Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 13:40

dakujem vsetkym za rady :-) caje a zazvor vyuziva. mame sa stretnut, tak som jej chcela priniest nieco, co by jej pomohlo (okrem oblubenych zelatinovych cukrikov, na ktore ma stale chut :-) tie pastilky Vincentka a repik pojdem kupit hned a na septilen dam tip. este raz vdaka!

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 13:42
Reakce na palahniukowa:

Septilen klidně přikup taky, fakt zabírá. Byla jsem nachlazená během těhotenství několikrát a vždycky mi pomohl.

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 13:48
Reakce na žluťásek:

to jej asi prinesiem zajtra :-D rozmyslala som, nakolko to bude vlezle, priniest jej nejaky liek... ten repik a pastilky mi pridu take nezaväzne (?),no kedze sa vidavame fakt takmer denne a sme dobre priatelky a navzajom si pravidelne kupujeme najroznejsie blbosti, tak to bude snad ok :-) 

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 13:58

Já se momentálně potýkám s ohavnou jarní alergií a kdyby mi kamarádka na návštěvu donesla nějaký zaručeně fungující sprej do nosu, fakt bych se nezlobila. Vítala bych ji s otevřenou náručí :-)

Teďka v reklamách vídám jakýsi Flixonase, prej novinka, co uleví na celej den. No já nevim teda, je mi jasný, že je to zas jen marketingový lákadlo, ale stejně jsem v pokušení si to koupit a vyzkoušet. (Nekoupím a nevyzkouším, protože kojím; kdyby mi tu někdo chtěl hned začerstva poradit )

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 14:06
Reakce na žluťásek:

:-) dakujem za povzbudenie (lebo ja a moje social skills...  ach).

dufam, ze najdes nieco funkcne & bezpecne proti alergii!

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 15:04
Reakce na žluťásek:

Chápem. No, je to kortikosteroid, sa divím, že sa u Vás dá kúpiť voľne, pokiaľ viem, tu je len na predpis.

Ale úprimne súcitím, ja som mala s alergiami vždy v tehotenstve pokoj a potom som si to vždy prvý rok po pôrode "vyžrala" dvojnásobne.

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 15:06
Reakce na palahniukowa:

Ja som sa zachraňovala cibuľovým sirupom, ale to asi nebude najvhodnejší darček ....

Offline 999
19625 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 15:11
Reakce na žluťásek:

Já bych byla s Flixonase opatrná, docela mě překvapilo, že je volně k prodeji. Užívala jsem ji už před lety, nástup trvá asi tři dny, pak jsem byla bez potíží celé léto. Ale jsou to kortikoidy, směl to předepsat jen alergolog... Možná udělali nějakou slabší verzi, ale tam nevím, jestli ten účinek bude tak velký.

Než jsem to napsala, tak totéž nastínila i slniecko  :-).

Offline palahniukowa
1430 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 15:46
Reakce na slniecko:

darcek asi nie, ale tip je to urcite 

...aj ked nie pre kamaratku, ktorej cibula nechuti :-)

Offline slniecko admin
19466 příspěvků moje polička 10. dubna 2017 15:51
Reakce na palahniukowa:

tak aspoň niečo :-)

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 11:39

Ach, děkuji, doktore Karpe! Naše miminko, které v podstatě skoro nikdy nespí, jsem dnes ukonejšila pomocí jeho metody a chrní už půl hodiny na gauči! Ach, to je taková úleva, že místo pláče můžu poslouchat jen hučení fénu Neodvažuju se ten bílej šum vypnout, dítě by se mohlo probudit.

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 20:08
Reakce na žluťásek:

My jsme po přečtení právě začali důkladně zavinovat a určitě to prodloužilo dobu spánku. Problém nastává právě teď - brouček vyrůstá ze zavinovaček standardní velikosti :-(

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 20:26
Reakce na dynda:

já balila do takové menší tenké deky

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 20:45

Mám furt hlad! Žádné nevolnosti nebo tak, ale ta nedojedenost je děsná. Zatím to šidím salátovkama, ale pak zas chodím pořád čůrat :D A asi budu potřebovat nové podprsenky :D Hmm vlastně jak tak nad tím uvažuju, tak si budu muset ponakupovat víc věcí :D

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 21:38
Reakce na dynda:

Mně se chlapeček do zavinovačky nevejde už ve dvou měsících :) Dnes jsem ho zabalila do tenké ikeácké fleecové deky. Večer jsem ho uhoupala a zabaleného jako vánočku uložila do postýlky. Spí už hodinu. Sice sebou trochu mele, ale asi jak si nemůže vymotat ruce, tak zase usne. Jen ten fén dělá strašnej kravál, musím ho chodit postupně ztišovat, abych ho mohla vypnout úplně, než si půjdu lehnout sama.

Offline žluťásek
8813 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 21:40
Reakce na rasaNori:

Já mám furt hlad teď. Namlouvám si, že to je tím kojením a že určitě nepřiberu Dřív jsem do sebe ráno sotva nasoukala pár soust, teď k snídani sežeru dva chleby ani nemrknu a ještě se musím dojíst mazancem s marmeládou

Offline viktorka_od splavu
49114 příspěvků moje polička 19. dubna 2017 21:54
Reakce na rasaNori:

žluťásek tak pokud nemáte nějaké sklony k tloustnutí tak bych se nebála a s klidem se najedla:-)

Offline rasaNori
8798 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 07:30

U mne by to prave moh byt problem :D

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:11

@žluťásek

Budu taky muset zkusit deku nebo navyknout na větší prostor, stejně to jednou přijde. 

Offline dynda
7291 příspěvků moje polička 20. dubna 2017 09:21
Reakce na rasaNori:

To je ještě dobrý, já měla nenažranost a nevolnost k tomu - permanentní nevolnost bez zvracení, zmírnit se dala právě jídlem. Vlastně jsem celý den ujídala, v noci aspoň pár piškot nebo housku... No vykrmila jsem se na 16 kilo navrch. A vůbec se mi nedostavilo to, že s větším břichem už se nedá moc jíst, dlabala jsem až do konce. Teď při kojení to není o moc lepší, ale proti původní váze mám jen 3 kila navíc, uložená v břišním polštářku. Uklidňuju se, že se to vyběhá s prvními krůčky.