše, ale po nějakých rutinních úkonech (které by klidně mohly počkat nebo se nemusely konat vůbec) ho položí na vyhřívané lůžko vedle vás. Při porodu v noci ho pak odvezou na šestinedělí k sestrám a dostanete ho až ráno. Moje ňuňátko muselo první den strávit v inkubátoru a na tom pokoji není u inkubátorů ani pořádná židle, takže tam za ním můžete přijít pokoukat na chvilku a zas šupajdit do pokoje.
Jídlo se nevozí na pokoj, ale do jídelny, kam se s miminkama taky nejezdí a buď je odvezete k sestrám nebo se vystřídáte s druhou maminkou na pokoji v hlídání. Obě varianty mi docela vadily. Není povoleno nosit miminko v náručí po chodbě, všude se musí jezdit jen s tou průhlednou postýlkou.
A co mi teda vadilo ze všeho nejvíc, miminko nesmíte mít u sebe v posteli. Po kojení jste povinny ho odložit do postýlky, resp. můžete ho mít u sebe, dokud nespíte. Není povoleno s miminkem spát společně. Především z tohoto důvodu už bych v Motole rodit znovu nechtěla.
Na predporodny kurz som chodila, bol mi na nic, mala som cisarsky a venovali sme sa tam vylozene prirodzenemu porodu. Nemocnicu som nevyberala, v meste mame jednu a dobre ze som nespekulovala s inym mestom, takto som mala navstevy kazdy den. Stravili sme v porodnici nakoniec desat dni, kvoli mojmu vysokemu tlaku. Dieta som pri sebe nemala, v prvy den mi ho raz doniesli. Natrvalo mi ho dali az stvrty den.
žluťásek fakt je nekde povoleny mit dite v posteli nebo ho nosit po chodbe? pac u nas se to nesmi ani u nemocnych batolat...
viktorka_od splavu V Olomouci je to normálka.
viktorka_od splavu Tak toto zas bolo u nas bezne.
711990 Jezuskote ![]()
Ještě že tady všechny máte i jiný zájmy a nemusíme se s netěhotnejma stěhovat zas na další web!
Aranel no to nevim jeste - podle rychlosti, kterou se tady ta tehotenska infekce siri to vypada, ze brzo budete v oslabeni![]()
viktorka_od splavu Já zas nechápu důvod, proč bych svoje dítě nemohla nosit po chodbě. Jsem snad rodič, zodpovědná jsem za něj já. Když se mi budou slabostí podlamovat kolena, jistě vezmu ráda zavděk postýlkou, o kterou se opřu. Ale nechápu, proč to generálně zakazovat všem. Stejně jako to spaní v posteli.
žluťásek já jsem si jen došla před pokoj pro čaj s děckem v náručí, protože to že ji nesmím nosit jsem v tom poporodním rauši nějak nepobrala a dostala jsem takový sprcung že mi šla hlava kolem...njn baby friendly hospital...
Aranel sakra, asi si sedim na vedeni, ale to jsem nepochopila :D?
Kdybych nahodou rodila prirozene, coz asi nebudu, tak bych muze naopak chtela u prvni doby porodni a u druhe ne. Jeste budu muset overit, jak to tam maj.
Ten zakaz spani deti ve spolecne posteli chapu, resp. rozumim argumentu, ale proc se nesmi deti nosit, jen vozit? To mi nejak unika?
Můžu doporučit Neratovice, dítě nikam neodnášejí, můžete ho mít v posteli, po chodbě s ním můžete libovolně, může tam s vámi bydlet muž, takže dítě může být po celou dobu s vámi i po císaři, u přirozeného porodu může být doprovod po celou dobu, jídlo na pokoj, koupelna vlastní, personál skvělý. Rizikové těhotenství ale nepřijmou, stejně tak předčasný porod. Nemají dětskou JIP. Takže je to vždycky něco za něco, řekla bych.
MP Meri Já mám třeba nízký tlak, takže v kombinaci s nějakou tou ztrátou krve = motolice, mdloby. A někdy je to rychlé. U Apo.se jinak nosit smělo
MP Meri Já jsem taky u Apolináře a strašně moc tam chci, doufám, že to nevyrodim někde jinde:-D. Mně to tam prostě sedlo. Nejsprve jsem po nějakých recenzích a doporučení se dostavila k zápisu do Motola a říkám ty jo, tady rodit nechci...prostě takovej divnej pocit. A u Apolináře se mi to sedlo hned, byla jsem i na porodním kurzu a třeba jako kecali, ale z toho porodního kurzu jsem odcházela s pocitem, že porod je pohoda a že je tam prostě plná porodnice kvalifikovaných lékařů a sester a to mimino ze mě dostanou, jak nejlíp budou moct. A to je asi hlavní, nestresovat se předem:-). A ohledně partnera u porodu mám pocit, že není jen na přípravu na porod, což by mělo být nějaký to papírování plus klistýr, jinak pak snad jo, protože i říkali těm partnerům, co mají dělat aby partnerce ulevili. Ale přesně nevim, já už mám nějak vymeteno v hlavě.
DrowRanger Sairon Hele, s tim odnášením to nebude tak horký. Mně říkali u Apolináře, že standardně ho vezmou pryč jen na ty první vyšetření a pak ti ho hnedka šoupnou. Já se ještě jako debil ptala, jako ho budu mít hned pořád u sebe?? A prý jo, když se budu cítit dobře a miminko taky, já myslela, že si právě chvíli dáchnu a mimino mi donesou jen na kojení!
711990 Taky nic neřikám, ale měla jsem nějaký tušení už na těch brejlích, i jsem to říkala doma:-D. Takže kdyby jooo, tak musím pak taky pogratulovat. Jo a na Bulovce rodila kolegyně a manžel tam na první dobu porodní nebyl, to vim na 100 %.
MP Meri ja som presne toho názoru, že u prvej doby pôrodnej muža áno, pri druhej nie. No ale uvidíme, ako sa všetko vyvinie.
V meste, kde bývam teraz, je len jedna nemocnica, v meste kde sa snáď stihnem presťahovať, je tiež len jedna nemocnica, takže to nejako extrémne neriešim, kde budem, tam porodím, a verím, že všetko dopadne dobre. Sestra sa ma pýtala, či nechcem ísť rodiť do Čiech, že tam je všetko lepšie, ale keď mne sa nechce veľmi cestovať ![]()
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Nasaj (vůně) v KORY
Esxence 2026: Zavíračkou to nekončí
Esxence 2026: Podruhé. Teda pokračování.