Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 08:38

Karja vcera som videla nejake video kde maminke uz 5 mesacneho dietata na gyn. prehliadke oznamila doktorka ze caka dvojicky. tvrda faza popierania ze nie ze si robi srandu ze to neni mozne no.. boli tam na monitore ozaj 2

neviem ake informacie maju niektore zeny o tehotenstve kratko po porode ale mna porodnik este pocas pobytu na sestonedeli upozornil ze dojcenie nie je antikoncepcia a je potrebne zvolit nejaku formu ochrany. totiz po cisaraku u nas odporucaju lekari cakat s otehotnenim 1-2 roky zo zdravotnych dovodov

Offline eless
2039 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 08:44

este sa vratim k tym karnevalovym maskam... syn ked chodil v predcovidovom case do jasli tak som mu dala oblek (nohavice, traky, kosela, nacvakavacia kravata a vesta) co som mala doma urceny na fotenie a specialne prilezitosti a pribalila som hnedu ceruzku na oci s vlhcenymi odlicovacimi obruskami. do kostymov ich prezliekali baby a poprosila som ich aby mu nakreslili fuzy a bradu lebo isiel za dospelaka/biznismena domov isiel prezleceny uz v beznom obleceni a cisty

tento rok v skolke ked mali halloween tak som ani nevedela ze sa nieco take organizuje a treba masky. mali nastastie nejake zalozne masky na tvar ale syn to samozrejme odmietol a ucitelky na tom netrvali

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 08:46

Evaeva držím ti palce s tou miniškolkou, pro mě byl nejlepší půlrok života, když dcera začala chodit 3x týdně do školky, ale já byla ještě na rodičovské. Najednou jsem měla tolik času, že jsem v pohodě stíhala ten kus práce, se kterým jsem nikdy nepřestala, začala jsem si dělat pořádek ve vlastním bádání a ještě jsem měla dost volna! 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2021 08:49

Mohučanka no, on tam "chodí" už letos. Akorát že tam můžou jen naprosto zdravé děti, žádné dokašlávání, takže tam byl 5x. Doufám, že v lednu to bude lepší. (A nebo zavřou, takhle to měl starší)

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 08:56

Evaeva aha, no snad se to po Vánocích nějak normalizuje. U nás děti s kašlem taky vrací domů.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 09:12

Ja som dnes oznámila mužovi, že sa s ním rozvádzam a budem trvať na striedavej starostlivosti

Ale ako už ma fakt naštval, napísal mi, že bude dlhšie v práci, potom ze pôjde kúpiť kapre, že musí zabiť kapra aj kolegovi a ze ešte musí urobiť veľa vecí do druhej práce. Takže dnes zasa ako keby ani nebol. Ako každý deň, sedem dní v týždni. Alica strihla už aspoň štyri hysaky, odkedy sa zobudila a už teraz mam nervy v kybli. Idem postaviť nejakú stodolu, aby som mala do čoho kopať

Ale mať dve deti je inak úplne úžasné DrowRanger 

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 09:25

DrowRanger ale teraz vážne, som veľmi rada, že mám dve deti, už teraz je vidno ako jedna druhu zbožňujú. Už teraz Klára hľadí na Alicu takým oddaným pohľadom, je to úžasné.

No a Alica... Muz sa jej nedávno pýtal, koho má úplne najradšej. Tak povedala, že seba a potom Koralku. Takže asi tak

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2021 09:39

Mohučanka tady jsou opravdu hodně striktní na ty nemoci. A stejně odtud často něco dotáhne:( 

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:00

betsey Sebe a pak Korálku!:-D:-D No toho manzela ti nezávidím,jestli nejsi moc hodna a nemáš si na něj prislapnout! Sambo má kamaráda s dvouma malýma dětma, krátce po sobě, ani nechodí ten starší do školky, a samozřejmě ta mama je z toho úplně vyrizena,. No a i ten kamarád sam říká, ze ta jeho žena je prostě až příliš hodná prostě, že on si všude chodí, sport, pivka.... by mě zajímalo kdy byla na pivku naposledy ona. Jako když to vidí i ten její muž....

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:04

eless Já si myslím, že to že kojeni není antikoncepce ví snad každá zena. Jenže jak se to říká o těch prostouchnutejch trubkách nebo tak něco? Nějaký takový lidový přihlouplý přirovnání se říká. No prostě to druhý bývá hned!

Online Evaeva
příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:10

Karja podle mě často právě ti, co se o dítě snažili dlouho, si řeknou, že podruhé to bude taky trvat. Ale už jsem slyšela i názor lékaře!, že pokud kojíš a nemenstruuješ, tak v prvním půl roce neotěhotníš.

Offline betsey
4257 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:11

Karja keď on nechodí ani športovať, ani na pivko, len furt pracuje

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:13

Evaeva Jj no,ale jako znám fakt spoustu holek s dětma takhle od sebe rok a půl a byl to záměr, určitě je jich víc než těch ustrelenejch:-D. 

Online Karja
44702 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:15

betsey Jo no, já vím! Já sambovi taky toleruji jen práci:-D. Teda jako jde na ryby, ale tak na půl hodiny:-D. 

Offline Mrakoplas
9996 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:19

Karja ja poznám pár, majú dvoch synov presne po roku a mysleli si, že kojenie je antikoncepcia

Offline Candance
5633 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:47

betsey jestli te to utesi, ja jednu dobu na nic jine nez na rozvod nemyslela, ta vidina kazdeho druheho volneho vikendu byla strasne lakava.

Hele a pokud sambo furt pracuje, tak si urcite muzes zaplatit aspon uklid a pravidelne objednavat donasku jidla.

Pokud mimo praci nic nedela, je to blbe, protoze on si mysli, ze nemusi pomahat, protoze jen pracuje. 

Nam trochu pomohlo, ze jsme si oba neco nasli a pres to nejede vlak. Muz uz teda prestal chodit cvicit a ven, bo tez furt pracuje ale nezajem. 

Obcas kdyz se vratim do revu a chaosu, tak i lituju, ze jsem nekde byla ale nesmim prestat. To je cesta do pekla.

Kdyby aspon obcas vzal jednu kamkoli, tak uz to je pomoc

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:49

betsey moj muz rovnako, furt pracuje. U nas sme este nezazili ziaden vikend ci dovolenku kedy by aspon par hodin denne nepracoval. Ale ked sme mali novorodenca, tak sa snazil starsiu dcerku bravat von a odlahcit mi, kym sa aspon spamatam z porodu. Tiez ked ma nepracovny vikend, tak vezme deti von, obvykle samostatne, ale uz asi trikrat! ich vzal obe naraz

Offline Garfie
28558 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 10:58

Pinot Noir Nezve?  Tak být to naše doktorka, tak moje děti viděla asi tak 2x v životě....naše vždycky říkává "já si vás nepozvat, ani se s váma nepotkám!"

Ale předpokládám, že na očkování tě pozve, oni totiž musí neočkování zdůvodnit v případě kontroly z hygieny. Aspoň tak mi to říkala dětská, když jsem s ní vyjednávala posunutí očkování po borelioze, prý musím mít písemné doporučení z neurologie, jinak by mohla mít potíže a to šlo jen o půl roku, žádné "nebudeme očkovat vůbec". 

Offline Pinot Noir
29886 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:11

Garfie no Ríša tam právě byl na prevenci ve třech letech a potom až v pěti. A na tu pětiletou jsem ho objednala já, žádná pozvánka se nekonala. 

Offline continuity
43128 příspěvků moje polička 16. prosince 2021 11:13

Pinot Noir no nas doktorka taky nezvala, ale když jsme jednou dítě neobjednaly, normálně přišel do schránky korespondenční listek. 

Já mám holky od sebe dva roky a dva měsíce, prevenci platí pojišťovna snad v tom měsíci nebo měsíc předem, takže, kdyz si to dobre jacasuji, stačí mi jedna návštěva pro obě.