K tvé zmínce o kočičím záchodě: tohle rozhodnutí jsme taky udělali a zůstalo u toho už déle než 14 let, nestěžuju si. Jinak před narozením prvního dítěte jsme kočky (tenkrát dvě) odvezly k babičce, aby bylo v začátku méně práce. Jezdily tam běžně na prázdniny. Po cca 14 dnech jsem pod vlivem hormonů kvílela jak bánší, že se mi po nich stýská a že si budou myslet, že už je nemám ráda a manžel pro ně upaloval. Myslím, že tenkrát to bylo s mou psychikouhodě nahnuté.
Vše o těhotenství a dětech
No tak to jsme na tom dost podobne. Jako lezeni na druhem cajk, na kole (mam celopero) to pujde jeste dlouho, a zbytek se uvidi. Nasim a tchanovcum to zatim nechci oznamovat, prece jen jsem na zacatku, ale ted zacne sezona grilovacek a oslav, a pred kamaradama to asi neukecam :D Protoze to ze nepiju asi nesvedu na prohranou sazku :D a jeste se me nedotkly nejake nevolnosti ( tuk tuk na drevo), tak uvidim jak ti bude i v tomhle ohledu :D
Muhehe kdyz to fakt klapne, a porodim pred vanoci, tak letosni vanoce jsou ve stylu ze tchanovci s babickou maji byt u nas na baraku. Kdyz jsem doma nadhodila, ze by to mozna chtelo prehodnotit, tak manzel vyhlasil ze v tom nevidi problem :D jsem zvedava jak to bude, protoze psychika je fakt svina a taky co na to oni.
K nám je objednaná ségra s celou rodinou na dobu, kdy miminu bude týden až dva. S termínem nelze hnout, synovec tu má v té době nějakou akci (Mistrovství republiky). Jsem z toho celá odvázaná. Jako jo, starat se o ně bude matka, máme barák, ale je značně průslyšný...no bude to zajímavý.
Pred mesicem rekl dceri ve skolce nejaky chlapec, ze ma smrt v ocich (vysvetleni: ma uplne cerne oci a vsechno se v nich zrcadli). Rekla jsem ji, at mu rekne, at uz to nerika, ze je to hloupost. Dcera je docela drsnacka, od tri let je ve skolce s bandou kluku, holky ve tride skoro nejsou, tak si to vyridila a byl chvili klid. Jenze tenhle tyden to zase vytahnul a dneska ji to zase rekl. Jenze se toho chytily deti (kamaradi, ale znate to, detsky kolektiv...) a odpoledne z toho byla hodne smutna. Resily byste to nejak? S ucitelkou, at mu domluvi? Mam na nej vlitnout sama (vtip)? Nechci z toho delat aferu, ale...
Zjistil, že to minule "mělo úspěch". Někdy jsou ty děti nebezpečně chytré. Blbé je, že čím víc se to víří, tím víc jí to přišijou. A je úplně jedno, že je to slovní spojení samo o sobě neškodné, nevulgární, pokud ji to zraňuje a oni to tak myslí. zkusila bych to probrat s učitelkou.
Asi je brzy představit jí Zuzanu Stohelitskou? Třeba by to brala jako poklonu. Ale na to bude asi malá ještě.
Moc to neznam, musela jsem vygooglovat... dcera vypada trochu jako v tom filmu
, ale asi by se ji to nelibilo
.
Škoda :)
Poprosim ucitelku, at s nim promluvi. Dekuji.
Budu si to muset nastudovat :)
![]()
Mimochodem, pochlubila se mi DSD, že šplhá u čwštinářky, protože se jako jediná chytá na její pratchettovské narážky.
Čímž se oklikou vracím k potencionálnímu dítěti :D Já jako vášnivý čtenář mám manžela dyslektika. Jaká je šance, že bude taky dyslektik?
Jinak že DSD třepu pravicí za znalost páně pratchettova díla :D Včera jsme doma vytáhli Ankh - morpork, a na nastudování čekají Semafory.
Se slečnou Zuzanou je několik knížek, doporučuji je přečíst všechny a pak dceři něco z toho zkusit převyprávět jako pohádku. S dcerou jsem takhle nejprve vyprávěli a pak četli knížky s Toničkou Bolavou. S vyprávěním jsme začali už ve školce (vyžádala si ho, když ty knížky viděla), četli jsme v první třídě.
Je nejaky navod, jak to cist? Jak vybirat knihy? Ja jsem Zemeplochou nepolibena. Tusim, ze se mi to bude libit.
My máme A-M a Čarodějky, na Semafory jsem se chystala, ale rozmluvil mi je dokonce i prodavač(!), že to je abstraktní hra, která s prostředím a atmosférou knih nemá moc společného. Tak pak poprosím o recenzi nejlépe do nerdského vlákna.
Naše holky začaly poslechem audioknih (Čaroprávnost jako první) Kantůrek to načetl velmi pěkně.
Toť otázka. Nabízí se začít Barvou kouzel, která byla úplně první. Ale popravdě, většina dalších je, aspoň podle mne, lepší. Zeměplošské knihy se dají rozdělit na několik podcyklů, o mázích, městské policii, čarodějkách...Ty se většinou vzájemně prolínají, částečně na sebe navazují a odkazují, takže pokud by ses začetla, je dobré číst, jak vznikaly. Některé vycházejí z klasické literatury, hlavně ty s čarodějkami, Soudné sestry (Macbeth), Maškaráda (Fantom Opery) Určitě je spousta pratchettovských webů, kde se dozvíš víc.
S holčičkou bych začala buď příběhy s Toničkou Bolavou (Klobouk s oblohou), nebo Čaroprávností (taky dívčí hrdinka.)
Audioknihy plánuju jako dárek pro švagra :-) Tak pak uvidím, jestli je taky potřebujeme doma (ale bojím se, že ano).
To je geniální plánek! jen bych ještě přidala nějakou šipečku mezi čarodějky a mágy, protínání jejich světů mne strašně baví.
Nejnovější komentáře k vůním
Nejnovější články
Jak voní rekonstruovaný parfém?
Ztráty a nálezy 2025
Stránka parfumanie.cz se stěhuje