Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline Sairon
1855 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 18:37

když jsme u těch zážitků z porodnice, nějaké aktuální zkušennosti z Brna by nebyly?

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 18:46

Sairon Aktualni ne, ale stare 5 a 3 roky. Obilnak a je to takovy sedy prumer. Jako ani prijemny ani peklo. Kamaradka byla spokojena u Milosu.

Hlavne si to dobre zaridte doma po porodu, kamoska po RD skoncila s invalidkou na hlavu a ja bych si pro ni taky nejradsi zasla.  Vsichni statecne mlci, ale je to pakarna, ktere neni rovno.

Online barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 19:38
Reakce na 711990:

MP Meri mne ten Apolinar tak desnej neprijde ne? Resp. je to prave sepcializovany centrum...ale ja proste miluju bezpeci nemocnic, lekaru a vysetreni:D tak mozna to nekdo muze vnmat jinak:) 

Je děsnej. Máme odtamtud ty dvojčátka   mladá paní nedala jinak, než že k Apolináři, jako že tam má kamarádku nebo měla nebo jánevimco... syna s ní sice nechali celou dobu, i na sále - leč za nemalý poplatek (co vím, tak v Motole to nebyla taková pálka), i když si zároveň platila ještě nadstandard. No a ten sestával z dvoulůžáku  To teda nevim co tam pokládaj za běžný podmínky, když tohle vydávaj za luxus.

Navíc děti jí nechali u postele, a občas tam nahlídla sestra a hodila po ní teploměr: Změřte si je! Za chvíli zas: Přebalte je, budete kojit! Ani na děti nesáhla, ani jí je nepodala - matce čerstvě po císaři.

To bych radši povila v brázdě u pole.

Online barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 19:53
Reakce na žluťásek:

Po kojení jste povinny ho odložit do postýlky, resp. můžete ho mít u sebe, dokud nespíte. Není povoleno s miminkem spát společně. Především z tohoto důvodu už bych v Motole rodit znovu nechtěla.

​Tohle ale zrovna pokládám za velmi rozumné. Postele nejsou nejširší... tak je lepší když se matka vyspí v klidu (a nemusí jedním okem švidrat vedle, jestli dítko nezalehla nebo nespadlo) a dítě taky - hned vedle!

Vůbec by mě nenapadlo, že to v nějaký porodnici dovolej. Osobně jsem byla hrůzou bez sebe, když nám kdysi ty děti v posteli nechali, aby nám jako udělali radost, když padla ta totalita... no, neudělali 

Nakonec, doma bude mít mimino taky svoji postel, ne? Už nemusí spát v zásuvce prádelníku jako dřív v chudých rodinách 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 20:19

To dítě je tak krásné, když spí... 

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 20:25
Offline letfenixa
10880 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 20:42

Mňa zas nenapadlo, ako inak sa s malým presúvať, ako v náručí, ale my máme chudobnú nemocnicu, kde nie sú také parádne postielky. Normálne malé kovové. Spolubývajúce na izbe spali s deťmi v posteli, ja som sa bála, posteľ vysoká a úzka, ja po cisárskom som si vedela sadnúť/ľahnúť len na jednu stranu, neviem, ako by som si malého k sebe položila.

Ale prežili sme to všetko. Najhoršie bolo aj tak byť tam tak nekonečne dlho, keď som vedela, že doma je len doma. 

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:00

barbucha To je dneska trend, spat s ditetem v posteli. Kontaktni rodicovstvi se to jmenuje ;-) Ja se diky tomu vyspim navzdory kojeni. Kdybych se mela pro dite pokazde natahovat do postylky, tak se moc proberu a tezko budu znova usinat. Takhle rano ani nevim, kdy a kolikrat jsem kojila a citim se celkem vyspane. Ale tak samozrejme kazde vyhovuje neco jineho...

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:00

Pinot Noir No to je uuuplne nejkrasnejsi :-D

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:10

ziginka já právě s dítětem (nebo jakýmkoliv jiným podobným otravou:-) vůbec pořádně neusnu. tudíž vůbec nehrozilo že bych dítě zalehla nebo nějak neuhlídala, zalklo se a podobně - protože když spalo se mnou, prostě jsem ho neustále hlídala. a jako nevadilo mi to.. jen to nemuselo trvat 6 let a jo, určtitě bych raději spala sama a celou noc, akorát prostě hormony stejnak nedovolí.

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:12

ziginka Co trend, je to proste nejjednodussi! Pro prvni dite jsem postylku porizovala, u druheho uz jsem ji ani nevytahovala.

Online barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:17

ziginka 

Fakt jo?! No já bych se teda bála... i když doma má člověk aspoň pořádnou postel, že jo.

Božemuj kontaktní rodičovství   Co jsme měli předtím? Bezkontaktní?! To by se mi bejvalo líbilo, přijít si pro dítě do sámošky, když mu je tak dvacet  

Ale naši mladí rodičové si pořídili, resp. v porodnici vypůjčili, ty jejich pojízdný vozejky, k těm se nemusí nijak extra vstávat, jsou přistavený rovnou u postele a eště průhledný. Tak snad dítka (ani rodiče) nebudou nějak deprivovaný  

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:21

viktorka_od splavu 

Já to zkusila a nešlo to. Já spím špatně, malá spala špatně, kdyby to bývalo pomohlo, čert vem postýlku. Ale bylo to ještě horší, budily jsme se vzájemně. Takže já v posteli, hned vedle kolíbka, já v mrákotách houpala, zpívala, když usnula, bála jsem se i dýchat.

Online viktorka_od splavu
49355 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:30

Sweet Potato no, on ten čert spal dobře. resp asi mu to vyhovovalo, protože jinak spát odmítal vůbec. já to musela nějak přežít ale bylo to strašný a spaní už od té doby mám asi nadobro nabouraný:-(

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:51

Pinot Noir A co teprve DVĚ!

Offline ziginka
726 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 21:55

tv No, ono je prave skoda, ze v porodnicich zhusta matkam vyhrozuji, jak je spolecny spani hrozne nebezpecny. Ale kdyz clovek udela nejaky opatreni, tak mi to prijde ok. Z cehoz plyne rada pro budouci matky, neverte vsemu, co vam budou vykladat sestricky v porodnici. Nekdy to jsou kraviny a mam ted na mysli treba nejake poucky ohledne kojeni (kojit po 3 hodinach max 10 minut z jednoho prsa apod.)

Offline tv
4200 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 22:10

ziginka Presne tak. Treba to kojeni po trech hodinach..jak ja jsem byla ze vseho vyplasena, nic jsem nevedela, materske instinkty se neprobudily, tak ja jsem to fakt takhle delala. Ovsem! Me dite ani casteji nepotrebovalo, spokojenej, usmevavej, v pul roce devet a pul kilo. Ale doted si pamatuju, jak jsem sledovala hodiny, jestli teda uz muzu.

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 22:19

ziginka To mi třeba na kurzu už neříkali, vlastně jen říkali, každý miminko je jiný a je to vaše miminko, tak to dělejte jak uznáte za vhodný, což je super univerzální rada:-D.

barbucha Dřív to byl asi studenej odchov:-D. Skrz to spaní jsem si schválně nepřestěhovala postel, tuhle manželskou máme takovou dělenou, takže mimino v posteli by leželo v díře nebo na prkně, nic moc komfort. Ještě jsem si říkala, jak jsem to udělala dobře, že mě to nebude lákat a jako ono to snad nakonec bude ještě blbě!! Jedna moje kolegyně spávala v posteli s manželem, dítětem a dvouma čoklíkama, bych je musela uprostřed noci vykázat z té postele všechny!!!

Online barbucha blogger
35861 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 22:29

Karja 

No já bych je nevykazovala, přece nejsem nelida! Prostě bych se přestěhovala skromně sama 

Offline Pinot Noir
29889 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 22:29

Vždycky jsem myslela, že s dítětem rozhodně spát nebudu, že bych se nevyspala... Teď nemůžu usnout, když ho v pelechu nemám