Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:26

Já si tady potřebuji trochu odložit. Moje miminko má predilekci a je hypertonické. Chodíme ke skvělé fyzioterapeutce a každý den cvičíme Vojtovku třikrát za den. Pokroky vidím, ale jde to pomaličku a některé dny se to jakoby zase zhorší, další je to třeba zase lepší. Máte s tím někdo zkušenost? Potřebuji asi vědět, že je někde světlo na konci tunelu.

Offline Jos
příspěvků moje polička 01. října 2020 14:31

mnum Ja zas lezela v porodnici, kde se to neresilo, akorat pri vizite prevazili dite. Akorat dvakrat jsem si dite pred a po kojeni prevazila, kdyz se laktace rozjela...Je ale fakt, ze maly mel 4kg. Ale ted jste me tady dost nalomily, zda nedelam neco spatne, kdyz kojim cca jen tech 10 min. Maly aktivne saje tak max 5 min az u toho vzdycha a pak se z te namahy musi vydychat . A spi klidne 3-4hod nez se vzbudi. 

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:32

žluťásek Jeee, myslis, ze se da ten nejakej peknej xylofon nejak snadno znicit? Ja musim kupovat hracky, co nejdou rozmlatit:-D

Offline Karja
44736 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:38

Ava Myslim, ze zanet z casteho kojeni nelze mit, naopak. To caste kojeni je jen blbe na bradavky, ale pokud nejak vyrazne netrpi, nejsou rozpraskane, tak dobry, a za par dni uz to bude zas lepsi! Ja prave s tou prvni mela uplne do krve a stroupku prsa, takze pak jsem uz kvuli bolesti delala dlouhe intervaly, parkrat v noci zaspala a razem z toho byly nejake zatvrdliny!

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:40

INCOM1 hlasim hypertonicky dite! Prohejbal se furt do luku, nic "neumel" a ja o nem rikala ze je zaostalej. Ve 2m dostal zadanku na fyzio, objednali nas za 2 mesice, cvicit zacal cca v tech 4m. Nejdriv sem to dost flakala, pak jsem to vylepsila, ale moc sento zlepsilo, dohnal vsechno a ted uz se ve 13m schyluje k chuzi. Pomohlo hodne noseni v satku a spani na perovym hnizdecku, aby se uvolnil. Ale uplne doopravdy si myslim, ze se to vlastne vyresilo samo casem. 

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:41

continuity no a pak to ma neja vypadat

Online Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:45

INCOM1 mala mela predilekci hlavy doprava, samo se to zlepsilo asi za tri mesice, necvicila, jen jsme ji davali hracky na druhou stranu, aby byla motivovana se tam divat. Ale myslim, ze definitivne se to vyresilo ve chvili, kdy zjistila, ze nalevo jsou taky zajimave veci

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:45
Reakce na Zuzuli:

dynda ja nepopiram, ze je drobna, je. Ale v kontextu nasi rodiny je ale naprosto prumerne velka. Navic tipuju, ze v pul roce tech sest kilo jako ostatni u nas mit bude, cimz se dostane na trojnasobek porodni vahy, takze mi prospivajici prijde :) a na prikrmy brzo dojde, uz ted nas strasne zvedave sleduje, kdyz neco jime, tak brzo dostane ochutnat. Kdyz si vezmu, jak moc ji chutnal bananovy espumisan a jahodovy paralen sirup, tak to asi bude mit uspech

mnum uznavam, ze nam hodne pomohlo, ze mala je zrout. Uz v porodnici tu svou davku vysosla a nez se nakrmily dalsi deti, tak uz spala. My ten rezim drzeli doma tri tydny, ja ani tehdy nevedela jak jinak, pote pop porade s laktacni jeste asi mesic jsem pri kazdem kojeni narizovala budika na ctyri hodiny, kdyby se do te doby neprihlasila sama, tak ji budim. Na to ale nikdy nedoslo, o jidlo se naopak hlasi casteji, nez po trech hodinach. Uplne jsme se na to vykaslali asi ve dvou mesicich, kdyz mela cca tri a pul kila. Uplne na zacatku kojeni jsme ji i vazili, ale kdyz jsme zjistili, ze pije mezi 60 az 100 ml na jeden zatah, tak jsme se na to po par dnech vykaslali. 

mnum uznavam, ze nam hodne pomohlo, ze mala je zrout. Uz v porodnici tu svou davku vysosla a nez se nakrmily dalsi deti, tak uz spala. My ten rezim drzeli doma tri tydny, ja ani tehdy nevedela jak jinak, pote pop porade s laktacni jeste asi mesic jsem pri kazdem kojeni narizovala budika na ctyri hodiny, kdyby se do te doby neprihlasila sama, tak ji budim. Na to ale nikdy nedoslo, o jidlo se naopak hlasi casteji, nez po trech hodinach. Uplne jsme se na to vykaslali asi ve dvou mesicich, kdyz mela cca tri a pul kila. Uplne na zacatku kojeni jsme ji i vazili, ale kdyz jsme zjistili, ze pije mezi 60 az 100 ml na jeden zatah, tak jsme se na to po par dnech vykaslali. 

je skoda ze Ti to nerekli uz v porodnici ze vzhledem k tomu ze Ty mas mleka dost a mala pije dobre, muzes se na nejake vazeni vykaslat a spis se s miminkem szit a casem poznas sama zda ma/nema hlad. Ten predhozi prispevek jsem spis myslela opravdu na nemocnicni rezim vazeni a casu kojeni v prvnich dnech kdyz se laktace rozbiha a dite i mama se to uci... 

A take dulezite je rict maminkam ze kojeni neni jenom o jidle a piti, ale ze dite muze proste jen chtit byt u mamy, uklidnit se a tak, vzdyt v prvnich tydnech je jeji prso pro nej cely svet :) ​

Online Sweet Potato
40464 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:46

711990 Luk jsme měli taky. Cvičení myslím nápravu hodně urychlilo. Jinak byla ve všem tabulková, běhat začala v roce.

Online Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:46

INCOM1 mala mela predilekci hlavy doprava, samo se to zlepsilo asi za tri mesice, necvicila, jen jsme ji davali hracky na druhou stranu, aby byla motivovana se tam divat. Ale myslim, ze definitivne se to vyresilo ve chvili, kdy zjistila, ze nalevo jsou taky zajimave veci

711990 satek a perove hnizdecko se nam taky osvedcilo

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:48

Jos tak kdyz je laktace zrejma a dite ma prirustek na vaze, je vazeni kojeni zbytecne pruzeni, ne? Hele, bud rada ze je tak sikovny a vypije si to za chvilku a potom spi, mas aspon cas na svoji regeneraci :) Co ja bych u prvniho ditete za toto dala, to byly 3 mesice kojeni a noseni v kuse, jedno kojeni minimalne na hodinu, az pote se to naucila vypit rychleji... 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:48

711990 díky moc! Tak zdravíme kámoše "tuhoše". Já jsem se na fyzio vecpala sama, začali jsme v těch cca 2 měsících. Díky za tip na péřové hnízdo. 

Offline 711990
18322 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:51

INCOM1 tak v tom pripade to fakt vycvicite, zadnej stres:) ale ja z toho trosku na nervy byla, porad jsem mela pocit ze ty dany veci nikdy nezacne delat, pritom to je uplne fuk:) hnizdecko mel tohle. Predtim sem mela tu perinku od Kiedronovy, ale ta hrozne smrdela zatuchlinou, ackoliv mela byt nova z jejiho eshopu a porad z ni to peri uhejbalo bokem. Tohle je pekne kompaktni.

Offline mnum
2141 příspěvků moje polička 01. října 2020 14:54

INCOM1 mam zkusenost s hypotonickym ditetem s predilekci doleva. Cvicila jsem s ni vojtovku rok- od cca 4 mesicu do 16. Bylo to hrozne, ona rvala, ja jsem kolikrat plakala  a citila se jak nejhorsi matka na svete, i kdyz jsem objektivne vedela ze ji nijak neublizuji. Vyvoj hurube motoriky mela opzdeny, chodit zacala v 16 mesicich. Ale vsechno dohnala, jen diastaza brisnich svalu a ne idealni drzeni tela ji zustaly. Zatim to zkousim nechat na prirozeny pohyb venku, nyni chodi do lesni skolky, kde hodne beha, splha, take chodime na plavani, a pokud se to nezlepsi, opet s ni navstivim fyzio. 

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. října 2020 15:26

Zuzuli děkuji! Šátek moc nepoužívám, v létě mi na něj přišlo horko a teď zase nevím jak ho obléknout, aby mu bylo akorát. Lákat na druhou stranu se snažím, ne vždycky se nechá.

Offline INCOM1
705 příspěvků moje polička 01. října 2020 15:34

mnum to muselo být opravdu těžké. Já musím zaklepat, zatím to snáší velmi dobře, pláče výjimečně, někdy "nadává", ale to já když cvičím taky . Není to zatím nic drastického.  Děláte pro to co to jde, to se musí zlepšit.

Online Zuzuli
3799 příspěvků moje polička 01. října 2020 15:36

INCOM1 ja jeste v satku delala to, ze jsem ji po usnuti hlavu opatrne otocila na druhou stranu. A oblekani je jednoduche, vezmu ji v tom, co ma na sobe doma, body s dlouhym rukavem a teplacky, pridam jen nakrcnik s cepici a vlnene ponozky, navazu, ma na sobe jako dalsi vrstvu satek, a kdyz je chladno, tak nas obe zabalim do vlneneho kardiganu, pripadne pres nas zapnu nepromokavou bundu. Zatim se mi vejde do normalniho obleceni, nosici nevedeme. 

Online Evaeva
příspěvků moje polička 01. října 2020 15:37

Jos buď v klidu, moje děti se taky napily takhle rychle, ze začátku to trvalo dýl, ale za týden už to bylo zhruba tak těch 10, 15 minut. Poznáš když pije, kdyby mu to nestačilo, pít by nepřestal, on má síly dost. Já se snažila přes den dodržovat ten interval 2 až 3,5 hodiny, oběma nám to vyhovovalo a zas jsem nechtěla, aby přes den spali dýl, aby pak jídlo nedoháněli v noci. V noci jsem nebudila, ale málokdy spali dýl než 4,5h. Dokonce se mi v porodnici stalo, že jsem mladšího chtěla vzbudit po těch 4 hodinách, abych si potom šla lehnout. Potřebovala jsem sestřičku, aby mi ho odpojila od monitoru a ona mi říká, jen ho nechte, když tak pěkně spí;)

Offline continuity
43177 příspěvků moje polička 01. října 2020 15:38
Reakce na mnum:

continuity no a pak to ma neja vypadat

​Ja si myslím, že se mě už potřebovaly zbavit, jednak neměli v nemocnici postele a po druhé já jsem s nima dost bojovala kvůli dokrmum.  Dítě se narodilo v půl jedenáctý večer, takže nám vždy těch 12 hodin ke všem milnikum, co se má stát, který den po porodu, chybělo. Vážilo se každé kojení a furt jsme to měli málo.  Na ranní vizite problém, sestry celý den prudily a večer už to bylo ok. Po čtyřech dnech jsem toho měla plne zuby, rezignovala jsem, nechala jsem ji dát dva dokrmy, které pak z těch papíru vyskrtaly a ráno na vizite bylo hotovo. Na první prohlídce u pediatra mela ještě o 50 g mene

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 01. října 2020 15:43

Jos dcera pila tak 3 až 5 minut z každého prsa, a sestřičky hudrovaly, že to MUSÍ být aspoň 2x deset minut. Fakt nevím, jak jsem to měla udělat. Stejně jako jak ji přimět pít v noci, kdy jsem jí měla dle instrukcí každé dvě hodiny vzbudit, aby se najedla. Po pár nocích jsem toho nechala, dcera přibývala vzhledem ke své porodní váze standardně, první tři týdny chtěla pít každé 3 hodiny, v těch třech týdnech najednou přes den zhruba každé dvě, ale v noci chrněla, kojila jsem asi 2x. Já nejsem moc hmatový typ, takže mi vyhovovalo, že na mně není nalepená hodiny a jí asi taky, byla spokojená ve své postýlce v tom péřovém hnízdečku a i teď se chodí mazlit jen v krizi. A já dolejzám, ať se jde to moje kdysi malé, nyní více než metrové miminko přitulit