Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 01. října 2020 12:31

tina díky za super nápad. Hned jsme si polepili klávesy barevnými puntíky a udělala jsem "noty" na pár písniček.

Pro syna byla největší zábava lepit ty puntíky na klávesy, hrát podle teček je fakt těžký. Nám to samé udělal táta, když jsme byly malé, ale zřejmě jsme byly o dost starší, pamatuju si to jako bezva zábavu, že jsem to milovala. 

Offline tina
6318 příspěvků moje polička 01. října 2020 12:35

žluťásek naopak já moc děkuju

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 01. října 2020 12:39

tina já neumím bohuzel noty, se asi taky budu učit hrát podle puntíků. Hraju jednou rukou jednoduché melodie podle sluchu, ale se spoustou chyb a pořád se opravuju a je to asi pro okolí dost otravné

Online Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 01. října 2020 12:44

pilgrim Jsi doufám šťastná vdova?!

Offline žluťásek
8867 příspěvků moje polička 01. října 2020 12:48

Syn si právě vytáhnul lepící pásku a zalepil první dveře na své velké plastové tramvaji, protože "tam nesmí jít panáčky, protože tam musí být pan řidič sám"

Včera rozesadil panáčky v duplo autobusu se slovy "je tam málo lidích, ani nemusí mít roušky"

To člověk ani neví, jestli se smát nebo mu z toho má jít mráz po zádech. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 01. října 2020 12:50
Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:10

Zuzuli 

Ony ty příkrmy nejsou všespásný. Dokud jsem kojila, syn si nevzal do pusy UM. Vyzkoušeli jsme asi milion saviček, triků, poloh. Příkrmy - jídlo jsou fajn pro dítě podle mě i jako zkoušení něčeho nového, aktivita atd. Ze začátku z toho moc živin asi nepoberou - když člověk vidí, jak to v téměř nezměněné podobě profrčí do plíny

A taky jsou děti, co o to moc nestojí, všeho vezmou dvě lžičky s hotovo. Takže když se zařídíš podle doktorky, stejně není zaručeno, že bude spokojená. Podle mě normálně prospívající dítě s faldama nemůže být nedojedený. Donošená nedonošená, asi je prostě malá, no. U nás jde dcera v mých stopách, celá malá a drobná, zkoumali ji hodně doktorů, než se narodila, protože vypadala pod míru. Skončilo to konstatováním, že asi genetika - je malá.

Offline Tabea
8141 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:14

MPLee Chicco next 2 me vypadá jako ta z Lidlu, tzn je větší, než babybay, ty jedny nozicky jdou ale sklopit, takže je není třeba pod postel strčit. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:38

Ava ty prvni dny, resp. noci jsme to mely s malinkou stejne, mezi 22. a 4. rano se nespalo, resp. ja ne, ona si dala vzdy par minut na mne a po odlozeni a nez jsem si ja stihla lehnout a zabrat, opet plakala a dozadovala se bradavky v puse. Od 5. dne se to vyrazne zlepsilo a vetsinu dni se koji tak nejak normalne, nekolikahodinovy kojici a nosici maraton ma uz jen obcas

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:38

Potrefenáhusa 

Porvrzuju, že některý děti opravdu jsou objektivně krásný. Nám se nějak povedlo objektivně krásný jenom jedno. Druhý podle mě spadá do kategorie nejkrásnější pro maminku, tatínka a babičky.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:44
Reakce na Potrefenáhusa:

​Já mám uřvaný, ale až na první tejden v noci spavý, s kratkejma pauzama spi cca 21-7,30. Akorat toho moc nenaspi přes den, resp.je ochotna spát na mně/v šátku a občas v jedoucim kočáru. 

​Můj model č. 1. Do roka spal přes den jen v jedoucím kočáru. Mezi 1. a 2. rokem byl jeden spánek doma, až dvouhodinový, jaká pohoda! Od druhého roku docela peklo, spánku se brání, ale chybí mu. Noční spaní je ale dlouhodobě v normálu, ťukám na dřevo.

Offline Pinot Noir
29922 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:47

Dnes mi paní učitelka ve školce řekla, že Ríša krásně mluví a má úžasnou slovní zásobu

(Asi aby vyvážila, že včera řekla, že se neumí převlékat .)

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:47
Reakce na Zuzuli:

Ava moje cerstva zkusenost je takova, ze ve chvili, kdy jsme se na ten nemocnicni rezim kojeni vykaslaly, se me i male dost ulevilo a kvalita meho zivota dost prudce stoupla. Nebudu v noci budit spici dite, protoze zvoni budik, ze uz zase podle rozpisu ma pit, stejne jako dostane napit driv, kdyz zrovna ona chce. Obcas nema zajem tri hodiny a pak se nadlabne, obcas si trochu cucne kazdou hodinu... A mlika se tak tvori taky plno a jsme obe v klidu. Tyhle pravidla mi prijdou uplne ujeta, to je jako kdybych ja dostala hrnek caje kazdy den presne ve tri a mela na nej presne ctyri minuty na vypiti. V zadnem pripade bych ho nemohla obcas vypit rychle, protoze mam zizen, ani si ho pomalu pul hodiny popijet u knizky a zakusku, protoze na to mam zrovna naladu. 

​tyhlety rezimy akorad svadi k tomu aby si do tabulky matky psaly vymyslene casy a navazene cisla. U vas to ale musim trochu obhajit, protoze dvoukilove dite je realne ohrozeno hypoglykemii a tak je dobre vedet jaky ma celkovy prijem mleka, zda ma uz matka rozvinutou laktaci a zda si to dite dokaze z prsou vytahnout, nektere deti jsou z toho sani po nekolika minutach opravdu vyrizene. Vy jste to nastesti zvladly hezky, ale ne kazdemu to tak dobre naskoci a bylo by chybou nechat nedonosene dite o hladu 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:52

tina 

Next má podle mě velikosti akorát. Což je ale trošku o ústa, protože jiný značky maj oblečení větší než udává cedulka (HM, Lindex, Lidl) a jak je člověk zvyklej na rezervu, tak zrovna Next, Reserved, Mango, Zara ji nemaj.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:53

Ava strávila jsem šestinedělí v posteli s dítětem u prsu. O bradavky jsem myslela že snad přijdu. A hlavně jsem to pořád řešila a bála se, že je to špatně. Teď myslím, že se prostě učil pít a potřeboval kontakt. Ve třech měsících má teď 7 kilo a nají se klidně za 10 minut ;) takže za mě je nejlepší zůstat v klidu (jak je to jen možné, mně to moc nešlo). Notebook, sluchátka, seriál a láhev s vodou do postele. A na bradavky mi nakonec nejvíc pomohl olivový olej. Moc přeju, ať si vše brzy sedne. 

Offline tina
6318 příspěvků moje polička 01. října 2020 13:59

dynda moc děkuju, to je dobrý vědět. Mě překvapilo v zimě Tchibo. Objednala jsem punčocháče a body v aktuální velikosti a ta rezerva tam najednou proti dřívějšku vůbec nebyla. A pak jsem se na jaře dozvěděla od prodavačky v obchodě, že si maminky stěžovaly, že jim to velikostně nesedí, takže najednou to dělají menší. Kdyby to aspoň na tom webu zmínili...

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:02

tina 

Tak za Tchibo děkuju, tam vlastně taky počítám s rezervou, tak už nebudu.

Offline tina
6318 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:05

dynda nevím, jestli to platí teda úplně u všech položek, zas tolik toho u nich nenakupuju. Naposled nějaký svetřík pro dceru a tam mi teda prodavačka doporučila ještě o číslo větší..

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:06

mnum já ležela v porodnici, kde ty záznamy falšovali sestry

Online Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:22

dynda ja nepopiram, ze je drobna, je. Ale v kontextu nasi rodiny je ale naprosto prumerne velka. Navic tipuju, ze v pul roce tech sest kilo jako ostatni u nas mit bude, cimz se dostane na trojnasobek porodni vahy, takze mi prospivajici prijde :) a na prikrmy brzo dojde, uz ted nas strasne zvedave sleduje, kdyz neco jime, tak brzo dostane ochutnat. Kdyz si vezmu, jak moc ji chutnal bananovy espumisan a jahodovy paralen sirup, tak to asi bude mit uspech

mnum uznavam, ze nam hodne pomohlo, ze mala je zrout. Uz v porodnici tu svou davku vysosla a nez se nakrmily dalsi deti, tak uz spala. My ten rezim drzeli doma tri tydny, ja ani tehdy nevedela jak jinak, pote pop porade s laktacni jeste asi mesic jsem pri kazdem kojeni narizovala budika na ctyri hodiny, kdyby se do te doby neprihlasila sama, tak ji budim. Na to ale nikdy nedoslo, o jidlo se naopak hlasi casteji, nez po trech hodinach. Uplne jsme se na to vykaslali asi ve dvou mesicich, kdyz mela cca tri a pul kila. Uplne na zacatku kojeni jsme ji i vazili, ale kdyz jsme zjistili, ze pije mezi 60 az 100 ml na jeden zatah, tak jsme se na to po par dnech vykaslali.