Vše o těhotenství a dětech

02. února 2017 08:39
Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:01

Karja no ten den jsem se to dozvedela:D ale je to fakt brzo a nemam jeste potvrzeny ze to dopadne jak ma. Sme si to uprimne takhle nepredstavovala. Myslela sem, ze dojdu k doktorce, ta rekne gratuluju a uvidime se za 9 mesicu. Misto toho furt beham po kontrolach a hrozej mi vsim moznym a neni ani jisty, ze z toho nejaky dite bude...

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:12
Reakce na rasaNori:

žluťásek já jsem si jen došla před pokoj pro čaj s děckem v náručí, protože to že ji nesmím nosit jsem v tom poporodním rauši nějak nepobrala a dostala jsem takový sprcung že mi šla hlava kolem...njn baby friendly hospital...

​Ku spoločnému spaniu v posteli ma doslovne nabádali už pred 15. rokmi na bratislavských Kramároch, ovšem to prenášanie po chodbe nie. Pochopila som v momente, keď som z ničoho nič odpadla na chodbe a prebrala sa na izolačke na infúzkach so 40-tkami teplotami.

Offline slniecko admin
19573 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:12

711990 držím palce!!!

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:29

711990 Tak já teda jako taky zatím negratuluju

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:50

MP Meri Jakože přes stoupající počet těhotnejch tady z toho není druhý emimino a můžeme se nadále bavit i o hadrech, chlebech, psech, cestách, chlapech atd. 

711990 Je fakt, že kuloty / cocoon šaty / tomsky / metalický tenisky / atd. už má taky prakticky každá, i ta, která tvrdila, že nikdy nikdy 

Offline Sweet Potato
40387 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:56

Aranel Sím já stále jsem a budu i nadále sans culottes.

Offline rasaNori
8845 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:56

Aranel ja ne ja ne ja mam zatim jen to mimino :D

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 14:59

711990 Držim palce, bude to tak, jak to má bejt, žádný nervy;-). Tak držim!

Aranel Jako upřímně, já na spoustu kolektivních kusů teď čekám až si je budu moct koupit, nejvíc mě štvou ty COS věci, některý šaty se mi letos fakt líbí a to nějak nevidim! 

Offline Aranel
6612 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 15:08

Karja Sweet Potato Věci v COS jsou mi velký (teď mám teda na sobě jedny šaty týhle značky z blešáku! konečně!!!), na kuloty si připadám mrňavá, tomsky se mi asi spíš nelíběj a na tenisky nejsou teď peníze  ale ty by připadaly v úvahu tak nejvíc.

Ještě že nemám žádnej vztah ke kabelkám. A na COS jsem teda naučila jednu kamarádku, ta už tam myslím desítku jistě nechala!

rasaNori no e-shop COS prej už zas funguje! 

Offline MP Meri
5672 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 15:58

Pinot Noir Neratovice jsem mela vybrane taky, ale asi me nebudou chtit... Ale zkusim to, registruje se tam nejak pozdeji.

Aranel Jo tak, to je fakt. Tady si to porad zachovava nejakej standard dikybohu. Zadny mimisci a pohladte briska.

711990 Hele, ty zacatky mam jeste v zivy pameti. Taky jsem cekala, ze clovek bude vědet a ne ze budu cekat skoro ctyri tydny, abych se jako dozvedela, jestli teda jako jo, nebo ne. Muz nechapal, jsem mu to rekla a hned v zapeti zakazala, aby se radoval nebo cokoli, ze musíme pockat na potvrzení. Ta nejistota a cekani do dalsi kontroly byla desna. Potrebovala jsem panikarit, ale zase jsem nechtela zbytecne  tak drzim palce, at je brzy jasno, s tim uz se pak clovek vzdycky nejak srovna. 

Karja Tak pak hodte zhodnoceni ,jestli jako jo, nebo ne. I kdyz, jestli pujdu na CS, tak si rikam, ze je vicemene fuk, kde cloveka vykuchaj. To pak spis dobre, ze to bude spickove pracoviste, u operace stejne nejaka rodina armosfera a etericke olejicky nehrozi.

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:01

MP Meri tak presne takhle to mam - jsem nastvana, ze to neni ucebnicovy a uz chci proste vedet, at uz to bude jakykoliv vysledek:-/ to cekani je nekonecny. 

Jinak k tem Neratovicim - jsou skvely, ale nesmi se nic stat. Znama tam rodila a miminko kvuli infekci převezli na Karlak hned po porodu a ona musela zustat tam jeste den nebo dva. Pritom docela banalita, ale nejsou proste nachystani na zadne komplikace. 

Offline Luna
10867 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:12

Nahodou jste tu velmi zodpovedne, mne bylo jedno kam pujdu rodit, manzela jsem tam nechtela, nakonec tam zustal uplne nahodou a ja bych zrovna uvitala, kdyby si to miminko nekdo vzal na chvilku, si myslim, ze si matky uzije az ho to bude mrzet...A tez po 8 hodinach dostat k veceri chleba s lucinou a rajce. No uz nastesti rodit nikdy nepujdu.

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:27

Luna Hele, to je jako s kulotama...nikdy neříkej nikdy 

Offline 711990
18318 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:32

Garfie nojo, ale nechteny kuloty muzes dat treba kamaradce nebo kolegyni...ale dite si lidi nevimproc jen tak brat nechtej:D 

Offline Garfie
28562 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:35

711990 no jo, vrátit to nejde, ani když moc nesedí.... 

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:44

Za mě Krč super, doprovod přítomen celou dobu, v porodním boxu porodní asistentka a doktor se zjevoval čas od času, když nastaly komplikace, byl tam pak pořád, mimino bylo se mnou od chvíle, kdy jsem se na to cítila, a když jsem já byla na propuštění a dcera ne, nechali nás tam obě bez jakýchkoli debat. Kladou dost důraz na kojení a na to, aby se matka o dítě starala jak nejdřív je to možné. Sestřičky moc milé, i když toho mají šíleně moc. Nicméně kamarádka rodila v Motole a říkala že super skvělý, a že do Krče by nikdy nešla, protože od jiné kamarádky slyšela, že je to tam příšerný. Tak babo raď 

Jo a vzít si miminko do postele mi taky doporučovali, kvůli teplu. Nosit ho po chodbách mě ovšem vůbec nenapadlo.

Offline Renusatko
11684 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:50

Luna Kamarádka říkala, že jedno dítě stačí. Potom teda neplánovaně po roce přišlo druhé, o kterém dlouho nevěděla, protože si myslela, že když kojí nemůže být těhotná. Po tom zápřehu nám 15 let tvrdila, že má splněno...a ve 42 přišla podobně nečekaně ke dvojčatům

Jinak já mám teda porod (skoro na den) 16 let za sebou, ale manžel tam mohl být celou dobu, malýho nikam neodváželi, vše proběhlo na sále a ze sálu jel rovnou se mnou na pokoj. Večer se mě zeptali, jestli si ho mají vzít a když jsem nechtěla, tak mi ho tam nechali. A svému porodnímu plánu se do dnes směju. Máloco proběhlo, jak jsem si plánovala, ale né kvůli porodnici, ale kvůli tomu, že na to nebyl čas nebo třeba v tu chvíli mi to přišlo jako úplný nesmysl

Offline Mohučanka
7364 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 16:56

Renusatko Hihi, já dost pečlivě vybírala hudbu, kterou si budu k porodu pouštět...

Offline Karja
44704 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 17:06

MP Meri Ano, dám. Ale zrovna o eterickém oleji nám taky ta asistentka říkala, že si ho máme vzít s sebou na masáž od partnera:-D. Jsem na ní koukala, jak když spadne z višně:-D, jsem čekala nějaký lékařský termíny, tady říznem, támhle říznem a to bylo pořád miminečko a tatínkové, co s sebou za jídlo:-D. Jen buď v nějaké velké a dobré porodnici. Jak píše 711990 ta možnost odvezení mimina by mě fakt hodně štvala, mnohem víc než porodní box, neurvalé chování a cokoliv jiného. 

Mohučanka V Krči mám ráda toho primáře, dělal mi pár kontrol a jako to je chlap a doktor! Mimochodem mi ho doporučily opět modní odbornice zde:-D, takže díky, kam bych se bez vás dostala. O Krči jsem nějak neuvažovala, ale měla bych hned tak nějak větší důvěru v jejich personál po zkušenosti s ním.

Offline tenzie
300 příspěvků moje polička 26. dubna 2018 17:28

Já bych se těch větších porodnic nebala. Já rodila o měsíc dřív, čili jsem neměla ani připravenou tašku do porodnice, tehotenskou prukazku v hrozným stavu atd. ale v Podolí byli všichni super. Porodní sály maj nový, manžel celou dobu se mnou, občas se na mě mrkla porodní asistentka, doktorka přišla až k samotnýmu porodu. Mimino mi dali hned na břicho, pak teda muselo na pár dní do inkubatoru, ale i manžel si ho stihnul pochovat. Celou dobu mi předem říkali co budou dělat, nikdo mě nenutil žádný oblbovaky. Jakmile to šlo, bylo mimino se mnou na pokoji. Jen teda pokoje maj děsný, záchody na chodbě a jídlo taky stojí za prd. Většinu z toho naštěstí řešil nadstandard. A personál byl skvelej.